|   | 
								Forum Klubu ROVERki.pl
  | 
								  | 

Rover serii 600, Honda Accord  - [HONDA ACCORD] Diesel jak w gazie!!! 

ajesys - Pon Gru 01, 2008 21:01 Temat postu: [HONDA ACCORD] Diesel jak w gazie!!! Autko to Honda Accord 2.0 TDI z 1997r.

Pojazd ma taką dziwną chorobę od niedawna zapali i jedzie około (od 3 do 9 kilometrów) poczym się dusi i gaśnie i koniec i sznurek i do domu po doładowaniu akumulatora i oczywiście ostygnięciu zapala i jest gotowe do drogi na jakieś 5 kilometrów. Męcząc się z nim jakiś czas w wolnej chwili zapaliłem autko na podwórku i z dobre pół godziny katowałem i nic działało. Próbowałem odczytać kody błędów, ale nic się nie wyświetla. Jakie sugestie koledzy??? 

Jeszcze jeden ciekawy odgłos, bo czasem autko strzeli niczym w gazie.

Pozdrawiam.
												 Paul - Pon Gru 01, 2008 21:04
  Filtr paliwa masz OK ? Może jest zapchany albo ciągnie gdzieś powietrze z paliwem?
												 ajesys - Pon Gru 01, 2008 21:10

| Paul napisał/a: | 	 		  | Filtr paliwa masz OK ? Może jest zapchany albo ciągnie gdzieś powietrze z paliwem? | 	  

Filtr paliwa nowy paliwo jest rurki wymienione.
												 Brt - Pon Gru 01, 2008 21:16
  a może czujnik położenia wału (CKP). W benzynach czasem podobny objaw był, że po rozgrzaniu umierał. Spróbuj go schłodzić i jesli silnik zadziała to masz odpowiedź.
												 kadzaf - Pon Gru 01, 2008 21:25
  ja równiez sądze ze paliwo gdzies nie dochodzi . 

(u mnie podobnie było i winna była ta pompka membranowa reczna,zapchana i z baku wolno równiez tez szło)    
												 ajesys - Pon Gru 01, 2008 21:42

| Brt napisał/a: | 	 		  | a może czujnik położenia wału (CKP). W benzynach czasem podobny objaw był, że po rozgrzaniu umierał. Spróbuj go schłodzić i jesli silnik zadziała to masz odpowiedź. | 	  

Bardzo dziękuję za sugestię tylko gdzie jest ten czujnik? 

Pozdrawiam 

[ Dodano: Pon Gru 01, 2008 21:45 ]

| kadzaf napisał/a: | 	 		  ja równiez sądze ze paliwo gdzies nie dochodzi . 

(u mnie podobnie było i winna była ta pompka membranowa reczna,zapchana i z baku wolno równiez tez szło)     | 	  

Auto było wyposażone w tak zwany krótki obieg paliwa to znaczy bańka rurki nowe i jazda i to samo 

Pozdrawiam
												 Brt - Pon Gru 01, 2008 22:46

| ajesys napisał/a: | 	 		  | Bardzo dziękuję za sugestię tylko gdzie jest ten czujnik? | 	  

Nad prawą półosią, od tyłu koła zamachowego. 3 przewody.

| 

|