|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Świecąca kontrolka silnika
ambulec - Nie Lut 15, 2009 20:18 Temat postu: [R420] Świecąca kontrolka silnika Witam po przekręceniu stacyjki autko odpala bez problemu ale natychmiast po odpaleniu wchodzi na około 2000 obr i spada na około 650 czyli chyba ok ale odrazu włącza mi się kontrolka silnika Po ruszeniu brak mocy jedzie ale bez powera Turbina wogóle nie pracuje.
Paul - Nie Lut 15, 2009 20:22
Wiązka silnika
Przepływomierz
Takie tematy wpisz w wyszukiwarkę i czytaj, czytaj ... .....
NEOSSS - Pon Lut 16, 2009 12:02
ambulec, kostka przy wtryskiwaczu... ogolnie wiazka....
Brt - Pon Lut 16, 2009 12:10
ambulec napisał/a: | Turbina wogóle nie pracuje. |
ale sie wszyscy tej turbiny czepiają Jeden przypadek był na forum ,że turbina nei pracowała .... i auto skończyło na lawecie
ambulec, po pierwsze ... sprawdź kody błędów .... jest duuuża szansa, ze po sprawdzeniu bedzie wiadomo od razu co jest przyczyną a znając życie pewnie standardowo wiązka i kostkiu przy pompie wtryskowej ... i stawiam $ przeciwko orzechom, że urwał sieprzewód od pierwszego wtryskiwacza przy kostce (błędy 81,82 chyba)
ambulec - Pon Lut 16, 2009 17:39
Witam dzisiaj rano autko pracowało bez zarzutu ale po wyłączeniu silnika i po ponownym uruchomieniu świeciła się kontrolka .dzięki za podpowiedzi idę zaraz sprawdzić tę wtyczkę a zpodłączeniem pod komputer to będę miał problam bo nie jestem w kraju.Tak apropos gdzie jest kostka wtryskiwaczy
thef - Pon Lut 16, 2009 18:09
ambulec napisał/a: | zpodłączeniem pod komputer to będę miał problam bo nie jestem w kraju |
http://www.roverki.pl/article.php?sid=420
Brt - Pon Lut 16, 2009 18:35
a miałem wkleić link ... kostka jest obok pompy wtryskowej - trzeba zdjąć oslonę silnika i widać .. razem są 3 kostki
ambulec - Pon Lut 16, 2009 19:06
Witam wyskoczyły mi trzy błędy 28,29,54 teraz tylko szukać przyczyny dziękuję.
|
|