|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200] SILNIK czy można oprzeć sie na instrukcji z poloneza
Mati_13 - Sro Sty 07, 2009 12:27 Temat postu: [R 200] SILNIK czy można oprzeć sie na instrukcji z poloneza Witam mam roverka 200 1.4 benzyna + gaz 1998r. mam wycieki oleju poza tym dziwnie dymi nawet latem jak nie było mrozu płyn chłodniczy raz ubywa raz nie mozliwe że go spala? Jesli tak to powinienem wymienić uszczelke pod głowicą. Ten silnik był chyba montowany w polonezach więc moje pytanie czy naprawiając mozna się oprzec na instrukcji do naprawy poldusia czy nie?
Jeśli mozna to podpowiedzcie gdzie taka instrukcje znaleźć
Mam RAVE dla 200 ale tam nie ma nic jak i co naprawić ani z jaka siła dociągąć śrubę czy jakie wymiary uszczelek stosować.
Prosze o podpowiedź
Chester - Sro Sty 07, 2009 12:59
Mati_13 napisał/a: | Mam RAVE dla 200 ale tam nie ma nic jak i co naprawić ani z jaka siła dociągąć śrubę czy jakie wymiary uszczelek stosować. | nie mam przed oczami RAVE ale z tego co pamiętam to tam jest wszystko tylko trzeba odpowiednio poszukać na początku działu lub na końcu są potrzebne Ci informacje....
AndrewS - Czw Sty 08, 2009 21:41
Mati_13 napisał/a: | ubywa raz nie mozliwe że go spala |
ee ja bym obserwowal i poczekal, glowcie zawsz zdążysz zwalic,
jesli by go spalal caly czas to i owszem, ale
przy takich objawch, to stawiam na np uszczelke kolektora ssacego
a co do instrukcji od poldka to w wiekszosci dostepnego tam materialu to mozna polegac
Mati_13 - Sro Cze 10, 2009 13:12
Znalazłem przyczynę sypneły sie uszczelniacze popychaczy - stąd dymienie z rury i duże ubytki oleju.
Po wymianie uszczelniaczy, uszczelki pod klawiaturę, i oringów nie ubywa oleju i nie dymi. Oczywiście musiałem wymienić tłumik bo okazało sie że wpychało w niego olej który sie spalił i jednoczesnie przepalił tłumik-wysypałem szufle czegoś jakby asfalt.
Teraz chodzi jak pszczółka
|
|