Zobacz temat - [R416] Szukam kamieni zawleczek do zaworów.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak)
oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R416] Szukam kamieni zawleczek do zaworów.

bunio - Pon Lut 23, 2009 14:44
Temat postu: [R416] Szukam kamieni zawleczek do zaworów.
Szukam kamieni -zawleczek do zaworów w głowicy silnika D16Z2 1.6 16V .Przy wymianie uszczelniaczy na zaworach wyskoczyły mi dwa kamienie-zawleczki ze sprężyny i nie mogę ich znaleść-zrobił mi się mały problemik .Podejrzewam że kamienie-zawleczki będą pasować od innego silnika 16 zaworowego hondowskiego.
TARADAJA - Pon Lut 23, 2009 17:46

Witam!
Z tego co się orientuje to taki same zamki zaworowe są w silnikach Rovera serii K. Takie zamki widziałem chyba w sklepie internetowym kolegi Tomi-ego o nazwie "TOMATEM". Tu masz jego stronke internetową http://www.tomateam.pl/sklep/ :grin: Sprawdz tam i daj znać czy się udało dostać :wink: Jeśli nie to wyślij mu e-maila z zapytaniem. Na pewno ci pomoże:)Ostatecznie pozostanie gość w miejcowośći Emanuelina k/ Wielunia. Wystawia mnóstwo części do Rovera i Hondy-używane na allegro.Numeru telefonu nie posiadam :beczy: Powodzenia

bunio - Pon Lut 23, 2009 19:48
Temat postu: [R416 GSI 91r]szukam kamieni zawleczek do zaworów.
Dzięki za pomoc . Na razie wysłałem zapytania :bezradny:
Lechos - Pon Lut 23, 2009 20:27

Mialem kiedys taki przypadek, ze mi to w WV Polo wystrzelilo. Okazalo sie bedac u kumpla w garazu, ze identyczne jest od Fiata i czegos tam jeszcze co mial w gratach. Moze zabierz to ze soba i rusz do sklepow motoryzacyjnych lub do warsztatow---napewno cos identycznego dobierzesz.
bunio - Pon Lut 23, 2009 22:26

Będe musiał poszukać gdzieś po jakiś szrotach bo wszyscy chcą mi sprzedać całą głowice od 250 zł do 600-paranoja
PTE - Wto Lut 24, 2009 09:43

bunio, a w ASO Hondy pytałeś?
bunio - Wto Lut 24, 2009 17:26

Nie pytałem szukam na razie gdzieś po ogłoszeniach :nook:
PTE - Sro Lut 25, 2009 08:28

To wcale nie musi być droższe niż tzw. używka. Przykład z mego podwórka: uchwyt pręta podtrzymującego maskę na szrocie oraz w TomaTeam kosztuje ok. 15zł. W ASO Hondy - 5zł.