|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Wariuje wskaźnik temperatury cieczy ... pomocy
pzwmichal - Sro Paź 22, 2008 15:23 Temat postu: [R620] Wariuje wskaźnik temperatury cieczy ... pomocy Od jakiegoś czasu w trasie i w miescie w krótkim czasie wskazówka temperatury idzie mi na czerwone pole, wentylator się włącza i wyłącza normalnie, ciecz w układzie jest.
Jak auto jest zgaszone ale ma włączony zapłon to wskazówka też idzie od razu do góry, jak ruszam to szybko opada. CO się mogło stać jest jakiś czujnik temperatury ? jak tak to jak go wymienic?
NEOSSS - Sro Paź 22, 2008 15:32
pzwmichal, czujnik temperatury masz przy termostacie oraz przy pompie wody... Normalne zjawisko przyrody iz na wolnych obrotach silnik dostaje temperatury czyli stanie w korkach naprzyklad
pzwmichal - Sro Paź 22, 2008 15:48
NEOSSS napisał/a: | pzwmichal, czujnik temperatury masz przy termostacie oraz przy pompie wody... Normalne zjawisko przyrody iz na wolnych obrotach silnik dostaje temperatury czyli stanie w korkach naprzyklad |
ja wiem ale niemożliwe jest, żeby wskazówka sięgała aż czerwonego pola i rosła w tak szybkim tempie.
[ Dodano: Pią Paź 24, 2008 17:57 ]
A jak można sprawdzić te czujniki czy dobrze chodzą?
|
|