Zobacz temat - [ALL] Rozgałęźnik zapalniczki

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [ALL] Rozgałęźnik zapalniczki

memphisto - Pon Gru 08, 2008 22:52
Temat postu: [ALL] Rozgałęźnik zapalniczki
Drodzy roverkowicze, witam :)

Wpadłem ostatnio na taki szalony pomysł, iż fajnie by było wsadzić kilka 'bajerów' do autka więc skorzystałem z ALLEGRO i znalazłem kilka ciekawych rzeczy jednak każda z tych zabaweczek ma podłączenie zapalniczki chodzi mi np o neony lub jakieś gadżety typu migająca ramka w rytm muzyki bądź EQUALIZERY na zagłówki wszystko to ma podpięcie pod zapalniczke a dziurka tylko jedna :P rover nie kobieta xD a myślałem, że praktyczniejszy od niej :P no ale wracając do tematu znalazłem całkiem ładne rozgałęziacze zapalniczek np na 3 gniazdka i da się je fajnie ukryć nic nie będzie widać a i przyda się pod CB radio nie będzie mi wystawać to brzydulstwo z zapalniczki tylko będzie łądnie schowane ;)

pytanie: CO NA TO WSZYSTKO POWIE MOJ AKUMULATOR :D ?
podepne mu aż 4 urządzenia na raz bo rozgałęźnik ma 4 wtyki CB RADIO + GPS + np. neony i equalizer :P co mu będzie dolegać?:D

pytanie2: nie będzie lepiej z akumulatora pociągnąć kabla takiego sameo jak do wzmacniacza? tytlko zamiast wzmacniacza przyczepie do niego rozgałęźnik :P

erjot86 - Pon Gru 08, 2008 23:10

o jakich equalizerach mówisz? podrzuć link bo mnie zaciekawiłeś
memphisto - Pon Gru 08, 2008 23:20

TUTAJ masz link jak to wyglada (z tym, że zastosowane na koszulkach którą osobiście mam) u mnie w motoryzacyjnym są same takie equalizery i na wystawie są zaczepione na zagłówek bardzo fajnie to wygląda a na koszulce jak to mam to jestem bardzo zadowolony skacze w rytm muzyki świetne światło mocne i wyraźne po prostu 1 klasa !

koszt 1 sztuki 30 zł

thef - Pon Gru 08, 2008 23:25

Panowie, Wy chyba żartujecie, prawda? Nie kalajcie tym rovera plissssssssssss.
maniaq - Pon Gru 08, 2008 23:32

hahaha jeden z lepszych watkow, bede tu zagladal jak w "żartach" nic nowego nie bedzie ;)

:rotfl:

ps. wymoderowalo dzial zartow - inaczej pisane :bezradny: :D

erjot86 - Wto Gru 09, 2008 08:40

ja myślałem o czymś innym. faktycznie takie ciś pasuje do poloneza na wsi a nie do rovera z klasą.
ale...
co komu się podoba...
nie będę krytykował

nie mój cyrk, nie moje małpy

memphisto - Sro Gru 10, 2008 11:01

ja bym chcial wrocic do tematu odnosnie rozgaleziacza zapalniczek :P a equalizery mają swoje miejsce w bagażniku jako element dekoracyjny zabudowy także wieśtuning jest dopiero po otwarciu bagażnika :)
Boncky - Sro Gru 10, 2008 11:11

memphisto i Ty masz takie genialne pomysły ! Nieeee !

ps, ciagnij kabel na te pierdoły od aku, tak żeby tych super rozgałęźników nie było za bardzo widać bo może to wyglądać co najmniej jak na choince :D

sTERYD - Sro Gru 10, 2008 12:11

memphisto, ale gniazdo zapalniczki jest na bezpieczniku 15 Amper, więc jak do niego podlaczysz 4 urządzenia to nie zaszalejesz :/
Tomek1212 - Sro Gru 10, 2008 16:06

Ale te sprzęty nie ciągną nawet w 10% tyle mocy co ciągnie sama zapalniczka (a przecież gniazdo zapalniczki przez producenta było zaprojektowane właśnie do zapalniczki), więc akurat o bezpiecznik nie ma sie co obawiać.
Markzo - Sro Gru 10, 2008 18:16

totalny OT, gdzie kupić taką koszulkę?? :mrgreen:
Szymon - Sro Gru 10, 2008 18:56

TUTAJ :mrgreen:
Markzo - Sro Gru 10, 2008 19:31

kurde fajne to :mrgreen: chyba zainwestuje :mrgreen:
memphisto - Sro Gru 10, 2008 22:54

Markzo, na dyskotece ziomki podchodzą i robią ze mną fotki ahahahah mówie Ci pierwszy raz jak pójdziesz na bibe to klasyk :D :D

panowie to mozna pod zapalniczke się wpinać czy nie :P ?

Tomek1212 - Sro Gru 10, 2008 23:09

Można, można, tylko jak to bedzie wyglądac jak po całym aucie bedą wlokły sie przewody ??

Ja bym na twoim miejscu pociągnął przewody i polutować do każdego odbiornika, a same przewody tak schować żeby nie były widoczne.