|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 216SLi K seria 96r ] Instalacja elektryczna
7Tomi - Sro Sie 27, 2008 07:31 Temat postu: [Rover 216SLi K seria 96r ] Instalacja elektryczna Mam prośbę do użytkowników 200. Jak niektórzy wiedzą lub też nie... upchałem instalacje z R200 do R100. I mam 2 problemy:
1. Brakuje mi kabelka do ręcznego (pojedynczy kabelek który załancza kontrolkę idący do włącznika przy dźwigni ręcznego). Jakby ktoś miał rozgrzebaną 200 to prosze sprawdźcie z której wiązki idzie kabel do ręcznego.
2. Została mi 1 wtyczka ( to że tylko jedna uważam za sukces ) w środku kokpitu - biała na 4 kabelki. I kurde nie wiem do czego ona idzie. Kozik zdiagnozował, ze do podświetlenia konsoli środkowej ale nie mam pewności. Jak trzeba zrobię zdjęcie tej kostki.
I taki malutki myk. W bagażniku został mi jeden kabelek... fioletowo-biały po przekręceniu kluczyka jest na nim 12V... tylko do czego on ma być
Z góry dzięki za pomoc.
Kozik - Nie Sie 31, 2008 16:18
Tomi_114 napisał/a: | I taki malutki myk. W bagażniku został mi jeden kabelek... fioletowo-biały po przekręceniu kluczyka jest na nim 12V... tylko do czego on ma być
Z góry dzięki za pomoc. |
Może to od jakiegoś wzmacniacza zasilanie czy coś ?
7Tomi - Czw Wrz 04, 2008 21:34
Oto wtyczka. Macie jakieś sugestie?
AndrewS - Czw Wrz 04, 2008 23:53
a moze to kostka do instalacji haka holowniczego
4 przewody, pozycja, kierunek lewy, prawy, stop
mozesz sprawdzic miernikiem
hmm ale gdzie wtedy masa
7Tomi - Pią Wrz 05, 2008 06:34
AndrewS napisał/a: | a moze to kostka do instalacji haka holowniczego
4 przewody, pozycja, kierunek lewy, prawy, stop
mozesz sprawdzic miernikiem
hmm ale gdzie wtedy masa |
Wszystko ok tylko ta kostka jest w okolicach panelu środkowego
timer - Pią Wrz 05, 2008 14:49
czasem nie pasuje do włącznika halogenów ??tak mi się wydaje jak dobrze zrozumiałem a kabelek hmm na tą chwile nie mam pojęcia
7Tomi - Pią Wrz 05, 2008 15:45
timer napisał/a: | czasem nie pasuje do włącznika halogenów ??tak mi się wydaje jak dobrze zrozumiałem a kabelek hmm na tą chwile nie mam pojęcia |
Halogeny mam wiec to nie to...
sTERYD - Pią Wrz 05, 2008 16:06
to jest wiązka z SLi??
jeśli tak, to może coś od automatu?? np. od zaświecania kontrolek położenia wajchy na desce...
|
|