Zobacz temat - [R - wszystkie] Środki do czyszczenia kokpitu

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R - wszystkie] Środki do czyszczenia kokpitu

slav - Wto Lis 11, 2008 18:37
Temat postu: [R - wszystkie] Środki do czyszczenia kokpitu
Witam, robię właśnie zakupy w sklepie z chemikaliami samochodowymi i zastanawiam się nad dobrym środkiem do czyszczenia kokpitu.

Jaki środek i jaki sposób pielęgnacji byście polecili - chciałbym pozbyć się też zabrudzeń w tych mikrorowkach we wzorku kokpitu.

I raczej nie zależy mi na tym by kokpit świecił się potem tak jak by był tłusty, ma być po prostu czysty :)

Druga sprawa - czym przywrócić połysk elementom z imitacją drewna - jakaś pasta polerska może?

Pozdrawiam.

escatox - Wto Lis 11, 2008 18:59

co do czyszczenia.... szczoteczka do zębów dla wytrwałych albo dla mniej wytrwałych do rąk + ciepła woda z płynem - najllepszy efekt (sprawdzony)

do ochrony np firmy PLAK kokpit spray ( połysk bo mat jest nie udany moim zdaniem ).

pozdrawiam

polakpolak29 - Wto Lis 11, 2008 18:59

Ja stosuje ten produkt http://www.sunnycar.pl/pl/katalog.php?gr=2
W ofercie jest wiele innych produktów których już nie stosowałem

mruwek000 - Wto Lis 11, 2008 23:14

Witam, moim zdaniem dobry płyn do czyszczenia + zmywak kuchenny (taki co ma z jedne gąbke a z drugiej taką szorstką warstwe ) ale nie przesadzać z tarcircem bo potem już nic nie pomoże delikatnie tą gąbką i tą szorstką stroną ,najlepszy środek to jakiś ludwik ,ale to zależy od zabrudzeń, a po wszystkim pożądnie wytrzeć i zabrać się do nabłyszania plak jest doby ale jakieś specyfiki w mleczku albo w płynie bardziej zdają egzamin , a co do wstawek drewnopodobnych to stawiał bym na zwykły wosk do karoserji oczywiście bezbarwny wetrzeć go gąbką i wypolerować do polerowania najlepsza jest szmatka z mikrofibry tak jak do docierania na aucie nie zostawia rys ani zanieczyszczeń
Pozdrawiam :grin: