|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 Sdi 99r. 3d] Demontaż tylnej tapicerki / boczków 3d
niedziu - Pią Paź 17, 2008 22:38 Temat postu: [R200 Sdi 99r. 3d] Demontaż tylnej tapicerki / boczków 3d Witam. Mam pytanko:
Czy ktoś próbował kiedyś zdejmować tylne boczki w trzydrzwiowym roverku? Na moim ktoś zaparkował no i mam wgniota od prawego tylnego koła do drzwi.
Zabieram się do zdjęcia tych plastików z tyłu, ale nie chce czegoś pourywać bo twardo siedzą. Jeśli ktoś kiedyś próbował zdejmować te boczki to prosze o pomoc....
vanetten - Sob Paź 18, 2008 07:33
Jak się nie mylę, to będziesz musiał zdemontować tapicerkę tylną. Tak przynajmniej jest z tymi listwami na przednich drzwiach. Poszukaj trochę a znajdziesz podobny temat.
michone - Sob Paź 18, 2008 08:33
Prosta sprawa ostatnio rozbebeszalem . Proponuje sciagnac tylnie oparcia (okręcić na połączeniu foteli blokade). Następnie ok 5 srubek i schodzi elegancko. Co do wybicia to mozesz miec problem niestety musial bys bańkować ale juz nikt tego nie robi
Problem w tym ze pozniej wystarczy lekko puknąć i wskoczy spowrotem. Nie ma zamiennikow tylnich blotnikow wiec zostaje ćwiara Przerabialem temat ( nieciekawie)
niedziu - Nie Paź 19, 2008 10:16
Dzieki michone. Zaraz zabieram się za demontaż. Z tym bankowaniem to masz racje, ale ja wykorzystalem takie urządzenie co reklamowali w TV markiet Przykleja się do karoseri jedną część potem nakłada taką dzwignię i wyciąga. Przyznam ze dużo pomogło, ale zostały takie wgniecenia ze trzeba od środka wyklepać.
|
|