|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Po wymianie akumulatora samochód zwariował
Urukhar - Sob Wrz 27, 2008 20:16 Temat postu: [R416] Po wymianie akumulatora samochód zwariował Witam Wszystkich
Tak jak w temacie wymieniłem akumulator. Po podpięciu nowego samochód oszalał. Jak tylko podepnę klemy włącza się klakson, światła, palą się wszystkie kontrolki.
Przeglądnąłem forum i wyszło mi że albo zwarcie albo immobilizer. Czy oprócz tego może być jeszcze jakaś inna przyczyna i od czego najlepiej zacząć. A przede wszystkim jak wyłączyć klakson i światła bo ludzie trochę dziwnie patrzą na mnie na parkingu kiedy próbuję coś w aucie zrobić
Pozdrawiam
danielsonicl - Sob Wrz 27, 2008 20:22
Mam nadzieje że,podłanczasz go prawidłowo
sTERYD - Sob Wrz 27, 2008 20:22
sprawdź, czy nie podłączasz akku odwrotnie (+do -)... jeśli tak, to nie jest dobrze
czy to się włącza alarm, czy syreny wyją cały czas?? jeśli alarm, to wystarczy zamknąć na chwilkę auto kluczykiem i otworzyć (też kluczykiem) i się powinien uspokoić, chyba, że masz obcięte kabelki do bębenka
Urukhar - Sob Wrz 27, 2008 20:28
Podłączenie powinno być dobrze.
Klakson wyje cały czas jak tylko dotknę klemą akumulatora.
A propos jaki skutek miało by podłączenie odwrotnie klem ?
danielsonicl - Sob Wrz 27, 2008 20:34
Z tego co wiem mogą paść diody w alternatorze,co dalej sam nie wiem ale może być nie ciekawie Spróbuj jak sTERYD mówi
Urukhar - Sob Wrz 27, 2008 20:41
Oki. Sprawdzę tą wersję z drzwiami
Jeśli chodzi o podłączenie to na pewno jest dobrze i nie było raczej opcji aby podłączyć go inaczej.
sTERYD - Nie Wrz 28, 2008 10:46
Cytat: | A propos jaki skutek miało by podłączenie odwrotnie klem |
spora część urządzeń elektronicznych (łącznie z komputerem wtrysku) jest w takim układzie narażona na zniszczenie
piter34 - Wto Wrz 30, 2008 14:07
Urukhar napisał/a: | Klakson wyje cały czas jak tylko dotknę klemą akumulatora. |
Wyłącz wtedy alarm z pilota...
cin1 - Wto Wrz 30, 2008 16:57 Temat postu: nie strasze ale kolega po resecie kompa czyli po odlaczeniu akuma, musial wymienic kompa poniewaz padl.
PHJOWI - Wto Wrz 30, 2008 17:07
napewno immo padło a nie komputer , miliony razy odłączam aku i się nic nie ma prawa stać , no chyba że kolega zwarcie zrobił
AndrewS - Pią Paź 03, 2008 21:00
ja w swoim kanciaku zrobilem zwarcie, plus klemy poprzez klucz do obudowy kompa
nic sie na szczescie w moim przypadku nie stalo,
a tak na przyszlosc kleme minusowa polecam podpinac jako druga, a odpinac jako pierwsza
Jary - Pią Paź 03, 2008 22:28
AndrewS napisał/a: | a tak na przyszlosc kleme minusowa polecam podpinac jako druga, a odpinac jako pierwsza |
Zamotałeś - chyba minusową jako pierwszą należy odkręcać, wtedy zwarcia napewno nie będzie
Brt - Pią Paź 03, 2008 22:33
no przecież AndrewS to napisał
Jary - Pią Paź 03, 2008 22:37
no tak to ja zrozumiałem wspak i ZAMOTAŁEM - sorki
AndrewS - Pią Paź 03, 2008 22:37
no przeciez napisalem ze minusowa podpinac jako druga, a ODPINAC jako pierwsza
oo podczas pisania odp. pojawily sie nowe posty
Brt - Pią Paź 03, 2008 22:40
no to po faworku
|
|