|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 216] - dorabianie kluczyka.
Gość - Pon Wrz 22, 2008 06:57 Temat postu: [R 216] - dorabianie kluczyka. Witam,
Może ktoś dorabiał kluczyk i pilot do roverka i ma namiary na dobrego fachowca w Warszawie lub okolicach. Jak jest koszt takiej operacji ?
Pzdr.
giewu - Pon Wrz 22, 2008 06:59
w technicznym FAQ na naszej stronie głównej masz odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania
Gość - Pon Wrz 22, 2008 07:51
Ok, dzięki. Czyli wszystko jest w pilocie, a kluczyk można sobie dorobić w każdym punkcie usługowym tak jak się dorabia kluczyk np. do mieszkania?
Mam jeszcze jedno pytanie, nie znalazłem odpowiedzi w FAQ wiec pisze. W roverku świeci się kontrolka od ABS-u, co może być przyczyną ?
giewu - Pon Wrz 22, 2008 07:59
RODZOSM napisał/a: | Czyli wszystko jest w pilocie, a kluczyk można sobie dorobić w każdym punkcie usługowym tak jak się dorabia kluczyk np. do mieszkania? |
dokładnie tak
RODZOSM napisał/a: | W roverku świeci się kontrolka od ABS-u, co może być przyczyną ? |
czy w tym momencie działa Ci w ogóle ABS czy nie ? ...
pierwsza rzecz to obejrzyj dokładnie wtyczkę pod siedzeniem kierowcy, spróbuj ją rozpiąć i podpiąć ponownie ... użyj funkcji szukaj na forum, przerobiliśmy już mnóstwo tematów z tym związanych
Gość - Pon Wrz 22, 2008 08:24
Dzięki, funkcja szukaj czasem się przydaje.
Trochę poczytałem, teraz muszę wszystko przerobić na żywo.
[ Dodano: Pon Wrz 22, 2008 10:07 ]
Mam jeszcze jeden problem z moim roverkiem, dotyczy radia i świateł. Nie znalazłem podobnego problemu na forum wiec pisze. Radio przy wyłączonych światłach gra stosunkowo cicho, gdy włączę światła pozycyjne zaczyna grać głośniej, a przy światłach mijania jeszcze głośniej. Co może być przyczyną ?
giewu - Pon Wrz 22, 2008 09:15
RODZOSM napisał/a: | Radio przy wyłączonych światłach gra stosunkowo cicho, gdy włączę światła pozycyjne zaczyna grać głośniej, a przy światłach mijania jeszcze głośniej. Co może być przyczyną ? |
najprawdopodobniej źle podłączone radio do prądu
podejrzewam, że masz tam coś z przewodami popitolone i stąd takie efekty ... radio powinno grać po przekręceniu kluczyka w pozycje 1. (jeszcze bez zapłonu) i nie powinno mieć nic wspólnego z włączonymi światłami
proponowałbym Ci zajrzeć pod deskę i sprawdzić skąd radio ma wzięte zasilanie, jeśli nie masz zbyt pojęcia o tym to udaj się do pierwszego lepszego fachowca, koszty będą niewielkie ...
Gość - Pon Wrz 22, 2008 09:22
Domyślam się że to coś z podłączeniem. Radio gra po przekręceniu stacyjki w poz. I, tylko cicho, jak włączę światła to jest takie pier.... że można ogłuchnąć. Myślę ze skorzystam z pomocy fachowca.
Pozdrawiam
Brt - Pon Wrz 22, 2008 09:57
giewu napisał/a: | czy w tym momencie działa Ci w ogóle ABS czy nie ? ...
pierwsza rzecz to obejrzyj dokładnie wtyczkę pod siedzeniem kierowcy, spróbuj ją rozpiąć i podpiąć ponownie ... |
giewu ABS i SRS to troszkę inne układy, no chyba, ze Ty masz czujnik ruchu w fotelu
giewu - Pon Wrz 22, 2008 10:15
się głupio pomyliłem ... a miałem napisać o pierścieniach ABS ...
Gość - Pon Wrz 22, 2008 10:31
Kurde, wydaje mi się że ten ABS w tym momencie nie działa. Gdy musiałem docisnąć hamulec żeby się zatrzymać na światłach to koła po prostu się zablokowały a samochód się sunął. Co prawda było padał deszcz i było ślisko ale wydaje mi się ze mimo tego gdyby działał ABS koła nie powinny sie zablokować.
Brt - Pon Wrz 22, 2008 10:33
jak swieci kontrolka ABSu to ABS jest wyłączony ze względów bezpieczeństwa. Zacznij od sprawdzenia pierścieni przy kołach, oraz czujników i ich przewodów
|
|