|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [r200 1998r. 5 drzwi] wzmacniacz i tuba w bagażniku
leszek95b - Nie Gru 28, 2008 20:21 Temat postu: [r200 1998r. 5 drzwi] wzmacniacz i tuba w bagażniku Witam,
noszę się z zamiarem zamontowania w bagażniku wzmacniacza i tuby basowej.
Którędy najlepiej poprowadzić kable sygnałowe od radia do bagażnika?
Skąd najlepiej wziąć zasilanie do wzmacniacza?
Pozdrawiam.
escatox - Nie Gru 28, 2008 21:19 Temat postu: Re: [r200 1998r. 5 drzwi] wzmacniacz i tuba w bagażniku
leszek95b napisał/a: | Witam,
noszę się z zamiarem zamontowania w bagażniku wzmacniacza i tuby basowej.
Którędy najlepiej poprowadzić kable sygnałowe od radia do bagażnika?
Skąd najlepiej wziąć zasilanie do wzmacniacza?
Pozdrawiam. |
Kolego... Kabelki ciągniesz wzdłuż progu. Najlepiej lewym progiem (strona kierowcy ciągnij zasilanie prosto od akumulatora) natomiast prawym progiem sygnałowe od radia.
powodzenia
leszek95b - Nie Gru 28, 2008 21:29
hmm, a czy w bagażniku nie ma jakiegoś +12V, żeby się podpiąć?
michone - Pon Gru 29, 2008 14:47
leszek95b napisał/a: | hmm, a czy w bagażniku nie ma jakiegoś +12V, żeby się podpiąć? | cos by sie znalazlo ale nie 20mm kw
kolin - Czw Sty 01, 2009 14:42
escatox napisał/a: | Kolego... Kabelki ciągniesz wzdłuż progu. Najlepiej lewym progiem (strona kierowcy ciągnij zasilanie prosto od akumulatora) natomiast prawym progiem sygnałowe od radia.
|
Ja za każdym razem ciągnę wszystkie kable po jednej stronie i nigdy się nic nie dzieje, wbrew opinii innym, że są jakieś zniekształcenia czy innego typu zakłócenia...
michone - Czw Sty 01, 2009 16:54
kolin napisał/a: | escatox napisał/a: | Kolego... Kabelki ciągniesz wzdłuż progu. Najlepiej lewym progiem (strona kierowcy ciągnij zasilanie prosto od akumulatora) natomiast prawym progiem sygnałowe od radia.
|
Ja za każdym razem ciągnę wszystkie kable po jednej stronie i nigdy się nic nie dzieje, wbrew opinii innym, że są jakieś zniekształcenia czy innego typu zakłócenia... | jak sygnałowe są dobrej klasy podwojnie ekranowane to powinno byc ok. Ale nieraz slychac dzialanie silnika itp dlatego lepiej klasc osobno.
Firq - Sro Sty 14, 2009 15:50
ja mam kable zasilajace puszczone lewa strona w progu a kable sygnałowe tunelem i pod wykładziną Ale Kolego w żadnym wypadku nie kupuj Tuby!! Kup Skrzynie a nie jakaś szajsowatą tubę!! Żadna tuba Nie dorówna Solidnej Skrzyni!! Ile Kolego przeznaczasz Pieniedzy na sprzet??
michone - Sro Sty 14, 2009 15:54
Firq napisał/a: | ja mam kable zasilajace puszczone lewa strona w progu a kable sygnałowe tunelem i pod wykładziną Ale Kolego w żadnym wypadku nie kupuj Tuby!! Kup Skrzynie a nie jakaś szajsowatą tubę!! Żadna tuba Nie dorówna Solidnej Skrzyni!! Ile Kolego przeznaczasz Pieniedzy na sprzet?? | a załóż się?? tylko postaw prawdziwa tube oczywiście ja mowie o tubie a nie o obudowie w kształcie walca nazywanej "tubą"
leszek95b - Sro Sty 14, 2009 15:54
już mam od dawna tubę i wzmacniacz blaupunkta. nie kupuję sprzętu tylko montuje to co posiadam
|
|