Zobacz temat - [R75] Czujnik świateł cofania - wymiana

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Czujnik świateł cofania - wymiana

tommsz - Wto Sie 26, 2008 11:48
Temat postu: [R75] Czujnik świateł cofania - wymiana
Witam
ponawiam temat bo wcześniej nikt nie odpowiedział.
Czy wykręcając czujnik swiateł cofania w manualnej skrzyni biegów wycieknie olej??
I jeszcze jedno czy warto wymieniać na czujnik od Lanosa?

lamer - Wto Sie 26, 2008 12:12
Temat postu: Re: [R75 CDT] czujnik swiateł cofania
tommsz napisał/a:
Witam
ponawiam temat bo wcześniej nikt nie odpowiedział.
Czy wykręcając czujnik swiateł cofania w manualnej skrzyni biegów wycieknie olej??
I jeszcze jedno czy warto wymieniać na czujnik od Lanosa?

Olej nie wyleci. Czy pasuje od Lanosa to nie wiem...
Przeczytaj sobie to:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=27376

PHJOWI - Wto Sie 26, 2008 12:20

może kapka jak spadnie to dużo , i czujnik pasuje od daewoo
tommsz - Wto Sie 26, 2008 12:23

Dziękuję Koledzy za odpowiedź

[ Dodano: Czw Sie 28, 2008 13:53 ]
Czujnik wymieniony bez problemu, olej faktycznie nie wycieka, no może 1 kropla, trzeba mieć koniecznie klucz 19tkę nasadową lub oczkową. Pasuje od Lanosa, jest identyczny.

edward25 - Wto Gru 20, 2016 16:33

tommsz napisał/a:
Dziękuję Koledzy za odpowiedź

[ Dodano: Czw Sie 28, 2008 13:53 ]
Czujnik wymieniony bez problemu, olej faktycznie nie wycieka, no może 1 kropla, trzeba mieć koniecznie klucz 19tkę nasadową lub oczkową. Pasuje od Lanosa, jest identyczny.

W tym tygodniu wymieniłem właśnie włącznik świateł cofania na GM od jakiegoś Opla. Najlepiej zdjąć koło lewe przednie, a potem zdjąć wtyczkę po zwolnieniu zabezpieczenia, odkręcić kluczem 19 oczkowym lub nasadowym długim, sprawdzić zwierając styki na wtyczce kabla czy włącza światła cofania - jeśli taki to można jeszcze sprawdzić wykręcony włącznik czy to on jest wadliwy, podpinając do wtyczki kabla i wciskając trzpień włącznika. U mnie było tak, że raz włączał, a raz nie włączał - po wymianie działa jak za "młodych lat" :)
Chciałbym dodać, że na wykręconym uszkodzonym włączniku były symbole GM i nr katalogowy. Na foto ten z lewej to nowy kupiony za 18 zł w InterCars, a po prawej wymontowany.