|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214i 1998r.] Centralny zamek szwankuje.
Francuz - Sro Paź 22, 2008 21:44 Temat postu: [Rover 214i 1998r.] Centralny zamek szwankuje. Witam.
Zacznę od tego, że wielokrotnie używałem opcji szukaj, lecz niestety nie znalazłem satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.
Nakreślę teraz problem mojego autka.
Oba piloty jakie posiadam nie otwierają, ani nie zamykają samochodu.
Kiedy otwieram samochód z kluczyka, drzwi pasażera pozostają zamknięte.
Kiedy zamykam auto mruga 3 razy i zamyka odydwoje drzwi.
Czy bezpieczna jest wymiana baterii ?
Do drugiego kompletu kluczy przypiętą mam wstawkę z 5-cyfrowym kodem zaczynającym się literą.
Jak spowodować, aby zamek znów działał bez zablokowania auta?
Fargo80 - Czw Paź 23, 2008 19:04
czesc,
tutaj jest troche o kodowaniu
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=30431
a tutaj cos na temat pilota i baterii
http://forum.roverki.eu/v...t=baterie+pilot
jesli pomoglem choc troszke to czekam na pomogl i zycze powodzenia
Francuz - Pią Paź 24, 2008 15:31
Trochę mi pomogłeś. U mnie sprawa jest troche bardziej skomplikowana. Coś mi trzeszczy w drzwiach pasażera ( wpada w rezonans) myślę, ze może jakieś cięgna jest obluzowały i tutaj może być problem.
Fargo80 - Nie Paź 26, 2008 11:51
No to rekawy w gore i do dziela. To nie jest skomplikowana operacja by sciagnac panel drzwi i zobaczyc co i jak, wiem z doswiadczenia ze mozna to zrobic nawet pod blokiem.
daj znac jak idzie bo sam jestem ciekaw
Francuz - Nie Paź 26, 2008 14:09
Zdejmowałem już boczki drzwi podczas tych wakacji przy montażu nowych głośników, także wiem jak to mniej/więcej wyglada. Jedna z gąbek przy mechaniźmie zamka w drzwiach pasażera była dość mocno wyrobiona, wówczas złożyłem to jakoś i śmigało powiedzmy dwa miesiące. Teraz jest jeszcze gorzej, a jakoś rozbieranie tego na parkingu przed blokiem mi się nie widzi
kasicaxp - Nie Paź 26, 2008 20:57
siemka wszystkim potrzebuje porad,posiadam rover 200,99rocznik,popsul mi sie pilot,moge otworzyc samochod kluczykiem,ale nie moge go uruchomic,co robic,moze ktos wie gdzie sie odlancza imobilajzer
Fargo80 - Pon Paź 27, 2008 21:04
kasicaxp, zobacz tutaj
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=30431
cos nie cos sie tu na ten temat dzialo i mam nadzieje ze pomoze
najwazniejsze to to czy nasz EKA (emergency key access)
jesli masz to nie ma problemu
powodzenia
Bidi - Czw Sie 13, 2009 22:56
Francuz, mialem dzis ten sam problem i okazal sie bezpiecznik pod maska o nr 1 od centralnego i autko odpalilo
zapal - Pią Sie 14, 2009 06:42
byc moze ktos na wlasna reke zalozyl centralny bo rover to takie autko ktoro ma alarm a czesto w zestawie nie ma centralnego... ale ma gotowa instalacje pod niego wystarczy 4 silowniki uniwersalne i ze 2 metry kabla i centralny z alarmem gotowy (sam tak robilem) problem z tym ze malo tam miejsca i silowniki wciska sie na sile byc moze ten drucik ktory ciagnie zamek w goree i w dol jest poluzowany brzeczy i nie domyka drzwi
kasjopea - Pią Sie 14, 2009 09:26
Bidi, i zapal, zwróćcie uwagę, że temat jest z października 2008
Bidi - Pią Sie 14, 2009 10:00
kasjopea, ja wiem o tym ale napisalem to bo niekiedy ktos uzywa opcji szukaj i ma problem podobny a ja daje przykladowe rozwiazanie problemu
zapal - Pią Sie 14, 2009 20:32
ups sorki:)
|
|