|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 220] problem z regulacją swiateł
kadzaf - Wto Gru 09, 2008 14:04 Temat postu: [R 220] problem z regulacją swiateł witam ,mam dosc nietypowy problem,bowiem jakies pół roku temu zakupiłem lampe do mojego Rka(poniewaz przy moim roverku są założone lampy od angielskiej wersji i swiecą w złą strone,kąt padania)
Kupiłem w okolicy takie
i teraz problem jest z regulacją (góra/dół) swiateł jak widac nie ma regulotrków do ustawiania,a przy zakupie niestety nie zwróciłem uwagi na to
A czy regulatory idzie kupi oddzielnie? hmm sam nie wiem
BoloSr - Wto Gru 09, 2008 14:23 Temat postu: Re: [R 220] problem z regulacją swiateł
kadzaf napisał/a: | witam ,mam dosc nietypowy problem,bowiem jakies pół roku temu zakupiłem lampe do mojego Rka(poniewaz przy moim roverku są założone lampy od angielskiej wersji i swiecą w złą strone,kąt padania)
Kupiłem w okolicy takie
[url=http://img520.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
i teraz problem jest z regulacją (góra/dół) swiateł jak widac nie ma regulotrków do ustawiania,a przy zakupie niestety nie zwróciłem uwagi na to
A czy regulatory idzie kupi oddzielnie? hmm sam nie wiem |
a przelozyc nie mozesz ze starych swiatel ?
powinno pasowac to tylko polozenie gora dol
kadzaf - Wto Gru 09, 2008 19:23
Cytat: | no własnie jak na złość nie pasuje |
[ Dodano: Wto Gru 09, 2008 19:23 ]
Cos nie co sie dowiedziałem,a mianowicie ze do mich potrzebny jest silniczek regulacji
teraz bedzie kolejny problem gdzie takie dostac ,oraz trzeba bedzie jakoś je podłąćzyc
Brt - Sro Gru 10, 2008 10:34
kadzaf napisał/a: | Cos nie co sie dowiedziałem,a mianowicie ze do mich potrzebny jest silniczek regulacji |
dokładnie. Miałeś manualnie regulowane a kupiłeś elektrycznie regulowane. kadzaf napisał/a: | teraz bedzie kolejny problem gdzie takie dostac | Silniczki dostaniesz na szrotach roverkowych bez problemu, adresy na stronie klubowej. kadzaf napisał/a: | oraz trzeba bedzie jakoś je podłąćzyc | do samego trzymania lustra i regulacji nie trzeba, jeśli chcesz by spełniały swoją role to 3 przewodowa instalacja jest potrzebna, a schemat jest w rave
MiL999 - Sro Gru 10, 2008 11:20
Silniczki można kupić na allegro. Ja zanim je kupiłem, zrobiłem regulację z nagwintowanego gwoździa i nakrętki. Działało dobrze ale założyłem silniczki i jest jeszcze lepiej
kadzaf - Sro Gru 10, 2008 15:58
Dzieki koledzy za odpowiedzi
Czyli silniczki są raczej znormalizowane(chodzi mi o montaz do lampy) wiec poszukam jakiegos
[ Dodano: Sro Gru 10, 2008 16:39 ]
http://moto.allegro.pl/it...eflektorow.html
ciekaw jestem czy te by podeszły do 200tki
|
|