Zobacz temat - [214 16V 3D] Wymiana szyby przedniej

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214 16V 3D] Wymiana szyby przedniej

Lukaszn2006 - Pon Paź 13, 2008 19:20
Temat postu: [214 16V 3D] Wymiana szyby przedniej
Witam, od pewnego czasu myslę o wymianie przedneij szyby, jest troche porysowana i ma mikro pęknięcie od kamyczka. Ile kosztuje szyba do Roverka i ile trzeba czekać po wymianie?
se7en86 - Pon Paź 13, 2008 20:31

Szyba w zakładzie gdzie do tego przystosowanym to koszt około 300-400 zł ( zależy od tego czy biała, zielona itp. ) Wymiana często gratis lub 100 zł. Po wymianie należy odczekać 24h. Najlepiej podjechać do jakiegoś zakładu i popytać się. Pytaj w kilku bo ceny są różne.
arturky - Pon Paź 13, 2008 22:42

Cześć Lukaszn2006, ja parę latek temu wymieniałem to kosztowało 430zł wraz z wymianą. Szyba marki NordGlass z zielonym paskiem jak fabryczna.
Lukaszn2006 - Wto Paź 14, 2008 18:39

Szyba wymieniona i muszę powiedzieć, że o niebo lepiej teraz to wszystko wygląda :) nie ma juz żadnych rysek, ani odprysków. Poprostu widać przez szybke tak, jakby jej nie było :) Fakt faktem, że szyba nie ma juz oryginalnego znaczka ROVER, no i to chyba jedyny minus.... Nie żauje, że zainwestowałem te 400 w nową szybe, i bardzo polecam wszystkim, którzy sie zastanawiają:)
arturky - Sro Paź 15, 2008 10:35

Lukaszn2006, właśnie brak wspomnianego znaczka ROVER najbardziej dokucza, ale cóż trzeba się z tym pogodzić i żyć (jeździć) dalej z nowym "oknem" :-)
Lukaszn2006 - Sro Paź 15, 2008 19:58

Zgadzam się z Tobą... ale szybke ze znaczkiem mam w całości wyciągniętą i stoi sobie w garażu :) Więc tam sobie mogę na nia popatrzeć, troche rys na niej jes, ale w razie czego założyć mozna by było jeszcze... :) A nowe "okno" na świat przepięknie się sprawuje :) jutro zdzieram taśme zabezpieczającą :) i już bede miał w pełni okienko odsłonięte:)
mimo66 - Sro Paź 15, 2008 20:11

Jest zaleta że zostawiłeś sobie stare okienko,
W razie gdybyś kiedyś go sprzedawał masz dowód że nie mialeś przygody z przodem samochodziku.
Więc trzymaj ją w garażu nie narażoną na rozbicie.
Ps.
Kiedyś jeszcze w maluchu(kiedy to było :lol: ) po wymianie przedniej szybki wyjechałem po zmroku od mechanika i aż dotknałem reką żeby sprawdzić czy faktycznie mam okienko, tak pieknie wszystko było widać.

:wink:

pawpo11 - Pią Paź 30, 2009 15:04

Odświeżę trochę temat. Ja w swoim 214si także muszę wymienić szybę czołową. Chodzi mi o nówkę sztukę. Jaki polecilibyście warsztat w Warszawie lub okolicach, który to tanio i dobrze zrobi?
Deezer - Sob Lis 14, 2009 13:12

Ja również dołączę się do pytania. Mam pękniętą szybę w dolnym rogu (tam gdzie naklejka rejestracyjna). Pęknięta jest tylko wewnętrzna warstwa szyby, bo paznokieć nie zahacza od zewnątrz. Pewnie raczej nie da rady tego naprawić tak jak to się robi z punktowymi odpryskami? Ile taka szyba może kosztować w AutoGlassie lub NordGlassie we wschodnich okolicach Warszawy?
praktis - Sob Lis 14, 2009 14:02

Deezer, a nie prościej zadzwonić do nich i zapytać?
Polecam szyby Pilkington i Nordglass

pawpo11, Tanio i dobrze? Takie rzeczy to tylko... sam wiesz gdzie :wink:

leszczu - Sob Lis 14, 2009 14:49

ja jak u siebie wymieniałem bo była pęknięta to zapłaciłem 560 zł razem z uszczeką