|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Wskaźnik temperatury, chyba za mało pokazuje
ziomek - Wto Lut 17, 2009 12:52 Temat postu: [R416] Wskaźnik temperatury, chyba za mało pokazuje witam wszystkich jestem po wymianie uszczelki pod głowicą wszystko jest wpożadku jedyne co mnie martwi to że wskazówka temperatury nie jest na połowie tylko troszke poniżej.....jezeliby środek pola pokazywałby 90 stopni to ja bym mial jakby 80...auto normalnie się grzeje, daje ciepło...i jakby troszke miał mniejsza moc i chyba wieksze spalanie. Jak myslicie czy moze być to wina czujnika temperatury? tylko którego ponoc mamy je dwa.
giewu - Wto Lut 17, 2009 12:54
wskazania wedle Twojego opisu są jak najbardziej prawidłowe ... wskazówka ma leżeć około 2mm poniżej połowy
ziomek - Wto Lut 17, 2009 12:56
czyli kolego mowisz ze nie powinien być na połowie, a czy po wymianie pownienem podpiąć go pod kompa?
sTERYD - Wto Lut 17, 2009 13:06
nie ma takiej potrzeby. możesz ewentualnie z ciekawości, czy Ci jakiego czujnika przy okazji nie spier.... popsuli
giewu - Wto Lut 17, 2009 13:07
ziomek napisał/a: | a czy po wymianie pownienem podpiąć go pod kompa? |
moim zdaniem dla własnego spokoju powinno się auto podpiąć pod komputer, by sprawdzić wszelkie parametry pracy silnika po takiej naprawie ... zaznaczam od razu, że nie jest to konieczność, a jedynie moja opinia
ziomek - Wto Lut 17, 2009 13:12
hehe....:) z ciekawosci go podepne jak tylko znajde złącze...to długa historia szukamy i szukamy kolega ralfi83 ma ten sam problem...bylismy nawet u goscia od roverkow polecanego na stronie klubowej ktory szukając powiedzial ze to dziwne w 90% ta kość znajduje sie koło pedału gazu..zamierzam poszukać pod kierownicą może tam bedzie.
sTERYD - Wto Lut 17, 2009 13:15
na 100% znajduje się gdzieś pod kierownicą, tudzież w okolicy bezpieczników (no chyba, ze już komuś było niepotrzebne ). Najlepiej odkręć ten cały plastik osłaniający przestrzeń pod kierownicą
Tomi - Wto Lut 17, 2009 13:19
giewu napisał/a: | wskazania wedle Twojego opisu są jak najbardziej prawidłowe ... wskazówka ma leżeć około 2mm poniżej połowy |
Dokładniej wsakzówka oscyluje w granicach 2mm. ponieżej połowy do połowy. Jeśli natomiast przekroczy połowę, jest to powód do zastanawiania się.
KuBaB - Wto Lut 17, 2009 13:22
Tylko dodam od siebie, że po wymianie uszczelki również odczułem spadek mocy, ale jakoś tak zostało i później już się w to nie wczuwałem.
|
|