Zobacz temat - [R45] Pukanie, stukanie w kabinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Pukanie, stukanie w kabinie

barszczyk - Pią Paź 31, 2008 13:58
Temat postu: [R45] Pukanie, stukanie w kabinie
Witam serdecznie

Problem polega na tym, że cos w kabinie mi "puka, stuka, wpada w wibracje" jakby jakiś metal o metal, albo jakiś luźny plastik.

Ustrojstwo "puka " na kostce brukowej i po przekroczeniu 3500 obrotów.

Co gorsza dla mnie, jako kierowcy, "puka" z przodu od strony pasażera, dla pasażera puka od strony kierowcy, a dla siedzących z tyłu "puka na środku konsoli :beczy:

Jeszcze zauważyłem, że przy zimnym silniku tego objawu nie ma...

Brt - Pią Paź 31, 2008 14:13

a moze to to:
http://www.roverki.pl/zro...ml#comment-2001 :roll:

barszczyk - Pią Paź 31, 2008 19:00

To nie to, zasięg "gajgi" zmiany biegów jest ok i to też nie te luzy, mechanik juz sprawdzał, w ASO powiedzieli mi, że to jakaś rurka ociera gdzieś w komorze silnika i że taki przypadek juz miał ale w 400-tce...

[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 22:17 ]
Problem rozwiązany!!
Drobnostka, okazało się, że to lustro od lusterka wstecznego wpadało w rezonans, podkleiłem taśmą piankową i problem zniknął! :-]

pozdrawiam

alga - Sob Paź 13, 2012 10:08

to teraz ja podbije temat ;)
mojego R45 mam dość krótko, dopiero go poznaje, ale taki problem się pojawił... od kilku dni szczególnie rano na zimnym silniku, stojąc zawsze w korku parę minut, dodając gazu słyszę regularne stukanie/pukanie jakby z przodu, czy od maski?czy koła czy gdzie...- nie wiem skąd. Znajomy określił ten dźwięk "jakby woda/płyn obijał się od ścianek zbiorniczka"... :???: To stukanie słychać w momencie dodania gazu i puszczenia przez następne kilka sekund... więc może ktoś się spotkał z czymś takim?

bizon - Sob Paź 13, 2012 16:11

alga napisał/a:
więc może ktoś się spotkał z czymś takim?

moze napinacz paska planuje wyzionac ducha