Zobacz temat - [R416] Problemy z kupnem żarówki do włącznika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problemy z kupnem żarówki do włącznika

lysy229 - Nie Wrz 21, 2008 20:15
Temat postu: [R416] Problemy z kupnem żarówki do włącznika
Witam może ktoś wie gdzie można kupić te małe żaróweczki do podświetlania włącznika św. awaryjnych
bolec0000 - Nie Wrz 21, 2008 20:27

w kazdym sklepie elektronicznym .Wez w łape starą zaróweczke zasuwaj do sklepu tam ci pewnie dobiorą odpowiednią ,założysz i po problemie
tetryk - Pon Wrz 22, 2008 18:52

dokłądnie-zapytaj o\żarówki do podświetlania paneli w radiach samochodowych-sam ostanio wymianiałem-znalazłem bez problemu
Tomaszi - Pon Wrz 22, 2008 19:47

Wkońcu się dokopałem do posta, którego Brt kiedyś pisał. Sam muszę uzupełnić podświetlenie przycisków dlatego też z zainteresowaniem tego szukałem.

http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#147093

lysy229 - Pon Wrz 22, 2008 21:53

Dzięki za pomoc wasze rady z wlutowaniem żarówki są jak najbardziej ok.ale myślałem sobie aby dopaść ją w całości z plastikiem bez babraniny z lutownicą niejaki jegomość http://www.s-part.pl/sklep-Rover-MG.php znalazł na moją prośbę i zamówił orginalne do sklepu ale koszt wysoki i chyba będe kombinował,jak kto ma jakiś pomysł piszcie/ dziękówa
tetryk - Wto Wrz 23, 2008 06:28

łysy napisał/a:
wlutowaniem żarówki
-panowie co wy chcecie lutować ? odgina się oryginalne wąsy żarowki wyciaga się starą żar.i zakłada nową,przeciaga się wąsy żar.przez dziurki w obudowie i zawija na obrzeżach oprawki w sposób jaki były zawiniete stare-nic nie trzeba lutować....działa bez lutowania,a lutownica to w wypadku tak małych czesci to można tylko cosik skopac...
lysy229 - Wto Wrz 23, 2008 10:16

Wielkie dzięki masz racje ja nie zauważyłem tak prostej rzeczy wystarczyło wygiąć te wąsy i żarówka,, na stole,, tak naprawdę myślałem że jest to rozwiązanie jak w VW czyli żarówka zalana w obudowie plastikowej a wewnątrz dolutowana do blaszek teraz to nie ma tematu odwiedzam sklepy elektroniczne w poszukiwaniu tej żarówki symbol T1/12/40 dzięki wszystkim temat zakończony.
R-200 - Wto Wrz 23, 2008 20:13

W TME mają różne żarówki, wystarczy poszukać wymiarowo.
Brt - Sro Wrz 24, 2008 11:29

R-200 napisał/a:
W TME mają różne żarówki, wystarczy poszukać wymiarowo.

nawet linka do TME podawałem kiedyś na forum :D

Tomaszi - Sro Wrz 24, 2008 13:11

Brt napisał/a:
nawet linka do TME podawałem kiedyś na forum :)
wiemy wiemy Brtcik ;) nawet specjalnie odkopałem twojego posta, do którego link jest kilka wypowiedzi wyżej.

Niech Moc Będzie z Wami (byle po tej jasnej, odnośnie żaróweczek) :cool: :lol:

Brt - Sro Wrz 24, 2008 13:32

o widzisz nawet mi umknął Twój post :lol: :oops: hehe