Zobacz temat - [AC] Jaka firma ubezpieczy R400 rok 95??

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - [AC] Jaka firma ubezpieczy R400 rok 95??

fearless - Wto Sty 13, 2009 12:06
Temat postu: [AC] Jaka firma ubezpieczy R400 rok 95??
Pytanie jak wyżej - PZU nie chce - może wiecie która firma da AC na auto z tego roku (95)
thef - Wto Sty 13, 2009 12:13

fearless napisał/a:
Pytanie jak wyżej - PZU nie chce - może wiecie która firma da AC na auto z tego roku (95)
Żadna chyba nie da na auto powyżej 10 lat, metodą jest kontynuacja ubezpieczenia, jeżeli na poprzednie auto miałeś AC i teraz kupiłeś ponad dziesięcioletnie, to możesz je w ramach kontynuacji ubezpieczyć z AC.
maciej - Wto Sty 13, 2009 12:23

thef napisał/a:
Żadna chyba nie da na auto powyżej 10 lat, metodą jest kontynuacja ubezpieczenia, jeżeli na poprzednie auto miałeś AC i teraz kupiłeś ponad dziesięcioletnie, to możesz je w ramach kontynuacji ubezpieczyć z AC.

Kiedyś tak było, ale już się da, ale nie we wszystkich firmach.
Ja miałem ostatnio 5 dni przerwy w AC i Warta nie widzi problemu.
Zresztą jak pierwszy raz ubezpieczałem obecne R623 miało już 11 lat.

thef - Wto Sty 13, 2009 12:28

maciej napisał/a:
Kiedyś tak było, ale już się da, ale nie we wszystkich firmach.
Ja miałem ostatnio 5 dni przerwy w AC i Warta nie widzi problemu.
Zresztą jak pierwszy raz ubezpieczałem obecne R623 miało już 11 lat.
No kilka dni nie robi raczej na ubezpieczalni żadnego wrażenia ;) . Ale skoro można ubezpieczyć z AC auto ponad dziesięcioletnie (vide Twoje 623) to znaczy, że rozchodzi się pewnie o dobrą rozmowę z agentem. Kwestią jest zapewne kalkulacja (składka a wartość pojazdu) czyli czy to się jeszcze opłaca ubezpieczycielowi. Zawsze można próbować triku z z hasłem: "no to ja w takim razie cały pakiet ubezpieczeń wezmę w innej firmie, bo oni się zgodzili ;) .
maciej - Wto Sty 13, 2009 12:34

thef napisał/a:
No kilka dni nie robi raczej na ubezpieczalni żadnego wrażenia ;)

Własnie robi - to jest jakby nowe ubezpieczenie i cała procedura rusza od nowa - zdjęcia, opis obecnych uszkodzeń itp.
Bo inaczej to mógłbyś "ubezpieczyć" auto rozbite dzień po wygasnięciu polisy a potem powiedzieć, że wypadek miał miejsce już w czasie trwania nowej polisy.
thef napisał/a:
Kwestią jest zapewne kalkulacja (składka a wartość pojazdu) czyli czy to się jeszcze opłaca ubezpieczycielowi. Zawsze można próbować triku z z hasłem: "no to ja w takim razie cały pakiet ubezpieczeń wezmę w innej firmie, bo oni się zgodzili ;) .

Ale próbowałeś w Warcie?
Bo w sumie moja agentka obsługuje i Wartę i PZU i ani tu, ani tu nie widziała przeciwwskazań.

thef - Wto Sty 13, 2009 13:01

maciej napisał/a:
thef napisał/a:
No kilka dni nie robi raczej na ubezpieczalni żadnego wrażenia ;)

Własnie robi - to jest jakby nowe ubezpieczenie i cała procedura rusza od nowa - zdjęcia, opis obecnych uszkodzeń itp.
Bo inaczej to mógłbyś "ubezpieczyć" auto rozbite dzień po wygasnięciu polisy a potem powiedzieć, że wypadek miał miejsce już w czasie trwania nowej polisy.
Z moją agentką w PZU nie miałem nigdy tego typu problemów. Zdjęcia i inne rzeczy "od nowa" zawsze tylko po zmianach samochodu miałem.

maciej napisał/a:
Ale próbowałeś w Warcie?
Tak, dzwoniłem do Warty i do Hestii.

Wniosek chyba jeden, trzeba męczyć agentów jak się da ;)

fearless - Sro Sty 14, 2009 12:20

Ha! udało się! Generali ubezpieczyło autko na kwotę 7.900,00 zł - składka roczna AC 419,00 zł
Pozdrawiam.