|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Ogranicznik drzwi
BoloSr - Wto Sty 27, 2009 20:46 Temat postu: [MG ZS] Ogranicznik drzwi Witam
Proste pytanko gdzie dostane i jak wymienic ogranicznik w drzwiach przednich bo mi stuka i troche mnie to wkurza
Mix - Wto Sty 27, 2009 20:51
Sprecyzuj to stukanie , bo możliwe, że wcale nie trzeba wymieniać...
BoloSr - Wto Sty 27, 2009 20:52
Mixtated napisał/a: | Sprecyzuj to stukanie , bo możliwe, że wcale nie trzeba wymieniać... |
to nie pierwsze moje auto i wiem ze to ogranicznik stuka
łatwo to zdiagnozowac jak sie otwiera drzwi to wtedy slychac ze to strzela dodatkowo
Mix - Wto Sty 27, 2009 21:10
BoloSr napisał/a: | to nie pierwsze moje auto i wiem ze to ogranicznik stuka |
A czy ja w to wątpię?
BoloSr napisał/a: | łatwo to zdiagnozowac jak sie otwiera drzwi to wtedy slychac ze to strzela dodatkowo |
Polecam zacząć od spryskania silikonem - just in case
Jeśli nie pomoże, to ściągasz boczek (przy zamkniętej szybie), a dalej najlepiej dostać się przez dziurę po zdjęciu głośnika, ew. odkleić trochę folii. To metalowe cięgno, widoczne po otwarciu drzwi trzymają w środku dwa "klocuszki". Cięgno jest zgrzane z 2 kawałków blachy i rozszerza się na końcu, klinując się o klocuszki. Tam był szukał problemów, bo się pewnie coś tam dostało i stuka lub trzeszczy....
BoloSr - Wto Sty 27, 2009 21:14
Mixtated napisał/a: | BoloSr napisał/a: | to nie pierwsze moje auto i wiem ze to ogranicznik stuka |
A czy ja w to wątpię?
BoloSr napisał/a: | łatwo to zdiagnozowac jak sie otwiera drzwi to wtedy slychac ze to strzela dodatkowo |
Polecam zacząć od spryskania silikonem - just in case
Jeśli nie pomoże, to ściągasz boczek (przy zamkniętej szybie), a dalej najlepiej dostać się przez dziurę po zdjęciu głośnika, ew. odkleić trochę folii. To metalowe cięgno, widoczne po otwarciu drzwi trzymają w środku dwa "klocuszki". Cięgno jest zgrzane z 2 kawałków blachy i rozszerza się na końcu, klinując się o klocuszki. Tam był szukał problemów, bo się pewnie coś tam dostało i stuka lub trzeszczy.... |
no cos do spryskania mam odpowiedniego
a to wystpeuje jako osobny wymieniany element wogole ? czy tylko regeneracja tego co mam
Mix - Wto Sty 27, 2009 21:37
BoloSr napisał/a: | a to wystpeuje jako osobny wymieniany element wogole ? czy tylko regeneracja tego co mam |
Występuje. Poszukaj na http://www.tomateam.pl/ albo używki na Allegro lub pobliskim szrocie, jeśli reanimacja Twojego się nie powiedzie
[ Dodano: Wto Sty 27, 2009 21:39 ]
Pierwsza lepsza, wręcz przypadkowa aukcjaLINK
BoloSr - Sro Sty 28, 2009 08:56
Mixtated napisał/a: | BoloSr napisał/a: | a to wystpeuje jako osobny wymieniany element wogole ? czy tylko regeneracja tego co mam |
Występuje. Poszukaj na http://www.tomateam.pl/ albo używki na Allegro lub pobliskim szrocie, jeśli reanimacja Twojego się nie powiedzie
[ Dodano: Wto Sty 27, 2009 21:39 ]
Pierwsza lepsza, wręcz przypadkowa aukcja[URL=http://allegro.pl
/item524382578_rover_400_ogranicznik_drzwi_przod_okazja.html]LINK[/URL] |
na allegro uzywki nie kupie tylko nowke jak juz ale pierw to bede reanimowal chyba ze to nie to stuka
sTERYD - Sro Sty 28, 2009 09:51
spytaj Tomiego, może nie opłaca się dłubać
mozesz też sprawdzić pod kątem civica w jakichś sklepach czy serwisach hondy, nie wygląda na coś, co byłoby drogie
BoloSr - Sro Sty 28, 2009 10:05
sTERYD napisał/a: | spytaj Tomiego, może nie opłaca się dłubać
mozesz też sprawdzić pod kątem civica w jakichś sklepach czy serwisach hondy, nie wygląda na coś, co byłoby drogie |
a to od hondy bedzie 1:1 ?
bo moze faktycznie poszukam w salonie hondy
bo na necie tego nie moge znalesc jako nowka tylko same uzywki
sTERYD - Sro Sty 28, 2009 10:06
skoro drzwi są takie same, to pewnie ogranicznik też
BoloSr - Sro Sty 28, 2009 10:09
sTERYD napisał/a: | skoro drzwi są takie same, to pewnie ogranicznik też |
oki w takim razie bede szukal moze znajde
|
|