|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Guzik z rysunkiem autostrady !?
Szefer - Sob Sty 24, 2009 11:23 Temat postu: [R75] Guzik z rysunkiem autostrady !? Nie wiem co znaczy guzik z rysunkiem autostrady kolo autoklimatroniku co on oznacza?? POMOCY
sTERYD - Sob Sty 24, 2009 11:23
tempomat
pogadaj z Krisem, moze Ci wyśle instrukcję
Zukowaty - Sob Sty 24, 2009 11:30
Wciskasz ten guzik przy predkosci powyzej 45km/h pozniej wciskasz SET przy kierownicy (pociagasz do siebie) i puszczasz gaz.Wylaczasz go wciskajac hamulec, sprzeglo lub RES ten na kierownicy.Mozesz rowniez przyspieszac maksymalnie do 30sekund normalnie pedalem gazu a jak go puscisz to predkosc auta wraca do wczesniej zaprogramowanej-przydatne przy wyprzedzaniu. Mozna tez przyspieszac guzikiem SET i predkosc pozostaje wtedy na poziomie podniesionym...pod warunkiem ze wszystko dziala
Szefer - Sob Sty 24, 2009 14:00
Dzieki bardzo ale chyba nie dziala w sumie bylem sie na krotkim odcinku przejechac i sprawdzic wiec sam nie wiem
sTERYD - Sob Sty 24, 2009 14:02
poszukaj postów nt. tempomatu, było już opisywane kilka częstych usterek wraz z rozwiązaniami
nitta - Sob Sty 24, 2009 22:05
Szefer napisał/a: | Dzieki bardzo ale chyba nie dziala w sumie bylem sie na krotkim odcinku przejechac i sprawdzic wiec sam nie wiem |
a jaka masz skrzyni ? manual ? jesli tak to upewnij sie ze nie trzymasz nogi na sprzegle, nie mowie wciskac, u mnie nie dziala tempomat nawet jesli tylko trzymam noge na sprzegle nie wciskajac go.
Zukowaty - Sob Sty 24, 2009 22:08
nitta napisał/a: | a jaka masz skrzyni ? manual ? jesli tak to upewnij sie ze nie trzymasz nogi na sprzegle, nie mowie wciskac, u mnie nie dziala tempomat nawet jesli tylko trzymam noge na sprzegle nie wciskajac go. |
Bo czujnik jest taki delikatny. Jak nie dziala to sprawdz czy nie spadla Ci dzwigienka taka biala plastikowa od gruszki tempomatu do przepustnicy.
Dziadek - Nie Sty 25, 2009 00:13
Mojego jak kupiłem,to tempomat nie działał,ale dzięki wspaniałym kolegom z Forum mam go i używam często!Wystarczyło zanurkować pod kierownicę,ustawić czujnik zbliżeniowy...i wygoda na trasie jak złoto.
|
|