|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200, 1.4, 1998]
WojtekKrakow - Sro Lis 26, 2008 10:54 Temat postu: [R200, 1.4, 1998] Panowie, jak zawsze durne pytanie
Zauważyłem że jak jest zimniej na polu kiedy odpalam mojego Roverka przez chwile silnik pracuje na nieco wyższych obrotach jałowych dajmy na to zamiast 600-800 idzie około 1000. Nie zayważyłem nigdzie dźwigni do ssania ojciec kiedyś taką miał w jakimś starszym samochodzie. Czy w przypadku Rovera jest coś takiego jak automatyczne ssanie ? przy zimnym silniku w zimie automatycznie włącza się na początku ?
Możecie mi to jakoś wyjaśnić, z góry bardzo dziękuje!
wild_weasel - Sro Lis 26, 2008 10:57
Wszystko w jak najlepszym porządeczku.
Po rozgrzaniu silnika obroty wracają do normalnych, tzn. 750 +/- ileśtam. Dopóki silnik zimny - obroty są podwyższone. Automatycznym ssaniem kieruje silnik krokowy. Wygląda na to, że u Ciebie jest sprawny
WojtekKrakow - Sro Lis 26, 2008 11:01
wild_weasel napisał/a: | Wszystko w jak najlepszym porządeczku.
Po rozgrzaniu silnika obroty wracają do normalnych, tzn. 750 +/- ileśtam. Dopóki silnik zimny - obroty są podwyższone. Automatycznym ssaniem kieruje silnik krokowy. Wygląda na to, że u Ciebie jest sprawny |
hehe a już myślałem że gdzies zatankowałem jakieś lewe paliwo ... bo mi "inaczej pracował" dzięki wielkie ...
... p.s za co jeszcze odpowiada silnik krokowy ?
PTE - Sro Lis 26, 2008 13:25
WojtekKrakow napisał/a: |
... p.s za co jeszcze odpowiada silnik krokowy ? |
http://www.roverki.pl/article.php?sid=413
|
|