|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i 97r bez klimy] Wielkość chłodnicy
spink - Sob Lis 15, 2008 15:11 Temat postu: [R214i 97r bez klimy] Wielkość chłodnicy Mam zamiar wymienić chłodnicę w autku. Przeszukuję internet i wszędzie do mojego autka (214i bez klimy - silnik 1,4 8 zaworów) proponują chłodnice o wymiarach 430X380 lub zbliżoną do tych wymiarów. Podniosłem klapę i zmierzyłem to co mam. Szerokość 535 (sam radiator bez tych boków plastykowych to ma 430 mm) a wysokość 430. I tu pojawia się moje pytanie. Jaka powinna być ta chłodnica? Czy może wymiary na stronach sprzedawców dotyczą wymiarów samego radiatora?.
Patrząc od góry mam na przednim pasie otwór gwintowany taki że mógłbym zamontować mniejszą chłodnicę ale nie wiem co jest na dole (nie mam jak wejść pod samochód - może w poniedziałek to dopiszę resztę) i dalej jest problem z wysokością. Jednak czy zamontowanie mniejszej nie spowoduje przegrzewanie się silnika i co następuje później HGF. Proszę o odpowiedź jakie chłodnice są montowane w tym autku.
PHJOWI - Nie Lis 16, 2008 13:43
mierzy się tylko sam radiator bez boków plastikowych.
|
|