Zobacz temat - [R420] Regulacja natężenia oświetlenia deski rozdzielczej

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Regulacja natężenia oświetlenia deski rozdzielczej

rybakowy - Wto Lis 11, 2008 00:00
Temat postu: [R420] Regulacja natężenia oświetlenia deski rozdzielczej
Mam pytanie panowie i panie, czy ktos próbował a moze ma cos takiego w 400 jak ściemnianie całego oświetlenia deski, na chłopski rozum to jest za to odpowiedzialny jeden układ bo zapala sie wszystko,jesli ktos ma pomysł lub jakieś dane od czego zacząc to czekam,jestem gotowy to testnąc i zamontowac gdzies jakis potencjometr....
sTERYD - Wto Lis 11, 2008 09:32

zacząć wypadałoby od schematów ;)
jeśli chodzi o wszystkie przyciski itp to trzeba głębiej pogrzebać, ale do oświetlenia liczników idzie jeden kabelek więc to nie problem :cool:

michone - Wto Lis 11, 2008 10:18

a potencjometr na bezpieczniku od oswietlenia??
sTERYD - Wto Lis 11, 2008 13:01

michone napisał/a:

będzie ściemnial też lewe tylne światło... :/

rybakowy - Wto Lis 11, 2008 14:00

Można go puścic przez nowy osobny bezpiecznik tylko czy jest sens,mysle ze bedzie to tak ze : przerwe obwód i wstawie tam potencjometr wiec nie bede ingerował za bardzo w cały układ.

[ Dodano: Wto Lis 11, 2008 14:01 ]
sTERYD napisał/a:
michone napisał/a:

będzie ściemnial też lewe tylne światło... :/

A czemu??

Paul - Wto Lis 11, 2008 15:49

rybakowy napisał/a:
A czemu??
Bo wisi na tym samym bezpieczniku :)
Zukowaty - Wto Lis 11, 2008 15:55

rybakowy przeciez potencjometr mozesz wstawic juz za bepiecznikami bezposrednio na kabel od zegarow i ominiesz tylne swiatlo.
rybakowy - Wto Lis 11, 2008 16:09

no tez tak pomyślałem,ale bardziej by mnie uszcześliwiło jak bym znalazł taki obwód ktory jest odpowiedzialny za całe oświetlenie,tylko musze znaleść kogoś kto w RAVE znajdzie te obwody