|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Uszczelka głowicy. Pytanie.
~Mateusz - Nie Gru 14, 2008 14:31 Temat postu: [R416] Uszczelka głowicy. Pytanie. Witam. Mam pytanie: Zamowilem uszczelke pod glowice do mojego Rovera 416i i nie wiem czy moge jezdzic gdy woda dostaje sie do oleju,mam majonez,obroty nie rowno chodza. Jakie beda skutki jesli bede jezdzil? ile kosztuje wymiana uszczelki? Dzieki chopy
Rover 416i 1.6 1997
mackol - Nie Gru 14, 2008 15:00 Temat postu: Re: [ 416i 1.6 1997 benzyna]uszczelka glowicy. pytanie.
~Mateusz napisał/a: | Witam. Mam pytanie: Zamowilem uszczelke pod glowice do mojego Rovera 416i i nie wiem czy moge jezdzic gdy woda dostaje sie do oleju,mam majonez,obroty nie rowno chodza. Jakie beda skutki jesli bede jezdzil? ile kosztuje wymiana uszczelki? Dzieki chopy
Rover 416i 1.6 1997 |
Jeśli jest tak jak opisujesz to auto powinno jeździć co najmniej słabo albo wcale, to że lepiej nie jeździć to chyba jasne, z oleju masz majonez wiec może się silnik zatrzeć bo niema smarowania.
A poza tym jak gdzieś nim pojedziesz to jaką masz pewność że wrócisz? Ja przy o wiele mniejszej usterce uszczelki (minimalnie olej uciekał do zbiorniczka z płynem) pojechałem do gdańska i efekt był taki że z powrotem go holowałem do domu i 300zł w plecy. Wymian uszczelki to koszt od 150zł do 1000zł:D Ja właśnie jestem w trakcie własnoręcznej wymiany;)
Pozdro
~Mateusz - Nie Gru 14, 2008 15:18
Tzn. nie powiedzial bym ze zle jezdzi. w sumie to calkiem dobrze,tylko na 2 biegu przy niskich obrotach go szarpie i to wszystko. po za tym wszystko jest ok. po wymianie uszczelki zapewne koneiczna jest wymiana oleju. uszczelke beda mial w przyszlym tygodniu,wiec mam nadzieje ze nic sie nie stanie jak juz tyle wytrzymal. juz go takiego kupilem,w takim stanie ponad miesiac temu i do tej pory nim jezdze i nic sie nie stalo jak na razie. Klocki z tylu wymienie,uszczelke i mam nadzieje,ze bedzie elegancko jezdzil.
lysy229 - Nie Gru 14, 2008 15:46
Odstaw autko jak ci koledzy dobrze radzą bo możesz popłynąć w koszta jak Otylia Jędrzejczak
|
|