|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [MG ZS 120 03'] Białe przednie kierunki jak zrobić
BoloSr - Sro Gru 10, 2008 22:06 Temat postu: [MG ZS 120 03'] Białe przednie kierunki jak zrobić Ma ktos patent jak zrobic biale przednie kierunki w MG ZS ? trza wymienic cal lampe czy da sie to jakos zrobic ?
piter34 - Pią Gru 12, 2008 12:47
Nie da się tego zrobić tak jak w R200?
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 13:52
piter34 napisał/a: | Nie da się tego zrobić tak jak w R200? |
tzn ?
ywis - Pią Gru 12, 2008 14:07
BoloSr, sporo tematów jest na forum odnośnie wybielania kierunków w R powinno się dać identycznie jak w 200-setce.
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 14:53
ywis napisał/a: | BoloSr, sporo tematów jest na forum odnośnie wybielania kierunków w R powinno się dać identycznie jak w 200-setce. |
widze ze temat znacie ale jakos nie potrafie tego namierzyć
ywis - Pią Gru 12, 2008 15:50
Napisz na PW, to podeślę Ci rave.
piter34 - Pią Gru 12, 2008 17:20
BoloSr napisał/a: | widze ze temat znacie ale jakos nie potrafie tego namierzyć |
Wpisz w szukajce "wybielanie"
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 18:29
piter34 napisał/a: | BoloSr napisał/a: | widze ze temat znacie ale jakos nie potrafie tego namierzyć |
Wpisz w szukajce "wybielanie" |
jezeli to ma polegac na rozklejeniu lampy to ja dziekuje myslalem ze jest jakis mniej inwazyjny sposob
ywis - Pią Gru 12, 2008 18:50
Niestety musisz rozkleić lampę...
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 19:50
ywis napisał/a: | Niestety musisz rozkleić lampę... |
juz to przeczytalem
faktycznie i jakos tego nie widze chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale
Zukowaty - Pią Gru 12, 2008 20:43
BoloSr napisał/a: | chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale |
A ciekawe gdzie znajdziesz w normalnej cenie lampy do 45 w wersji europejskiej bo 80% na allegro to beda angliki
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 20:50
Zukowaty napisał/a: | BoloSr napisał/a: | chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale |
A ciekawe gdzie znajdziesz w normalnej cenie lampy do 45 w wersji europejskiej bo 80% na allegro to beda angliki |
kilka znalazlem ale nie dam tyle kasy za to zeby miec biale kierunki :9
moze zrobie tak jak koledzy mowia ale to raczej jak bedzie cieplo
ywis - Pią Gru 12, 2008 21:57
Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki...
BoloSr - Sob Gru 13, 2008 11:38
ywis napisał/a: | Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki... |
moge ci powiedziec ze jak sa dobre soczewki to sie oplaca przynajmniej to swieci tak mialem w punto II gdzie bylo orginalnie soczewki i to swiecily w przeciwienstwie do tego co jest w MG ZS
ywis - Sob Gru 13, 2008 16:14
Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super.
BoloSr - Sob Gru 13, 2008 16:52
ywis napisał/a: | Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super. |
no ja chce zapodac Helle ale jakos paczka nie moze domnie trafic a co do kierunkow to jednak naarzie beda takei jakie sa moze jak sie przelamie to zrobie to
Marrkus - Nie Gru 14, 2008 19:34
Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.
W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał
-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem??
escatox - Nie Gru 14, 2008 19:39
Marrkus napisał/a: | Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.
W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał
-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem?? |
A nie łatwiej i szybciej byłoby przyspawać uchwyt
Armandoo - Nie Gru 14, 2008 23:30
Witam,
a ja właśnie też ostatnio działałem w tym temacie , nie podobają mi się te pomarańczowe kierunki.
Z lampami od R45 z białymi kierunkami w wersji europejskiej za rozsądne pieniądze nie jest łatwo ale da się.
Teraz zastanawiam się nad dwoma sprawami :
1. Jak zamontować takie nowe lampy ? Co trzeba rozebrać ?
2. Czy można jakoś odświeżyć takie lampy ? Myślę tu o dwóch zabiegach:
a) odnowienie odbłyśników
b) wypolerowanie kloszy na gładko
Czy to w ogóle możliwe , kto to robi i z jakimi kosztami to się wiąże ?
PS. Założę się , że jak będę chciał kiedyś sprzedać swojego MG to fachowcy z forum powiedzą , że był bity przodem bo ma nieoryginalne lampy z białymi kierunkami a nie jak w oryginale z pomarańczowymi. A tu zmyłka bo nigdy nie bity tylko wymiana przeprowadzona dla urody i z miłości do swojego auta.
I oto właśnie pojawia się paradoks oceny aut przez forumowiczów tylko na podstawie zdjęć z jakiegoś ogłoszenia.
Pozdro
|
|