Zobacz temat - Angel eyes- opinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - Angel eyes- opinie

Chesterrr - Sob Lut 21, 2009 17:00
Temat postu: Angel eyes- opinie
Zastanawiam się nad kupnem angel eyes'ow, konkretnie tych:

http://moto.allegro.pl/it...i_ae_black.html

Czy ktoś z was ma może takie same lub podobne i może mi coś powiedzieć na ten temat? Czy dobrze się sprawują czy nie ma żadnych kłopotów przy zakładaniu itd.? Czy widoczność w nocy jest lepsza czy może gorsza?

camaro17 - Sob Lut 21, 2009 17:22

Czy ty wiesz co to takiego "szukaj" na forum??????????? Na forum ten temat był bardzo często poruszany wystarczy poszukać.
Chesterrr - Sob Lut 21, 2009 19:19

Szukałam ale natknęłam się tylko na kłótnie dotyczące ksenonów i dyskusje z 2007 na temat AE, które jeszcze nie pojawiły się w Polsce...
camaro17 - Sob Lut 21, 2009 20:11

Ja bym się nie zastanawiał tylko kupował a do tego wsadził żarniki xenonowe takie z temperaturą barwy 6000K. A tak na marginesie to sam choruje na takie i się cały czas zastanawiam dlaczego nie ma zamienników do mego R400.
Mistral - Sob Lut 21, 2009 22:28

No właśnie !
I znowu zaczęło się o ksenonach, a pytanie było o konkretne lampy, z konkretnymi żarówkami.
Też przymierzam się do kupna, tylko potrzebuję opinii użytkowników z naszego forum,
bo sprzedającym nie do końca można wierzyć, niestety.
Pozdrawiam.

Kozik - Sob Lut 21, 2009 22:48

Zastanawiałem się nad takimi lampami, ogólnie to opinie są podzielone ;) są tacy co twierdzą: po co poprawiać fabrykę, a są i tacy którym to się podoba.
Rozmawiałem z paroma osobami co mają takie lampki w innych autach, widziałem jak świecą i bardzo mi się to podoba.
Z tego co wiem to dyskusje i na ten temat były, wg mnie jeśli masz pieniążki to kupuj, R zyska na wyglądzie i przy okazji będziesz miał dobre światła :) jedyne słuszne to właśnie takie, broń boże chromy ;)
Nie wiem na ile to prawda ale podobno niektóre lampy są skopane i ciężko albo niemożliwe jest ustawienie ich, poczekajmy na opinię innych.
Jakbym miał luźne 600zł to bym założył takie :mrgreen:

[ ]
Chesterrr napisał/a:
Czy widoczność w nocy jest lepsza czy może gorsza?

napewno lepsza!

des - Sob Lut 21, 2009 22:57

Chesterrr napisał/a:
Czy widoczność w nocy jest lepsza czy może gorsza?

Kozik napisał/a:
napewno lepsza!
Pewny jesteś na 100%?
Ja słyszałem, że niektóre świecą gorzej niż seria.

Kozik - Sob Lut 21, 2009 23:02

Jestem pewny, gorszych świateł niż w R nie widziałem! nawet w maluchu miałem mocniejsze światła. Przy "aniołkach" wiązka światła nie jest tak rozproszona jak przy zwykłych.
Tylko kwestia tego czy w tych światłach nie występuje problem o którym pisałem.
Te które widziałem w innych samochodach opel astra, bmw3, megane dużo lepiej świeciły niż seria :)

DrMambo - Sob Lut 21, 2009 23:06

Miałem takie w oplu .. powiem tak: samochodzik szczególnie jak dla mnie z wersją black wygląda o niebo ładniej .. przy zamianie na nowe lampy zawsze będą świecić lepiej niż stare wysłużone .. co do wkładania jakiś tam mocniejszych żarówek to bym polemizował .. lampy te są robione nie wiem z pleksy lub podobnego materiału i zwyczajnie przy używaniu mocniejszych żarówek będą się przypalać .. i w miejscach gdzie strumień światła przechodzi przez reflektor żółknie .. potem czarnieje itp ludzie z forum opla radzili jak najmniej używać długich świateł ale widzę tutaj, że niektórzy od razu chcą wkładać jakieś żarówki 9999999 mocy :/ co do dopasowania to też zależy od producenta .. jak to bywa z zamiennikami czasem trzeba coś podgiąć a czasem przyciąć jakiś element gumowy ..
podsumowując : jak masz 600 luzem i nie chcesz wesprzeć innych forumowiczów w ich poważnych problemach ( np z kupieniem nowej turbiny :neutral: ) to nowe będą świecić lepiej niż stare wysłużone .. samochodzik będzie też ładniej wyglądał, a w szczególności w nocy .. jeżeli trafisz na na dobry model to nie będzie problemu z ustawieniem ani wymianą nowych lamp .. jeżeli nie .. cokolwiek nie zrobisz ludzie będą ci napierali długimi, że ich oślepiasz .. najlepiej jakby ktoś polecił konkretną firmę kto już w twoim modelu takowe ma .. pozdrawiam

Chesterrr - Sob Lut 21, 2009 23:15

Dzięki bardzo na opinie, oczywiście czekam na kolejne:)
Co do żarówek to z tego co wiem powinnam włożyć o takiej samej mocy jak mam teraz (teraz H4, w nowych H1).
A jak wygląda sprawa z homologacją? Sprzedawca pisze, że jest norma E ale czy na pewno nie będę miała problemów z policja w razie jakiejś kontroli?

tetryk - Nie Lut 22, 2009 06:53

h1 napewno świecą lepiej jak h4-wynika to z ich konstrukcji,mają wieksza strumień świetlny....
co do tego czy sie podoba czy nie nie bedę sie wypowiadał-mnie się wydaje że z co poniektórych aut to nawet refl.za 2 tys lexusa się nie zrobi,ale to moja prywatna opinia-sam też nie jeżdże jakąs super bryką.... :roll:
wiem że z tymi refle.są problemy pod względem pasowania-przeważnie po założeniu zostają jakieś dziwne szpary itp.ale nie zawsze,nie ma na to reguły,czasami trzeba np na nowo ustawić blotnik lub maskę.........zdarza się tez ze np parują,a w niektórych modelach (np.206) dostaje się woda do środka............

camaro17 - Nie Lut 22, 2009 13:04

Moje zdanie na ten temat już znasz, moja inna rada to poszukaj w swoim mieście a widze że ze Szczecina jesteś, jakiegoś sklepu tuningowego, tak abyś na żywo zobaczył jak one wyglądają i kupił je na miejscu, bo jak coś nie będzie tak to lepiej iść do sklepu niż wydzwaniać po Polsce i umawiać się na allegro.pl
Skontaktuj się z klubowiczem z Wrocławia - drlubicz on ma je założone i widziałem to na żywo jest "the best", z tego co widziałem problem jest z pasowaniem do zderzaka od dołu, ale on ci powie wszystko co i jak.
Pozdrawiam :mrgreen:

Chesterrr - Nie Lut 22, 2009 13:26

Daję pomógł za namiary :)

P.S.
camaro17 napisał/a:
zobaczył jak one wyglądają i kupił je na miejscu,

Jestem dziewczyną :)

Heju - Nie Lut 22, 2009 14:35

Ja mam takie lampki tylko chrome, co do świecenia to jest o niebo lepiej, i moim zdaniem nie potrzebne są żadne xenonki. Co do poprawnego ustawienia, to rzeczywiście jest mały problem. U mnie to się uwidacznia bardziej dlatego że moja mama zaliczyła moim samochodem znak :D i zderzak trochę się wygioł i mam delikatne szpary, ale jak zmienie zderzak to będzie si. Poza tym to mocowanie górne (dwie sróby) jest jakby wyżej, także u mnie są wyregulowane maksymalnie nisko na silniczkach jak się dało, żeby nie oślepiać kierowców. Co do silniczków to jest jeszcze jeden śmieszny motyw (chyba że ja coś zrobiłem nie tak), ale silniczki w tych lampach mocuje się dogóry nogami i zamiast obniżać strumień światła, to idzie on do góry. Czyli problem włanczania długich świateł łatwo wyeliminować :P
Mimo wszystko efekt wizualny i świetlny uległ znacznej poprawie.
Mnie się czarne nie podobają, ale to jest rzecz gustu. Pozdrawiam

camaro17 - Nie Lut 22, 2009 14:56

Pardom!!!!!!! za brak spostrzegawczości :mrgreen: Dzięki za pkt. pomógł!!!! :mrgreen:
marcin8c - Nie Lut 22, 2009 16:52

a ja caly czas szukam jak by srebrny roverek wygladal z tymi chromowanymi angel eyes-ami bo wszedzie widze tylko ciemne samochody...
Chesterrr - Nie Lut 22, 2009 17:13

Wejdź sobie na stronę www.polskajazda.pl ,wyszukaj roverki i tam jest kilka, właśnie jasnych samochodów z chromowanymi światłami to sobie zobaczysz:)
MarioNH - Nie Lut 22, 2009 18:55

albo TUTAJ :smile:
marcin8c - Nie Lut 22, 2009 21:32

dzieki.. wyglada !@!$#... fajnie!
storm - Wto Lut 24, 2009 12:26

a ma ktoś fotke granatowy metalic z lampami chrome ? r200 ?
darasmu - Wto Lut 24, 2009 12:43

A ja mam pytanie czy ktoś widział takie angel eyes lub ring do Roverka 216 coupe lub 220 turbo.
Bo tylne ścatła typu Lexus są ale przodu nie ma ....

paka_88 - Wto Lut 24, 2009 15:10

ja mam właśnie granatowego r 200 z chromami :) jak umyję to zrobię fotkę i wstawię
MarioNH - Wto Lut 24, 2009 20:29

darasmu, TUTAJ gosc ma ale wydaje mi sie ze ta sa domowej roboty, Ja osobiscie sie jeszcze nie spotkalem z takimi lampami do coupe, trzeba poczekac moze cos sie pojawi :grin:
camaro17 - Sro Lut 25, 2009 08:45

Ja tak samo nie spotkałem się z Angel eyes do coupe, nawet na forach poświęconych R200 coupe z WB nie spotkałem tego, raz widziałem ale to były przerabiane na własną rękę i były tylko ringi wstawione.
storm - Sro Lut 25, 2009 12:51

paka_88 napisał/a:
ja mam właśnie granatowego r 200 z chromami :) jak umyję to zrobię fotkę i wstawię

Chętnie zobacze .. bo nie mogę się zdecydować czy black czy chrome :)

IGA - Sro Lut 25, 2009 21:01

Jezdze na AE juz od roku. Dlugo zastanawialam sie nad ich kupnem i oczywiscie nad tym czy chce czarne czy chrom. Wkoncu kupilam :) Zakupu dokonalam na allegro od jednego z naszych klubowiczy Maciek Wawa. Efekt jest super, o niebo lepiej wyglada samochod. Jezeli chodzi o regulacje swiatel to nie mialam zadnego problemu, na przegladzie latwo mi je ustawili. Wydaje mi sie ze swieca troche gorzej niz seryjne ale napewno nie na tyle gorzej zeby stwarzac jakies niebezpieczenstwo. Nie mam zarnikow ksenonowych i moze dobrze poniewaz mialam, krotko po zalozeniu lamp kontrole drogowa (policjant od razu mi powiedzial ze "zaintrygowaly go moje lampy") sprawdzal dokladnie wszystko zeby muc sie tylko do czegos doczepic ale powiedzial ze wszystko jest ok i ze jakbym miala zarniki bez homologacji to stracilabym dowod rejestracyjny.
MarioNH - Sro Lut 25, 2009 21:05

storm, jak dla mnie to do granatowego tylko ciemne np. jak TUTAJ, a chrom mniej wiecej TAK nie jest to granatowy ale ciemy tak wiec jakies tam porownanie jest, twoj wybor :smile:
faecd - Sro Lut 25, 2009 21:28

Chesterrr, Ty zostaw te lampy na razie a zajmij sie zamontowaniem klapki od wlewu baku, wczoraj czy dzisiaj widzialem Twojego R pod uczelnia i zauwazylem, ze kazdy moze sobie odkrecic Twoj korek i albo benzyne spuscic, albo napluc, nasikac lub bog wie co jeszcze Ci tam napchac w ramach zartu:P :/

a co do andżelów to wiadomo, sa one osloniete cienkim pleksi i jezeli nie ma sie garazu+mieszka badz zajezdza na nieciekawa dzielnice mozna sie spotkac z taka sytuacja ze jakies lepki zapalnicza Ci przypala reflektor. :/ Tak mial kolega z klubu Civica jak jeszcze honda jezdzilem:)

No dobra koniec straszenia, ja na przyklad gdybym mogl nabyc takie lampki do R400 to bym kupil raz dwa:)

AAAaaaaaaa wlasnie...co do swiecenia lamp Roverowych to rzeczywiscie jest tragedia...ostatnio mialem przeglad i musialem zalozyc zwykle zarowki to poprostu ciemnosc widzialem, glucho wszedzie ciemno wszedzie co to bedize co to bedzie, wyspianski mi towarzyszyl podaczas jazdy.
Ale po zmianie zarowek na xenony widze wszystko:) :D

Chesterrr - Sro Lut 25, 2009 21:49

faecd, tir mnie walnął ostatnio i tak się stało właśnie, że błotnik wgnieciony i klapka zginęła śmiercią tragiczną. Jak zakupię lampy to daję do naprawy i zrobią mi ten błotnik i od razu lampy założą. A poza tym przecież, wlew paliwa jest na kluczyk a klapka nie jest zamykana. Może u siebie masz inaczej ;)
faecd - Sro Lut 25, 2009 23:25

a to zwracam honor! w R400 masz klapke i korek zakrecany ot tak poprostu:)
maciekwawa - Sro Lut 25, 2009 23:30

Wow, ale tu o mnie dużO:):):)
MarioNH - Czw Lut 26, 2009 07:14

Wzor do nasladowania to sie nie dziw ze tyle sie pisze o tym autku :mrgreen:
maciekwawa - Czw Lut 26, 2009 10:10

MarioNH napisał/a:
Wzor do nasladowania to sie nie dziw ze tyle sie pisze o tym autku :mrgreen:

:) :):):):):) thx

bizkid - Czw Lut 26, 2009 15:52

Dlugo szukalem EA na srebrnym R200 ale te wydaja sie jak by byly zrobione WirtualTuning
MarioNH napisał/a:
albo TUTAJ :smile:

Znalazl ktos jeszce srebrnego R z EA?
Rozważam ostatnio kupno EA ale ich cena mnie troche zniechęca. Moje seryjne swiecą nędznie mimo zmiany na nowe żarówki H4. Klosze są juz w środku pożółkłe i w nocy licho widać.
Da sie je jakoś umyć w środku? da to coś?
Jak nie zdecyduje sie na EA to kupie zamiennik ~~160 PLN na allegro
Widzial ktoś zamienniki z DEPO do R??? jaka cena bo nie moge nigdzie znalesc ceny.

Lechos - Czw Lut 26, 2009 16:23

na alledrogo depo stoi tez po 160 zl
IGA - Czw Lut 26, 2009 18:13

http://gallery.mg-rover.o...5/size/big/cat/ srerbny R z AE chrom

[ Dodano: Czw Lut 26, 2009 18:17 ]
http://gallery.mg-rover.o...7/size/big/cat/ srebrny R z czarnymi AE

http://gallery.mg-rover.o...0/size/big/cat/ granatowy R z czarnymi AE

[ Dodano: Czw Lut 26, 2009 18:19 ]
http://gallery.mg-rover.o...8/size/big/cat/ a to srebrny R z czarnymi AE noca :)

MarioNH - Czw Lut 26, 2009 20:02

albo jeszcze TUTAJ troche lepiej to wyglada niz na poprzednim zdjeciu :smile:
bizkid - Pią Lut 27, 2009 15:39

MarioNH napisał/a:
albo jeszcze TUTAJ troche lepiej to wyglada niz na poprzednim zdjeciu :smile:

to mnie przekonuje na korzyść EA
Tylko wyjaśnijcie mi panowie/panie taką sprawę:

1. Czy w EA to trzeba zakladać coś w stylu: Zestaw XENON H4 ??
2. Czy to będzie świeciło na zwykłych żarówkach H4 ?

Ogólnie chodzi czy dając okolo 600 za EA trzeba cos jeszcze dolożyc ?

Brt - Pią Lut 27, 2009 15:51

Cytat:
Ogólnie chodzi czy dając okolo 600 za EA trzeba cos jeszcze dolożyc ?

Nie. Co do DEPO lub innych zamienników (osobiście mam DJAUTO) to jest bardzo duża poprawa w oświetleniu drogi (do tego lepszejsze zarówki mam założone i przekaźnik na światła - opisywane na forum było ;) ) Polecam - za lampy dałem poniżej 150PLN/szt.

bizkid - Pią Lut 27, 2009 16:05

Brt napisał/a:
Polecam - za lampy dałem poniżej 150PLN/szt.

rozumiem ze piszesz o normalnych nie EA jak w temacie. Ale spoko 150 za DEPO no nieźle bo moje są żółte w środku. Ale patrząc na zdjecia srebrnych R z EA to jestem skolonny wydac 600 na EA tylko zebym nie musiał później dokladac na cos specjalne. to mnie gryzie.

Mistral - Pią Lut 27, 2009 19:29

EA "chodzą" na zwykłych H1 i nic nie trzeba zmieniać ( czyt. dokładać kasy ),
jeśli nie masz na to ochoty.
Kupujesz, montujesz i masz.
Poczytaj posty z tego wątku, to będziesz miał jasność :wink:
Pozdrawiam.

Biernik20 - Nie Mar 01, 2009 00:30

A ja zainwestowałem z orginalne nowe lampy do r200 zwykle i siwieca o niebo lepiej niz te stare juz wypalone a w AE nie zaiwestuje bo mam srebrnego roverka i srebrne lampy mi sie strasznie nie widza a pozatym czarne nie beda pasowały trzymalem juz w reku te AE i jak dla mnie to wykonanie ich jest strasznie lipne i nie warte tych pieniedzy gdyby była jakas mozliwosc przerobienia orginalnych lamp na ksenony to jak najbardziej wolał bym w to zainwestowac niz kupowac "lipne lampy" z kijowego materialu i sie o nie obwawiać co wiekszy kamień :/

a moze zna ktos kogos kto specjalizuje sie w przerabianiu orginałów na xenony itp czy budowy ich od podstaw??

bo naprawde takie lampy jak te AE sa jak dla mnie przynajmniej kijowe :/ i jeszcze te diody kolo grila trochę "wioską" podlatuje (nie mam zamiaru nikogo urazić czy komu kolwiek wjechać na ambicje poprostu takie mam zdanie )

marcin8c - Nie Mar 01, 2009 10:48

do xenonow to jeszcze spryskiwacze reflektorow musialbys miec
IGA - Nie Mar 01, 2009 12:05

Biernik20 nie wiem co ty za AE trzymales w rece ze wydawaly ci sie lipne. Jezdze z AE od roku i nie powiem zadnego zlego slowa na nie a wykonane sa solidnie. A tak apropo to diody niebieskie mozesz wylaczyc i nie beda ci swiecic.
drlubicz - Nie Mar 01, 2009 12:29

widziałem dwa rodzaje , jedne faktycznie są lipne
Biernik20 - Nie Mar 01, 2009 13:01

wiec własnie moze ja trzymałem te z lipnego wykonania a jesli chodzi o spryskiwacze w zderzakach to żaden problem sam sie cały czas zastanawiam jak zrobić te światełka zeby były lepsze bo naprawde jest straszna kicha na oryginałach ;/

http://forum.roverki.eu/v...er=asc&start=20
tutaj kolega stanley200 zrobił ksenon ciekawy jestem gdzie i jak i jak to sie wszystko spisuje
znalazlem tez stronke firmy ktora sie tym zajmuje ale jest w kaliszu :/

http://www.xenony.pl/przerobka-lamp.html

jasiu87 - Nie Mar 01, 2009 13:15

Biernik20,
Biernik20 napisał/a:
http://www.xenony.pl/przerobka-lamp.html

dzwoniłem do nich :P i powiedzieli mi że boją się robić bardzo skomplikowanych przeróbek, a jak powiedziałem że do auta MG ZR to odparł że nie wie jak to cudo wygląda :/ i kazał kontaktować się w tygodniu to sobie zobaczy jakie to reflektory... przeróbka trwa 2-3 dni robocze :O

[ Dodano: Nie Mar 01, 2009 13:17 ]
marcin8c napisał/a:
do xenonow to jeszcze spryskiwacze reflektorow musialbys miec

z tego co ja wiem tylko w fabrycznie nowych ... ustawodawca nie mówi nic o pojazdach używanych :D

Cytat:
Jeżeli auto fabrycznie montowane ma reflektory xenonowe, to aby przejść proces homologacji powinno być wyposażone w wysokociśnieniowe spryskiwacze lub wycieraczki, i posiadać system samopoziomowania. Dotyczy to jednak homologacji, czyli zatwierdzenia do sprzedaży nowego samochodu. W przypadku przeróbek przepisy nie mówią nic na temat specjalnych wymagań co do lamp xenonowych.

Obowiązujące “Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 16 grudnia 2003 w sprawie zakresu i sposobu kontroli technicznej pojazdów” o reflektorach mówi jedynie o ich ilości, barwie światła, rozmieszczeniu, sposobie przełączania, widocznej granicy światła-cienia, ustawieniu świateł, i sile świecenia. Nie ma tam rozróżnienia na światła zwykłe i wyładowcze, nie ma też mowy o samopoziomowaniu i oczyszczaniu. Wynika z tego, że dodatkowe systemy nie są wymagane (ale oczywiście możliwe do zainstalowania).

O ile system czyszczenia jest dosyć łatwy do zrealizowania i raczej potrzebny (brud zbierając się na szybach reflektorów ogranicza strumień światła i rozprasza go, powodując oślepianie innych), to system samopoziomowania jest bardzo drogi i trudny do zrealizowania. Większość samochodów wyposażonych jest w elektryczny korektor ustawienia świateł w kabinie kierowcy, więc mając świadomość posiadania bardzo silnych świateł, dobrze jest korygować ustawienie w przypadku obciążenia tyłu.

W praktyce reflektory soczewkowe przerobione na xenonowe zewnętrznie, niemożliwe są do odróżnienia od fabrycznych xenonów. Dobrze ustawione nie będą oślepiały!

Brt - Nie Mar 01, 2009 13:22

o ile kojarzę, to każde o ilości światła przekraczającej pewną granicę muszą mieć oczyszczanie i samoregulację .... źródło było podawane w wątku o xenonach.
paka_88 - Nie Mar 01, 2009 14:27

Wstawiam obiecane fotki :) fotki robione telefonem więc jakość zdjęć średnia
Biernik20 - Nie Mar 01, 2009 16:12

jasiu87 :
dzwoniłem do nich :P i powiedzieli mi że boją się robić bardzo skomplikowanych przeróbek, a jak powiedziałem że do auta MG ZR to odparł że nie wie jak to cudo wygląda :/ i kazał kontaktować się w tygodniu to sobie zobaczy jakie to reflektory... przeróbka trwa 2-3 dni robocze :O

Jesli bedziesz wiedział coś wiecej na ten temat od nich to mi napisz nawet na PW albo jak znjadziesz jakąś firmę moze bliżej Krakowa lub nawet w samym Krakowie

[ Dodano: Nie Mar 01, 2009 19:31 ]
paka_88 wstaw może jeszcze fotki w nocy ale jak tak patrze to wydaje mi sie ze najlepsze do każdego koloru auta były by jednak czarne

bizkid - Pon Mar 02, 2009 15:57

W niedziel bylem na giełdzie w Gliwicach, myślałem ze znajde tam EA żeby je na żywca oglądnąć, niestety nikt nic nie ma,(oprócz z firmy MMtuning EA za 780 zł) nawet oryginalnych (zamienników) nikt nie miał :/
Zmieniając leciutko temat na takie natrafiłem tylne - kwestia gustu, ciekawe jak na R wyglądają

Biernik20 - Pon Mar 02, 2009 16:22

owszem kwestia gustu osobiście:

nie bardzo mi sie widza lepsze by były bez tych kółeczek tylko lampa podzielona na dwa kolory srebrna na kierunek i światło cofania oraz czerwone dla "stop" i światła przeciwmgielnego wstecznego. Mi bardziej podoba sie autko bardziej tradycyjne prawie na oryginalnych zamiennikach lekko zmodyfikowanych :P

a właśnie co proponujecie bo mam zamiar zmienić lusterka boczne w mojej 200 na te od 25 i czy polakierować je na czarno czy w kolor autka czy może na czarny mat jak sądzicie ?? mój R jest srebrny biorąc pod uwagę ze chce lekko czarną folią przyciemnić szybki to chyba lepiej wyglądały by czarne ??

Grzejnik14 - Czw Mar 05, 2009 21:36

Jeśli chodzi o tylne lampy to "lexusy" odpadaja (jak dla mnie) widziałem fajne na diodach LED białe pasujące do mojego grafitowego Roverka ;)
Biernik20 - Pią Mar 06, 2009 00:29

ja tez widziałem w Anglii na diodach LED ale czarne i sadze ze będą mi pasować jak zrobię to co zamierzam :D :D
Grzejnik14 - Nie Mar 08, 2009 10:20

Ja miałem na myśli te :

[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 10:20 ]
http://allegro.pl/item567...d_rmg02llc.html

Biernik20 - Nie Mar 08, 2009 14:42

Gusta i guściki :) ale mogą być