|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Nie grzeje prawe lusterko
balrog - Sro Gru 10, 2008 15:46 Temat postu: [R600] Nie grzeje prawe lusterko WItam ponownie.
Mam problem z tym lusterkiem i to duzy bo w czasie nocnych powrotow do domu bardzo przydaloby sie elektryczne a nie reczne odmrazanie. Tylko problem nie jest tak banalny jak wypalona mata grzewcza. Napiecie do niej nie dochodzi, pod oslona drzwi w zlaczce rowniez nie ma pradu wiec domyslam sie ze jest gdzies przerwa w obwodzie. I teraz pytanie czy musze sciagac schowek pasazera, wszystkie plastik az do drzwi kierowcy i szukac tej przerwy, czy da sie to sprawdzic bez demontazu?
Deamian - Sro Gru 10, 2008 17:12
Mam podobny problem jak u ciebie
Winowajcą jest taka jak by kostka przez którą idą kable z samochodu do drzwi. U mnie nie łączy ta od strony kierowcy ale niestety nie mam kiedy się tym zająć
balrog - Sro Gru 10, 2008 19:23
to moze byc rozwiazanie, w moim roverku ta zlaczka tez przerywa przez co nie swieci sie wewnetrzne oswietlenie samochodu i brak jest sygnalu ostrzegajacego o wlaczonych swiatlach gdzy drzwi sie otwieraja, ale nie wpadlem na pomysl ze przez to brakuje pradu na prawym lusterku...
ale tam jest strasznie ciasno i nie ma zbytnio jak sie dostac do tej kostki, drzwi sciagac???
NEOSSS - Sro Gru 10, 2008 20:17
Przed chwila to przerabialem
Klucz 12, plaski srubokret, lutownica, koszulki termokurczliwe, zapalniczka, noz i izolacja...
Odkrecamy drzwi - 4 sruby na 12, wybijamy ogranicznik, zdejmujemy drzwi, zdejmujemy gumowa oslonke, wypinamy dwie kostki srubokretem, sciagmy izolacje i patrzymy kabelek po kabelku ktory jest zlamany lub przerwany (UWAGA MIALEM TAK ZE KABEL ROZCIAGNAL SIE W SRODKU A IZOLACJA BYLA CALA, WYBADALEM TO ZGINAJAC KABLE I PATRZAC JAK SA TWARDE W SRODKU)
Powodzonka zycze
balrog - Czw Gru 11, 2008 16:19
No prosze jakie to proste gdy sie czyta na weekendzie biore sie za to
dzieki NEOSSS
No i sciagnalem drzwi, przegladnalem wszystkie kabelki i nic, wyciagnalem gniazdo z drzwi patrzeeeee.... a tam jedna blaszka wygieta i nie wchodzila do wtyczki, nic dziwnego ze nie bylo napiecia na lusterku. Wszystko ladnie poskladalem i grzeje lepiej niz lewe lusterko Pewnie mata na lewym sie konczy.
|
|