Zobacz temat - [MG ZS 120 03'] Białe przednie kierunki jak zrobić

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [MG ZS 120 03'] Białe przednie kierunki jak zrobić

BoloSr - Sro Gru 10, 2008 22:06
Temat postu: [MG ZS 120 03'] Białe przednie kierunki jak zrobić
Ma ktos patent jak zrobic biale przednie kierunki w MG ZS ?? ? trza wymienic cal lampe czy da sie to jakos zrobic ?? ?
piter34 - Pią Gru 12, 2008 12:47

Nie da się tego zrobić tak jak w R200?
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 13:52

piter34 napisał/a:
Nie da się tego zrobić tak jak w R200?

tzn ?? ?

ywis - Pią Gru 12, 2008 14:07

BoloSr, sporo tematów jest na forum odnośnie wybielania kierunków w R :) powinno się dać identycznie jak w 200-setce.
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 14:53

ywis napisał/a:
BoloSr, sporo tematów jest na forum odnośnie wybielania kierunków w R :) powinno się dać identycznie jak w 200-setce.

widze ze temat znacie ale jakos nie potrafie tego namierzyć :(

ywis - Pią Gru 12, 2008 15:50

Napisz na PW, to podeślę Ci rave.
piter34 - Pią Gru 12, 2008 17:20

BoloSr napisał/a:

Wpisz w szukajce "wybielanie"

BoloSr - Pią Gru 12, 2008 18:29

piter34 napisał/a:
BoloSr napisał/a:

Wpisz w szukajce "wybielanie"

jezeli to ma polegac na rozklejeniu lampy to ja dziekuje myslalem ze jest jakis mniej inwazyjny sposob :(

ywis - Pią Gru 12, 2008 18:50

Niestety musisz rozkleić lampę...
BoloSr - Pią Gru 12, 2008 19:50

ywis napisał/a:
Niestety musisz rozkleić lampę...

juz to przeczytalem :mrgreen:
faktycznie i jakos tego nie widze chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale :)

Zukowaty - Pią Gru 12, 2008 20:43

BoloSr napisał/a:
chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale :)

A ciekawe gdzie znajdziesz w normalnej cenie lampy do 45 w wersji europejskiej bo 80% na allegro to beda angliki

BoloSr - Pią Gru 12, 2008 20:50

Zukowaty napisał/a:
BoloSr napisał/a:
chyba latwiej bylo by dorwac lampy od 45 bo sa biale :)

A ciekawe gdzie znajdziesz w normalnej cenie lampy do 45 w wersji europejskiej bo 80% na allegro to beda angliki

kilka znalazlem ale nie dam tyle kasy za to zeby miec biale kierunki :9
moze zrobie tak jak koledzy mowia ale to raczej jak bedzie cieplo :)

ywis - Pią Gru 12, 2008 21:57

Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki...
BoloSr - Sob Gru 13, 2008 11:38

ywis napisał/a:
Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki...

moge ci powiedziec ze jak sa dobre soczewki to sie oplaca przynajmniej to swieci tak mialem w punto II gdzie bylo orginalnie soczewki i to swiecily w przeciwienstwie do tego co jest w MG ZS :(

ywis - Sob Gru 13, 2008 16:14

Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super.
BoloSr - Sob Gru 13, 2008 16:52

ywis napisał/a:
Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super.

no ja chce zapodac Helle ale jakos paczka nie moze domnie trafic a co do kierunkow to jednak naarzie beda takei jakie sa moze jak sie przelamie to zrobie to :(

Marrkus - Nie Gru 14, 2008 19:34

Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.

W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał

-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem??

escatox - Nie Gru 14, 2008 19:39

Marrkus napisał/a:
Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.

W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał

-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem??

A nie łatwiej i szybciej byłoby przyspawać uchwyt ??

Armandoo - Nie Gru 14, 2008 23:30

Witam,

a ja właśnie też ostatnio działałem w tym temacie , nie podobają mi się te pomarańczowe kierunki.

Z lampami od R45 z białymi kierunkami w wersji europejskiej za rozsądne pieniądze nie jest łatwo ale da się.

Teraz zastanawiam się nad dwoma sprawami :

1. Jak zamontować takie nowe lampy ? Co trzeba rozebrać ?

2. Czy można jakoś odświeżyć takie lampy ? Myślę tu o dwóch zabiegach:
a) odnowienie odbłyśników
b) wypolerowanie kloszy na gładko

Czy to w ogóle możliwe , kto to robi i z jakimi kosztami to się wiąże ?

PS. Założę się , że jak będę chciał kiedyś sprzedać swojego MG to fachowcy z forum powiedzą , że był bity przodem bo ma nieoryginalne lampy z białymi kierunkami a nie jak w oryginale z pomarańczowymi. A tu zmyłka bo nigdy nie bity :-) tylko wymiana przeprowadzona dla urody i z miłości do swojego auta.
I oto właśnie pojawia się paradoks oceny aut przez forumowiczów tylko na podstawie zdjęć z jakiegoś ogłoszenia.

Pozdro