|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R all] Jak się nazywa plastikowa tulejka uszczelniajaca.
secio - Sro Sty 21, 2009 00:16 Temat postu: [R all] Jak się nazywa plastikowa tulejka uszczelniajaca. Witam!
Może ktoś kojarzy i może mi podać nazwe handlową tego czego szukam.
Chodzi o taką (czerwoną) plastikową tulejkę która jest nałożona na wąż i tak wchodzi np. do kolektora. Ta tulejka ma taką "choinke". Przy wyciaganiu weza trzeba przytrzymac tulejke po inaczej waz/przewod idzie 'pod wlos'. Chyba taka jest idea jej dzialania.
Brakuje mi tej ktora jest na wezu od przewodu podcisnieniowego serwa do metalowego kolektora ssacego.
Jakies rady gdzie tego szukac, jak sie to nazywa ?
Dzieki,
Mariusz
sTERYD - Sro Sty 21, 2009 10:09
to częste rozwiązanie z szybkozłączach pneumatycznych więc w każdym sklepie ze złączkami do pneumatyki znajdziesz tego od chuchu... tylko raczej nie dokupisz samej tej wyciaganej tulejki, a całe złącze możesz spróbować się pobawić i przełożyć wnętrze (jeśli w plastikowym złączu połamiesz obudowę tak , żeby nie uszkodzić środka, (niestety nie jest to proste ) to wystarczy to potem wcisnąć), albo spróbować wkręcić całe złącze w tamto miejsce
secio - Sro Sty 21, 2009 11:03
sTERYD napisał/a: | to częste rozwiązanie z szybkozłączach pneumatycznych więc w każdym sklepie ze złączkami do pneumatyki znajdziesz tego od chuchu... tylko raczej nie dokupisz samej tej wyciaganej tulejki, a całe złącze możesz spróbować się pobawić i przełożyć wnętrze (jeśli w plastikowym złączu połamiesz obudowę tak , żeby nie uszkodzić środka, (niestety nie jest to proste ) to wystarczy to potem wcisnąć), albo spróbować wkręcić całe złącze w tamto miejsce |
Teraz tylko znaleźć sklep ze złączkami do pneumatyki .
Próbowałem wygooglać toto w ofercie jakiegoś internetowego, katalogu etc. żeby chociaż mieć fotke ale bezskutecznie.
Jakbyś miał chwile czasu i mógł sprawdzić czy Tobie się uda byłbym wdzięczny.
Pzdr,
Mariusz
sTERYD - Sro Sty 21, 2009 11:55
chyba się to nazywa złączka typu quick
na dole strony:
http://www.armatura-pneumatyczna.spawsc.pl/
secio - Sro Sty 21, 2009 12:01
Dzięki!
Miłego Dnia,
Mariusz
|
|