|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ R200 SDi 99' ] Jakaś rura przy silniku...
spin4cz - Pią Sty 02, 2009 16:51 Temat postu: [ R200 SDi 99' ] Jakaś rura przy silniku... Witam!
Moj Roverek cos glosno "chodzi" i wybralem sie z nim do "tlumikarza", ktory stwierdzil, ze z tlumikiem wszystko jest ok ale szperajac dalej zobaczyl ze brakuje jakiejs rury/rurki, ktora mialaby wplynac na wyciszenie auta i powinna ona znajdowac sie pod pokrywa w czerwonej ramce na zdjeciu...
Brakuje tez tam kilku klipsow trzymajacych ta pokrywa co podobno tez moze wplywac na glosnosc pracy auta...
Moje pytania brzmia:
1. Jak nazywa sie ta rurka? Czy jako konkretnie lub jej nazwa zwiazana jest z miejscem gdzie powinna byc? (nie znam sie dlatego pytam:) )
2. Czy musi byc oryginalna czy moze mozna dostac jakis zamiennik?
3. Czy ktos ma pomysl na te klipsy?
Z gory dziekuje za informacje!
Pozdrawiam.
zapal - Pią Sty 02, 2009 16:57
na zdiecu zaznaczyles obudowe filtra powietrza... wydaje sie ze wszystko tam jest ok;o nie wiem co jemu tam brakuje:D
thef - Pią Sty 02, 2009 17:20
Pewnie brakuje rury dolotowej do obudowy filtra.
funfel - Pią Sty 02, 2009 17:22
Ja swoja wyciagnalem i nie slysze roznicy, nie jest wcale glosniej z tego powodu ze jej nie ma.
Brt - Pią Sty 02, 2009 17:45
kawałek rury karbowanej wygiętej w "U" jeden koniec wchodzi od spodu w filtr powietrza, drugi kończy się pod lewą lampą w takim "chwytaczu" powietrza.. Czy bez tego chodzi głośniej .... niestety nie wiem
NEOSSS - Sob Sty 03, 2009 11:24
Nie wpływa to moim zdaniem na głośnośc pracy silnika...
spin4cz - Nie Sty 04, 2009 20:55
hmm to juz nie wiem od czego on tak glosno moze pracowac... ktos ma jakis pomysl?
xtek - Nie Sty 04, 2009 22:41
to auto jest glosne i tyle, pogodz sie z tym
zapal - Nie Sty 04, 2009 22:52
tak jak napisal kolega wyzej.. na poczatku jak kupilem roverka mialem to samo.. fakt mialem uwalona poduszke silnika i brzeczalo mi na 1 i 2 jak ruszalem zrobilem to i dalej bylo glosno az kilka osob mi uswiadomilo ze te auta tak maja dosc glosne silniki i slabo yciszone wnetrze... ja na to mowie tak sportowy zarys hehe a spsob mam na to chyba najlepszy na swiecie i ktory wiele osob na tym forum popiera ...
radio na full i jest ok
Paul - Nie Sty 04, 2009 23:33
xtek napisał/a: | to auto jest glosne i tyle, pogodz sie z tym | Są głośne i głośniejsze
Spin4cza należy do tych głośniejszych, niestety. Mój chodzi dużo ciszej a stan, przebieg itd. są bardzo podobne.
Też nie mam pomysła, co to takiego Podejrzewam jeszcze elastyczny łącznik na wydechu (a raczej jego brak) ale póki co nie było okazji tego oblookać
jackson420 - Pon Sty 05, 2009 11:59
a moze brak klipsów mocujących górną obudowe silnika na niskich obrotach wpada w wibracje i przez to głośniej chodzi
NEOSSS - Pon Sty 05, 2009 12:06
jackson420, zapewniam Cie ze nie...
Paul, moze miec racje, sprawdzilbym wydech...
jackson420 - Pon Sty 05, 2009 12:22
NEOSSS napisał/a: | zapewniam Cie ze nie... |
moze w tym wypadku nie - u mnie obudowa trzyma sie na 2 zamiast 4 klipsach i na niskich obrotach dosc głośno się tłucze
NEOSSS - Pon Sty 05, 2009 13:14
jackson420, ale to jest inny dzwiek niz glosno chodzacego silnika...
thef - Pon Sty 05, 2009 14:34
Głośna praca silnika może być także wynikiem zbyt wczesnego kąta wtrysku.
|
|