|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0 2000]
matpajak - Nie Lut 01, 2009 15:53 Temat postu: [R25 2.0 2000] mam rover 25 od niedawna.
nagle dzis nie moge otworzyc bagaznika z pilota. drzwi dzialaja. czy ktos ma pomysl co moze byc nie tak?
i drugie pytanie: czy bagaznik otwiera sie innym kluczem niz ten do stacyjki?
PHJOWI - Nie Lut 01, 2009 15:57
otwórz klape i sprawdz wiązkę na zgięciu klapy.
matpajak - Nie Lut 01, 2009 15:59
o tej wiazce juz znalazlem w paru miejscach na forum, ale problem w tym ze nie mam jak w tej chwili otworzyc bagaznika nawet. bo z pilota nie dziala a z klucza nigdy nie otwieralem. ten ze stacyjki wchodzi ale sie nie przekreca a innego nie mam
Brt - Pon Lut 02, 2009 10:26
no to albo uda Ci się rozruszać ten zamek od bagażnika kluczykiem (tylko ostrożnie), a jak nie to odchylasz tylne oparcie, włazisz, zdejmujesz plastik od środka klapy (pewnie lekko nie będzie ) i ręcznie otwierasz bagażnik
matpajak - Pon Lut 02, 2009 10:31
domyslam sie ze do bagaznika jest ten sam kluczyk co do stacyjki, bo niby czemu mialby byc inny. do wlewu tez ten sam. ale rovera nie mialem wczesniej wiec nic nie wykluczam.
no nie bardzo jest jak rozruszac ten zamek. wpuscilem tam wd-40 i nic. wchodzi do konca na luzie ale nie mozna przekrecic w ogole. a macie jakies pomysly jak rozruszac ten zamek? bo moze to lepsze niz opcja z wchodzeniem przez kanape
Brt - Pon Lut 02, 2009 11:39
no jedynie jakaś "chemia" ale .... u mnie nie pomogło mam nadzieję dojeździc do wiosny i profilaktycznie przegląd wiązki zrobię + moze w końcu gada rozruszam
|
|