|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem ze sprzęgłem
manfred10 - Czw Sty 29, 2009 16:02 Temat postu: [R620] Problem ze sprzęgłem Witam. Mam problem ze sprzęgłem...wsiadłem do autka, chce jechac a tu pedał sprzęgła opadł mi do podłogi, sprawdziełem zbiornicze na płyn był pusty uzupełniłem płyn, odpowietrzyłem i było niezle choć czułem ze sprzęgło bierze troszke późnie niz zwykle, ale ok. po przejechaniu ok. 200 km sprawdziłem zbiorniczek i znów jest pusty, ale sprzegło mam nadal, dowiedziałem sie czytając forum że ucieka mi płyn z wysprzęglika prawdopodobnie.....znalazłem wysprzęglik w sklepie, ale jest pare firm które je oferują m.in. DELPHI, JAKOPRTS, LUCAS no i orginalne Rover, ceny są bardzo różne, proszę o rade ktoś kupował taki wysprzęglik, który jest wart polecenia.....?
thef - Czw Sty 29, 2009 16:08
Zanim kupisz wysprzęglik lepiej sprawdź na 100% czy to z niego cieknie. Może wyciekać też z pompki albo jakiegoś przewodu.
mcteusz - Pią Sty 30, 2009 19:20
A co do wysprzęglików, to jedyny zamiennik o którym słyszałem znajdziesz w www.tomateam.pl
Poza tym bardzo drogi oryginał. O zamiennikach firm, o których piszesz nie słyszałem. Pamiętaj, że wysprzęglik od benzyny nie będzie pasował... Chyba, że 620Ti...
REGISTER - Sro Kwi 01, 2009 20:49
Witam ja mam pytanko czy żeby wymienić wysprzęglik trzeba wyjmować skrzynie biegów tak ajk to ma miejsce przy wymianie sprzęgła. mam ten sam problem ucieka mi płyn a mechanik powiedziałe że trzeba wymnienić wysprzęglik
Brt - Sro Kwi 01, 2009 20:56
REGISTER napisał/a: | czy żeby wymienić wysprzęglik trzeba wyjmować skrzynie biegów tak ajk to ma miejsce przy wymianie sprzęgła |
W R600 wysprzęglik jest poza skrzynią i nie trzeba nic rozbrajać Dojście od spodu jest dość dobre, wymiana nie powinna przysporzyć problemów
Vader - Sro Kwi 01, 2009 21:24
Nie wiem czy warto wymieniać cały wysprzęglik. W moim przypadku, gdy ubywało płynu, pomogła reperaturka (wymiana uszczelek). Oryginalne uszczelki są na tomateam za jakieś 50zł chyba.
REGISTER - Sro Kwi 01, 2009 21:39
A jeśli to siłownik przepuszcza przy pedale sprzęgła można też zastosować reperaturki do siłownika czy powinienem wymienić cały siłownik?
Brt - Sro Kwi 01, 2009 21:47
Mozna spróbować wymienić same uszczelniacze ... ale czy to pomoże to trudno powiedzieć Ja bym wymienił raczej całosć i spokój na długo będzie
|
|