|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Nie działa licznik po wymianie skrzyni.
r_afal - Nie Sty 11, 2009 11:59 Temat postu: [R416] Nie działa licznik po wymianie skrzyni. Witam wszystkich, wczoraj odebrałem swojego R416si 96' po wymianie skrzyni biegów i wszystko było dobrze aż do dziś, ponieważ przestał mi działać licznik, czy na to ze sobą jakikolwiek związek?
fearless - Nie Sty 11, 2009 12:16
Tak! Ma to związek. Na skrzyni masz taki pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza, i albo coś tam nie łączy, albo ułamał się w środku i nie będzie działał - aż do jego wymiany. Jak masz możliwość wjechania na kanał, to uda Ci się do niego dostać - jest zamontowany prostopadle do skrzyni biegów, na jej górnej części, pomiędzy silnikiem a skrzynią - na pewno poznasz który to - bo innego tam nie ma. U mnie było tak że tam w środku (gdzie jest wkręcony) ułamał mi się kawałek tego "czujnika" i licznik raz działał, a raz nie.
Fargo80 - Nie Sty 11, 2009 12:20
r_afal, nie wiem za duzo na ten temat ale zerknij tutaj
http://forum.roverki.eu/v...ight=impulsator
mysle ze znajdziesz cos dla siebie
jesli pomoglem to sie ciesze
r_afal - Nie Sty 11, 2009 12:23
a ten "pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza" to do niego jest podłączona jakas kostka na skrzyni czy coś w tym stylu?
fearless - Nie Sty 11, 2009 12:30
r_afal napisał/a: | a ten "pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza" to do niego jest podłączona jakas kostka na skrzyni czy coś w tym stylu? |
Nie pamiętam czy to jest kostka, ale - Tak - podłączone są do niego przewody.
Fargo80 - Nie Sty 11, 2009 12:33
ten rysunek powinien wszystko wytlumaczyc
Lechos - Nie Sty 11, 2009 12:38
impulsator znajduje sie przy wejsciu prawej polosi do skrzyni (na gorze), sprawdz moze Co nie podlaczyli kostki po wymianie.
r_afal - Nie Sty 11, 2009 12:42
musieli podłączyć bo licznik przestał działać po przejechaniu 16 km, ale może spadł ide zobaczyć, tylko czy zajże tam z góry? bo kanału nie mam
[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 13:15 ]
ok. to była tylko spadnięta kostka, dzięki serdeczne wszystkim
kostas - Nie Sty 11, 2009 13:19
416 bierze też dane z alternatora, u mnie jak padł alternator to licznik też nie działał.
r_afal - Nie Sty 11, 2009 13:49
sprawa już rozwiązana jak napisałem przed chwilką. Dzięki.
|
|