|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Problem z akumulatorem
Robert - Pon Lut 16, 2009 23:43 Temat postu: [R420] Problem z akumulatorem Witam
Mam problem momentalnie rozładowuje się akumulator, po naładowaniu podłączając klemy
iskrzy. Samochód odpala normalnie, po przejechaniu kilku kilometrów akumulator gwałtownie rozładowuje się.
Co może być przyczyną?
Brt - Pon Lut 16, 2009 23:52
Robert napisał/a: | Witam
Mam problem momentalnie rozładowuje się akumulator, po naładowaniu podłączając klemy
iskrzy. Samochód odpala normalnie, po przejechaniu kilku kilometrów akumulator gwałtownie rozładowuje się.
Co może być przyczyną |
jesli gwałtownie to stawiam na padnięty (sklejony) przekaźnik świec żarowych. jest w okolicy akumulatora ... taki na 50 - 80A 4 nóżki, 2 normalne i 2 duże. Zobacz miernikiem, czy na świecach masz na okrągło napięcie W kazdym razie od tego bym zaczął szukanie przyczyny
[ Dodano: Pon Lut 16, 2009 23:53 ]
koszt przekaźnika to 10 - 20PLN jak ktoś chce wiecej, to zdzierus
Chester - Wto Lut 17, 2009 11:57
hmmm a może dioda w alternatorze padła?? wtedy też fajnie iskrzy. Ale na początek sprawdz przekaźnik jak BRT pisze
Robert - Wto Lut 17, 2009 17:31 Temat postu: [R420 Diesel 1998] Dzięki za pomoc.
Wymieniłem przekaźnik i na razie wszystko w porządku. Przekaźnik kosztował 36 zł.
Mix - Wto Lut 17, 2009 17:42
Brt, BTW bo nie odpisałeś mi w innym wątku - przekaźnik powinien dawać napięcie na mostek, tylko przez czas świecenia kontrolki grzania świeczek, tak? Muszę się upewnić, bo nowe świece już zamówiłem
|
|