Zobacz temat - [R75] Nie odpala po uprzednim braku paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nie odpala po uprzednim braku paliwa

du_dzik - Nie Sty 18, 2009 13:09
Temat postu: [R75] Nie odpala po uprzednim braku paliwa
Witam!
Przedobrzyłem z jazdą na rezerwie i brakło mi paliwa w trasie. Dolałem i odpalił, ale juz następnego dnia zaczął gasnąć w trakcie jazdy(dokładniej po zatrzymaniu na światłach).
Dzisiaj odpalił normalnie ale po 3 godz. postoju tylko "kręci" ale już nie odpala.
Liczę na jakieś cenne sugestie i będę wdzięczny za pilną odpowiedź.

Remigiusz - Nie Sty 18, 2009 13:17

Nie ma tam gdzieś takiej gruszki do pompowania kolo filtra paliwa? Sadze ze zapowietrzony układ jest. :cry:
du_dzik - Nie Sty 18, 2009 13:28

przez dwa dni jeżdził i dopiero dzisiaj poddał się na dobre, czy to przypadkiem nie będzie filtr paliwa? :neutral:
Zukowaty - Nie Sty 18, 2009 13:35

Jak masz kiepskie paliwo to moze byc filtr ale diesel po wypaleniu do sucha sie raczej zapowietrza.Moze jeszcze zaciagnelo Ci syfu z baku o pompa sie zapchala...przedmuchaj i moze pomoze.
Rowan - Nie Sty 18, 2009 13:52

du_dzik, masz problem z pompą paliwa. Sprawdź tą przy akumulatorze. Sprawdź czy ją słychać, jeśli nie będzie słychać jej, to ją walnij czymś ciężkim i powinna ruszyć. Jeśli ta działa to sprawdź tą w baku.
Micen - Nie Sty 18, 2009 15:21

Delikatnie opukaj :mrgreen:

Zresztą bardzo łatwa i szybka do wyjęcia ...

du_dzik - Nie Sty 18, 2009 16:09

Próbowałem odpalić. Pompa przy aku pracuje. Scholowałem go do domu. Aku się rozładował. Jutro pewnie mechanik
Micen - Nie Sty 18, 2009 16:15

Naładuj też dobrze baterię.

Jesteś pewien, że masz paliwo?

Ja kiedyś też byłem pewien że mam i rozebrałem pół auta :mrgreen:

klakierek1982 - Nie Sty 18, 2009 16:35

Mi to wygląda na awarie pompki ale tej z baku. Common Raile mają to do siebie że jak braknie paliwa to często dochodzi do jej uszkodzenia. Sprawdz ją czy daje paliwo. A jak nie to , to :bezradny:
Micen - Nie Sty 18, 2009 16:37

Zdejmij kanapę i usłyszysz czy pracuje.

Ona często się rozkręca i trzeba ją tylko skręcić.

Aha, montaż kanapy zajmie trochę czasu :mrgreen:

Marek_75 - Nie Sty 18, 2009 18:16

Micen napisał/a:
montaż kanapy zajmie trochę czasu

można łape włożyć między siedzenie a oparcie i normalnie wyczuć i zahaczyć te haki. przerabiałem to i taką sztuczkę opanowałem ;)

Rowan - Nie Sty 18, 2009 20:36

klakierek1982, co ma CR do pompy paliwa? :???:
No dobra, ale też mi wygląda na padnięcie pompki w baku. Najpierw zalej do pełna bak, powinien wtedy odpalić. Nawet jak pompka padnięta.
Micen napisał/a:
Aha, montaż kanapy zajmie trochę czasu :mrgreen:

Nie jest tak źle. :wink:

bear007 - Nie Sty 18, 2009 20:39

na pewno pompka w baku--jest za małe ciśnienie, a jak będziesz miał połowę w zbiorniku to zapali :wink: