|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214 16V 3D] Wymiana szyby przedniej
Lukaszn2006 - Pon Paź 13, 2008 19:20 Temat postu: [214 16V 3D] Wymiana szyby przedniej Witam, od pewnego czasu myslę o wymianie przedneij szyby, jest troche porysowana i ma mikro pęknięcie od kamyczka. Ile kosztuje szyba do Roverka i ile trzeba czekać po wymianie?
se7en86 - Pon Paź 13, 2008 20:31
Szyba w zakładzie gdzie do tego przystosowanym to koszt około 300-400 zł ( zależy od tego czy biała, zielona itp. ) Wymiana często gratis lub 100 zł. Po wymianie należy odczekać 24h. Najlepiej podjechać do jakiegoś zakładu i popytać się. Pytaj w kilku bo ceny są różne.
arturky - Pon Paź 13, 2008 22:42
Cześć Lukaszn2006, ja parę latek temu wymieniałem to kosztowało 430zł wraz z wymianą. Szyba marki NordGlass z zielonym paskiem jak fabryczna.
Lukaszn2006 - Wto Paź 14, 2008 18:39
Szyba wymieniona i muszę powiedzieć, że o niebo lepiej teraz to wszystko wygląda nie ma juz żadnych rysek, ani odprysków. Poprostu widać przez szybke tak, jakby jej nie było Fakt faktem, że szyba nie ma juz oryginalnego znaczka ROVER, no i to chyba jedyny minus.... Nie żauje, że zainwestowałem te 400 w nową szybe, i bardzo polecam wszystkim, którzy sie zastanawiają:)
arturky - Sro Paź 15, 2008 10:35
Lukaszn2006, właśnie brak wspomnianego znaczka ROVER najbardziej dokucza, ale cóż trzeba się z tym pogodzić i żyć (jeździć) dalej z nowym "oknem"
Lukaszn2006 - Sro Paź 15, 2008 19:58
Zgadzam się z Tobą... ale szybke ze znaczkiem mam w całości wyciągniętą i stoi sobie w garażu Więc tam sobie mogę na nia popatrzeć, troche rys na niej jes, ale w razie czego założyć mozna by było jeszcze... A nowe "okno" na świat przepięknie się sprawuje jutro zdzieram taśme zabezpieczającą i już bede miał w pełni okienko odsłonięte:)
mimo66 - Sro Paź 15, 2008 20:11
Jest zaleta że zostawiłeś sobie stare okienko,
W razie gdybyś kiedyś go sprzedawał masz dowód że nie mialeś przygody z przodem samochodziku.
Więc trzymaj ją w garażu nie narażoną na rozbicie.
Ps.
Kiedyś jeszcze w maluchu(kiedy to było ) po wymianie przedniej szybki wyjechałem po zmroku od mechanika i aż dotknałem reką żeby sprawdzić czy faktycznie mam okienko, tak pieknie wszystko było widać.
pawpo11 - Pią Paź 30, 2009 15:04
Odświeżę trochę temat. Ja w swoim 214si także muszę wymienić szybę czołową. Chodzi mi o nówkę sztukę. Jaki polecilibyście warsztat w Warszawie lub okolicach, który to tanio i dobrze zrobi?
Deezer - Sob Lis 14, 2009 13:12
Ja również dołączę się do pytania. Mam pękniętą szybę w dolnym rogu (tam gdzie naklejka rejestracyjna). Pęknięta jest tylko wewnętrzna warstwa szyby, bo paznokieć nie zahacza od zewnątrz. Pewnie raczej nie da rady tego naprawić tak jak to się robi z punktowymi odpryskami? Ile taka szyba może kosztować w AutoGlassie lub NordGlassie we wschodnich okolicach Warszawy?
praktis - Sob Lis 14, 2009 14:02
Deezer, a nie prościej zadzwonić do nich i zapytać?
Polecam szyby Pilkington i Nordglass
pawpo11, Tanio i dobrze? Takie rzeczy to tylko... sam wiesz gdzie
leszczu - Sob Lis 14, 2009 14:49
ja jak u siebie wymieniałem bo była pęknięta to zapłaciłem 560 zł razem z uszczeką
|
|