Zobacz temat - [R620] Co wlać? Zbiorniczek do wspomagania .....

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Co wlać? Zbiorniczek do wspomagania .....

andrzejziom - Pon Gru 08, 2008 18:42
Temat postu: [R620] Co wlać? Zbiorniczek do wspomagania .....
Witam Jak w temacie zauważyłem że w zbiorniczku do wspomagania mam an minimum płynu tylko nie wiem co mogę tam dolać Dot4 pasuje .... ??
TARADAJA - Pon Gru 08, 2008 18:57

DOT-4 to płyn hamulcowy :!: Broń Boże :evil: Do układu wspomagania wlej ATF220 z Mobila. Przy okazji wymontuj zbiorniczek wymyj go porządnie w środku i zalej nowym olejem.
Powodzenia :grin:

andrzejziom - Pon Gru 08, 2008 18:58

dzięki wielkie jak będzie czas to wymontuje i wymyje go jak nie to doleje ... ;)
konradp - Pon Gru 08, 2008 19:05

no co ty dot 4 to nie do tego zbiorniczka.poszukaj gdzies na forum ostatnio ktos pisal jaki jest zalecany do wspomagania ja dolewalem mobila
andrzejziom - Pon Gru 08, 2008 19:08

konradp napisał/a:
no co ty dot 4 to nie do tego zbiorniczka.poszukaj gdzies na forum ostatnio ktos pisal jaki jest zalecany do wspomagania ja dolewalem mobila

wiem wiem ATF220 Mobila będzie dobry tak jak mówił kolega TARADAJA, zgooglałem temat już ;)

cov_666 - Pią Mar 06, 2009 23:07

ja juz kiedys dolałem Dot4 do tego zbiorniczka szczescie ze cos nie tkneło i pojechałem do sklepu zapytac sie czy dobrze dolałem o tam gdzie trzeba, bo nei pamietałem która butelka gdzie i kisiel powoli mi sie zacza robic w tym zbiorniczku mechanik powiedziałze ze jak bym tak jeździł to bym miał do wymiane pompy