|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200 98r] Wymiana filtra kabinowego
michone - Czw Sie 21, 2008 19:47 Temat postu: [r200 98r] Wymiana filtra kabinowego 1. gdzie sie znajduje
2. jak sie do niego dostać
3. wymianiac na zwykly czy węglowy
jezdzilem prze 3 dni na obiegu wewnetrznym i teraz tak mi smierdzi z nawiewow ze wstyd jezdzic autem bo ciuchy przesiakaja...
wersja z klimatyzacja
marcinmarcin - Czw Sie 21, 2008 21:23 Temat postu: Re: [r200 98r] Wymiana filtra kabinowego
michone napisał/a: | 1. gdzie sie znajduje
2. jak sie do niego dostać
3. wymianiac na zwykly czy węglowy
jezdzilem prze 3 dni na obiegu wewnetrznym i teraz tak mi smierdzi z nawiewow ze wstyd jezdzic autem bo ciuchy przesiakaja...
wersja z klimatyzacja |
Za schowkiem pasażera jest taka klapka mała, (20cmx3cm gdzieś - wymiary filtru patrząc z boku). Po zdjęciu schowka dostęp jest łatwy. Ja mam zwykłego filtrona założonego i jest oki, więc chyba nie ma co kombinować za bardzo. Przy okazji wydezynfekuj jakimś środkiem porządnie, no i przedmuchaj delikatnie parownik
michone - Czw Sie 21, 2008 21:25
jutro w pracy sproboje sie dostac :0 dzieki a myslalem o weglowym bo jestem alergikiem
marcinmarcin - Czw Sie 21, 2008 21:29
michone napisał/a: | jutro w pracy sproboje sie dostac :0 dzieki a myslalem o weglowym bo jestem alergikiem |
Przyznam się szczerze że nie wiem jak będzie lepiej... W każdym razie wywalenie starego filtra i dezynfekcja spowoduje że alergenów będzie sporo mniej... U mnie po trzech latach filtr był zdrowo upaprany...
timer - Czw Sie 21, 2008 21:53
jak jesteś alergikiem to filtr węglowy jest bardziej wskazany bo lepiej oczyszcza powietrze dzięki aktywnemu węglu .Ja nie wiem jaki mam filtr ale zdecydowanie wymienię na taki z węglem
Brt - Czw Sie 21, 2008 22:19
Jamiałem węglowy za 50PLN a teraz mam zwykły za 20 PLN i ZERO róznicy wolę wymienić raz do roku za 20 niz co 2 3 lata za 50 Nie jestem alergikiem, może dlatego nie czuję róznicy. A i jeszcze jedno. ten za 50PLN zdecydowanie lepiej wykonany.
dareke - Pią Sie 22, 2008 07:02
Mam zwykły za 25 zł. , wcześniej był węglowy. Osobiście polecam wymianę co roku ( po zimie) . Koszt nie jest wielki a komfort jazdy... ocenę pozostawiam użytkownikom.
michone - Pią Sie 22, 2008 07:28
czy jest sens czyscic kanaly wentylacyjne plakiem do czyszczenia wentylacji?? dodam ze klime mam pusta wiec nie wiec jak to wyczyscic
MaReK - Pią Sie 22, 2008 07:32
U Violli w BSE byl weglowy i musialem go wywalic calkwicie. Nie wiem czemu, ale z filtrem praktycznie w ogole nie wiadlo... po wyjeciu wichura az leb urywa
Obecnie BSE nie ma filtra przeciwpylkowego... moze zaloze na zime
Brt - Pią Sie 22, 2008 07:39
MaReK załóż JCaoto za 20PLN, daje radę A nei zasyfisz parownika klimy
|
|