Zobacz temat - Zlot Rover Club CZ - czy po Jicinie znajdą się chętni

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - Zlot Rover Club CZ - czy po Jicinie znajdą się chętni

emes - Wto Mar 03, 2009 00:12
Temat postu: Zlot Rover Club CZ - czy po Jicinie znajdą się chętni
9 maja koleżanki i koledzy z Czech oraz Słowacji spotykają się na zlocie Rover Club CZ i Rover Club SK. Ostatnio zlot odbył się w Jicinie. Tym razem odbędzie się 9 maja w Most. Niestety, np. z Wrocławia nie jest już tak blisko jak do Jicina, bo ok. 320km. Tym razem zlot odbędzie się na torze. Nie ma jeszcze oficjalnego info na stronie, stąd podaję to, co udało mi się dowiedzieć na forum sąsiadów :-)

Czy pomimo dosyć dużej odległości, ktoś byłby zainteresowany wyjazdem? :-)

MaReK - Wto Mar 03, 2009 06:03

Zbyt blisko naszego terminu wyjazdu. Kryzys finansowy dopada wszystkich :) wiec ja chyba tym razem sobie daruje. Nie wiem tez, jak ma wygladac organizacja na torze tylu aut!
Nie bedzie BRT'a wiec kto ich zlomocze na torze ;D ?

A poza tym po ostatnim Jicinie jakos nie czulem, ze palaja do nas miloscia :)
Wole pojechac na kotrys z naszych spotow lokalnych niz sie prezeyc przed nimi ;)

Pozdrawiam,

walkie - Wto Mar 03, 2009 08:27

A ja zobaczę bliżej terminu. Ja uwielbiam Czechy więc nie wykluczam przejażdżki :)
camaro17 - Wto Mar 03, 2009 09:07

emes jak możesz to podeślij mi linka do tego forum, bo tak szuka, szukam ale nic ie mogę znaleźć. Dzięki. Do maja jeszcze czasu, ale nie ukrywam jestem zainteresowany.
emes - Wto Mar 03, 2009 11:08

Link do forum:

http://www.roverclub.cz/bb3/index.php

Spotkania to Srazy :-)

camaro17 - Wto Mar 03, 2009 12:27

Dzięki :mrgreen:
llygas - Nie Mar 08, 2009 15:14

Na 99,5% jade. Może nie ze wzgledu na atmosfere bo jej raczej brak ale mam ochote znowu zobaczyc doskonale zorganizowany zlot na taka liczbe aut. Miałem jechac na długi weekend majowy do Pragi a jak jest zlot to pojade tydzien później, wpadne na zlot i pozwiedzam Prage.
walkie - Nie Mar 08, 2009 15:21

llygas, my też myśleliśmy o zwiedzaniu Pragi, będzie ekipa będzie zwiedzanie :)
No i smażony syr będzie :)

maniaq - Nie Mar 08, 2009 23:55

ja prosze o wiecej informacji , jak sie pojawia ;) moze moze bym dal rade ;)

EDIT :
prosilem o wiecej info i dostalem @ od kolegi Martina z Czech :D

moj niemiecki jest kulawy, a w chwili obecnej nie mam czasu nad tym siedziec wogole wiec na szybko wklejam z translatora + orginal ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~
Witam wszystkich MG / Rover Przyjaciele!
>> Dla RCCZ (Czechy Rover Kluby) wszyscy chcą zrealizować ten rok, które na 09 Maj 2009 na Autodrome i wielokątu w większości / Najczęściej odbędzie.
>>
>>
>> Plan:
>>
>> P.m. 8:00 do 11:00 - Rejestracja na brama główna z Renngeländes, tutaj masz "rasy" Bądź na Parking
>>
>> 11:00 do 12:00 rano - jazda na torze wyścigowym i "Hold jedź" całego wyścigu utwór z towarzyszeniem Safetycars (ten kask nie jest wymagany)
>>
>> 12:00 do 13:00 - Wielokąt ride i lunche w pobliskiej restauracji
>>
>> O 13:30 do 17:00 - na wielokąta, każdy uczestnik pod nadzorem instruktorów w jego podróży do próby ekstremalnych warunkach (pełny ride szkolenia włączone !! !), również możliwe
> Motocarsfahrten na oddzielnych Racecourse.
>>
>> 17:00 do nocy - bezpłatny program, czatowanie, jedzenie, picie, itp. Zakwaterowanie w hotelu w większości Cascade www.hotel-cascade.cz
>>
>> Poza tym jest wielki dla uczestników przygotowane Begleitprogramm każdy przychodzi na własny koszt - zarówno jako MG/Rover- zarówno Rennfans.
>>
>> Nasze spotkanie jest wyświetlana w czasie, gdy silnik ennen podróż, która podjęła zawieszone w przerwę między każdym wyścigu, widzowie są więc zapewnione 
>>
>> Po zakończeniu programu (po około 17,00) do podróży Hotel Cascade, gdzie monitorowany parking spaces are available. W tym samym noclegowej można rezerwować (organizowane każdego
> Uczestnicy sami), dla uczestników spotkania jest także zniżka 10% respondentów zgodziło się.
>>
>> Koszt: 490, - CZK za samochód (w przeliczeniu ok. 18, - EUR)
>>
>> Cena obejmuje:
>> -Startpreis/Startnummer
>> Kurs na wielobok
>>-Catering
>>-Monitorowany parking
>>
>> Extra:
>> * ... Obiad jest ok. 120, - CZK / os. (Advance wymagana rejestracja)
>> * Zakwaterowanie
>> * Kolacja
>>
>>
>> Rejestracja:
>> E-mail: martin.mobile (at) mail-x (kropka) w wysokości do 31.03.2009
>> Rejestracja danych powinno zawierać następujące informacje:
>> 1 Nazwisko Nick
>> 2 Liczba samochodów / Brand / Rodzaj
>> 3 Liczba osób (orientačně .. Těšíme pouze se na každého)
>> 4 Obiad tak / nie - jak
>> 5 Zakwaterowanie tak / nie i rodzaj pokoju (patrz www.hotel-cascade.cz)
>> 6 Myjnia samochodowa po wielokątu programu
>>
>> Wszelkie dalsze dochodzenie Chętnie odpowiem:
>> Martin.mobile (at) mail-x (kropka) na
>> ICQ: 224-879-543
>> Mapa drogowa / lokalizacja torze wyścigowym w większości:
>> Http: / / www.mapy.cz/ # x = 131273216 @ y = 137514240 @ z = 9 @ mm = ZP @ sa = s @ st = s @% SSQ = autodrome 20most @ sss = 1 @ ssp = 130885887_137100751_131604735_137831887
>> Http: / / www.autodrom-most.cz/cz/i...-nam-dostanete/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hallo alle MG/Rover Freunde !
> > In Namen des RCCZ (tschechischen Roverclubs) möchten wir alle zum heurigen TREFFEN, die am 09. Mai 2009 auf dem Autorennbahn und Polygon in Most/Brüx stattfinden wird.
> >
> >
> > Tagesplan:
> >
> > 8.00 bis 11.00 – Registrierung am Haupttor des Renngeländes, hier kriegt man „Startnummer“, Stay auf dem Parking
> >
> > 11.00 bis 12.00 – Fahrt auf die Rennbahn und „Holdfahrt“ die ganze Rennstrecke mit Begleitung der Safetycars (dabei ist kein Helm erforderlich)
> >
> > 12.00 bis 13.00 - Fahrt zu POLYGON und gemeinsames Mittagessen in anliegenden Restaurant
> >
> > cca 13.30 bis 17.00 - auf dem Polygon kann jeder Teilnehmer unter Aufsicht der Instruktoren seine Fahrt in extremen Bedingungen probieren (komplette Fahrtschulung enthalten !! !), möglich auch
> Motocarsfahrten auf separaten Rennplatz.
> >
> > 17:00 bis Nacht – freier Programm, Plaudern, Essen, Trinken etc. Unterkunft in Hotel Cascade in Most www.hotel-cascade.cz
> >
> > Auch diesmal wird für Teilnehmer tolles Begleitprogramm vorbereitet, jeder kommt auf seine Kosten – sowohl als MG/Rover- als auch Rennfans.
> >
> > Unser Meeting läuft während der Motorennen ab, die Holdfahrt erfolgt in Pause zwischen einzelnen Rennen, Zuschauer sind also somit auch gewährleistet 
> >
> > Nach dem Program (ca nach 17.00) fahren wir zu Hotel Cascade, wo für uns die überwachten Parkplätze zur Verfügung stehen. Im gleichen Hotel kann die Unterkunft gebucht werden (organisiert jeder
> Teilnehmer selbst), für Treffenteilnehmer ist auch einen Preisnachlass von 10% vereinbart.
> >
> > Kosten: 490,- CZK pro Wagen (umgerechnet ca 18,- EUR)
> >
> > In Preis ist enthalten:
> > -Startpreis/Startnummer
> > -Kurs auf dem Polygon
> > -Catering
> > -überwachter Parkplatz
> >
> > Extra:
> > *Mittagsessen…je ca 120,- CZK/Pers. (Anmeldung vorab nötig)
> > *Unterkunft
> > *Abendessen
> >
> >
> > Registrierung:
> > E-mail an: martin.mobile(at)mail-x(dot)at bis 31.03.2009
> > Die Registrierungsdaten sollten folgende Infos enthalten:
> > 1. Name, Nick
> > 2. Autozahl/Marke/Typ
> > 3. Personenanzahl (pouze orientačně..těšíme se na každého)
> > 4. Mittagsessen ja/nein – wieviel
> > 5. Unterkunft ja/nein und Zimmertyp (siehe www.hotel-cascade.cz)
> > 6. Autowäsche nach dem Polygonprogramm
> >
> > Jede etwaige Rückfrage beantworte ich gerne auf:
> > martin.mobile(at)mail-x(dot)at
> > ICQ: 224-879-543
> > Autokarte/Lage der Rennbahn in Most:
> > http://www.mapy.cz/#x=131...04735_137831887
> > http://www.autodrom-most....-nam-dostanete/

Brt - Pon Mar 09, 2009 11:12

świeże info ;)
emes - Pon Mar 09, 2009 11:12

Postaram się pomóc w weryfikacji tłumaczenia ;)

[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 11:15 ]
A tutaj oficjalne info, ale po czesku:

http://www.roverclub.cz/v...anku=2009030301

walkie - Pon Mar 09, 2009 11:34

to najbardziej przystepne jest info z linku od emesa. :)
przynajmniej zrozumiałe hehe ;)

Skiba - Pon Mar 09, 2009 18:08

Tłumaczenie na PL:

witajcie wszyscy miłośnicy MG/Rover.
W imieniu RCCZ chcielibyśmy zaprosić wszystkich na tegoroczne spotkanie, które odbedzie się 09.Maja 2009r na torze wyścigowym i poligonie w Most/Brüx.
Plan dnia:
8-11 rejestracja na głównym torze Renngeländes. Tu zostanie nadany numer startowy. Prosze pozostać na parkingu.
11-12 jazda po torze wyścigowym. i Holdfahrt całej trasie wyścigu będdzie towarzyszyć eskorta bezpiecznych samochodów dlatego nie wymaga się kasków.
12-13 jazda na poligon i wspólny obiad w sąsiedniej restauracji
około 13.30-17 na poligonie każdy uczestnik bedzie mógł spróbować swojej jazdy w szczególnych warunkach pod okiem instruktorów (zawiera całkowite uszkodzenia samochodów). Można również spróbować jazdy na Motocars na wydzielonym placu.
17-do wieczora: program dowolny, jedzenie, picie, gawędzenie itp. w hotelu Cascade w Most www.hotel-cascade.cz
Równiez tym razem został przygotowany dla uczestników dodatkowy program. Każdy na własny koszt-zarówno MG/Rover jak i fani wyścigów.
Nasze spotkanie odbędzie się podczas Moto-wyścigów. Holdfahrt nastąpi między pojedyńczymi wyścigami tak więc widownia gwarantowana. Po programie( ok 17.00) wracamy do hotelu gdzie czeka na nas parking strzeżony. W tym smamym hotelu można zamówić sobie nocleg na własny koszt z 10% rabatem.

Kosz: 490 CZK/ok 18 Euro za samochód. Cena zawiera: numer sartowy, kurs na poligonie, catering, parking strzeżony.
Za dodatkowe 120 CZK za osobę otrzyma się obiad, kolację,kwaterę/nocleg.Wymagane jest wcześniejsze potwierdzenie.

1) e-mailowo: martin.mobile@mail-x(dot)at do 31.03.2009
2) rejestracja powinna następujące informacje zawierać.
- nazwisko, nick
- liczba aut(wydaje mi sie że panu chodziło o wiek), marka, typ
- liczba osób
- obiad tak/nie
- nocleg tak/nie oraz rodzaj pokoju-zobacz www.hotel-cascade.cz
- Myjnia samochodowa po poligonie

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania ...

Tłumaczenie: Edytka :D

maniaq - Pon Mar 09, 2009 23:40

troche daleko z wawki O_o ale jak czas( czas=$) pozwoli to chetnie bym sie wybral, praga blisko , wiec 2 w 1 :D

ale dopiero wiecej bede wiedzial blizej terminu ...

update:

pokazalo
655 km 10h44 O_o kocham trase na wrocek z wawy O_O

EDIT :D

to kto- juz blizej terminu - by sie pisal na wyjazd ? zlot + praga ?

walkie - Pon Mar 30, 2009 10:12

8 krajowa jest całkiem urocza.
Nad tym zlotem dalej myślimy, ostatnio nas Czechy niemile zaskoczyły pod względem finansowym.

maniaq - Pon Mar 30, 2009 10:21

teraz spojrzalem mowiac o terminach, ze rejestracja do jutra heheheh :D
walkie - Pon Mar 30, 2009 10:25

olać ich terminy, btw. ponad miesiąc wcześniej zamykają rejestrację to lekka przesada ;)
maniaq - Pon Mar 30, 2009 10:35

no to czekamy kto jeszcze sie ujawni i by byl chetny pojechac na ichniejszy zlot

ja jestem na tak :D

llygas - Wto Mar 31, 2009 12:07

maniaq napisał/a:
no to czekamy kto jeszcze sie ujawni i by byl chetny pojechac na ichniejszy zlot

i ja sie pisze na 100%,

maniaq - Sro Kwi 01, 2009 11:20

kolega Martin z czech sledzi ten watek i dostyalem info od niego :

-rejistracja mozliwa do 20.04.2009 (mozno tylko liczba samochodow, bende OK...)
-dzyszaj rejistrowano ca 50 MG/R
-Koszt: 150,- CZK tylko BEZ jazdy zrucznosci (without save-drive-test)
Prosze o tlumaczenie do Vaszej diskusje.

Zapraszame kolegow i dzienkuji ;-)

Martin/RCCZ

i dalej drugie info:
Ocziwiscze mozliwo jechac v torze na autodromu, no problemo...

Koszst bez jazdy na polygone jest 150,- CZK...

Koszt pro jazdu na polygone jest 490,- CZK inklusive test jazdy zrucznosci

150,- CZK jest najnizsi mogliwy koszt dla pronajmu (rent) polygona i miejscie na autodromu.

Martin/RCCZ

Tomi - Wto Kwi 07, 2009 12:21

Trochę mnie korci aby skoczyć do kolegów z południa.
walkie - Wto Kwi 07, 2009 12:23

nas tez ;)
Perez - Wto Kwi 07, 2009 17:34

W sumie mieszkalem kiedys w Czechach, chodzilem tam do podstawowki. Korci mnie troche, zeby odwiedzic stare smieci............... :razz: :razz: :razz:
maniaq - Pią Kwi 10, 2009 22:48

PRZEKAZUJE INFO

poprosze Teba dla poznamky na Vasze forum, zadny z roveristow z PL nie jest tego czasu rejistrovany, czy ktos przijecha dla nas ? Czy tak, prosze o mail, dla mna... Lyczba samochodow i person, czy inkl.
catering bo nie. Czy chcialy rezerwovac hotel, etc.

Dziekuje za pochopenie.

---------------

to sie decydowac co i jak

1. MANIAQ ! pojechalbym na tor potem do Pragi na nocleg ;) pisac co myslicie o tym :D

Perez - Sob Kwi 11, 2009 12:19

maniaq napisał/a:
1. MANIAQ ! pojechalbym na tor potem do Pragi na nocleg ;) pisac co myslicie o tym :D

Ja juz znalazlem nocleg w Usti Nad Labem.

Dogadam sie jeszcze z druga polowka i podejme decyzje.

[ Dodano: Sob Kwi 11, 2009 13:41 ]
Ok, ja jade z narzeczona nasza 620!

Zarezerwowalem pokoj na 8, 9, 10 w Usti Nad Labem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

llygas - Pią Kwi 17, 2009 11:16

Decyzja zapadła.

Jedziemy z Edytą odwiedzic czeskich kolegów.
W sobote tor a niedziela to zwiedzanie Pragi.

Maniaq czy ty cos juz załatwiales? Jakies rezerwacje? Noclegi itp?

Perez - Pią Kwi 17, 2009 16:45

Okazalo sie, ze nie ma miejsc w Usti Nad Labem i moja rezerwacja zostala odrzucona, ale zarezerwowalem 8 9 10 w hotelu w Most. Dostalem potwierdzenie rejestracji. Ilygas mozesz rezerwowac przez internet w hotelu Cascade www.hotel-cascade.cz
walkie - Sob Kwi 18, 2009 09:48

To kto w końcu jedzie? :)
maniaq - Sob Kwi 18, 2009 17:27

nie nic nei dzialalem, mialem sproo pracy. mialem zagadc zmobilizowac ekipe warszawska ale nawet na spocie nei bylem lanoponiedzialkowym.

ja jestem ZA :)

nocleg gdzies w pradze i bedzie dobrze ;)

ja sobie wyobrazam to tak, w sobote spotkanie na miejscu lub gdzies po drodze , w niedziele wieczorem powrot :)

nocleg w pradze z 9/10 by byl potrzebny

Perez - Sob Kwi 18, 2009 18:18

Ja jade. Chetnie bym sie gdzies po drodze spotkal, poniewaz nie chce gadac na roamingu w Czechach.
piotr8 - Sob Kwi 18, 2009 20:31

To moze ktoś napisze konkretnie co, gdzie,kiedy i za ile :wink: bo chętnie bym sie wybrał z wami na taką imprezke.
Może ktoś sie pokusi o organizacje naszej grupy ?

walkie - Sob Kwi 18, 2009 20:38

Proponuje kogoś kto się z Czechami dogada. Ja po Jicinie się poddaję ;)
piotr8 - Sob Kwi 18, 2009 21:39

walkie napisał/a:
Ja po Jicinie się poddaję
to znaczy nie jedziesz czy nie organizujesz ?
walkie - Sob Kwi 18, 2009 21:51

nie organizuje ;)

[ Dodano: Sob Kwi 18, 2009 22:51 ]
ciezko mi sie dogadac cos z tymi czechami ;)

Perez - Nie Kwi 19, 2009 00:29

Ja mowie po Czesku, ale nigdy nie bylem na zadnym zlocie i nie rwe sie do organizacji. Moge komus pomoc najwyzej.

[ Dodano: Nie Kwi 19, 2009 01:45 ]
piotr8 Wiecej inforacji masz przeciez podanych na pierwszej stronie tego tematu:
Wejscie razem z zabawami na torze 490kc za samochod, czyli okolo 70zl.
Wejscie na sama impreze bez jazdy po torze 150kc, czyli okolo 20zl
Nie przeliczalem w zaden sposob waluty, wiec ceny sa tylko okolo.
Impreza jest 9 maja w Most. Na polnocny zachod od Pragi.

Mozesz wynajac pokoj w hotelu w Most.
Hotel nazywa sie Cascade. Na ich stronie mozna dokonac rezerwacji. Cena to okolo 1000kc za dobe za osobe, czyli okolo 150zl. Mozesz liczyc na upust 10% za hotel jako uczestnik imprezy. www.hotel-cascade.cz

Mam pomysl, zeby sie jakos zorganizowac i spotkac, moze przy granicy???

Napewno trzeba potwierdzic rezerwacje czeskiemu koledze Martinowi, wiec proponuje zeby sie wpisaly chetne osoby i jakos trzeba zaczac dzialac.

Dzisiaj w Top Gear przeczytalem opis Rovera 75 i jest napisane, ze mamy swietny klub internetowy, niezla atmosfere na zlotach i dosc ciekawe watki na forum, wiec pokazmy naszym poludniowym sasiadom, ze to prawda! :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

piotr8 - Nie Kwi 19, 2009 20:59

pereziu, tak wszystko jest ok tylko mi chodziło wlasnie o to czy jakoś sie organizujemy i jedziemy jako grupa, wtedy mozna znaleźć jakiś tańszy hotel wiadomo jako grupa można negocjować ceny, no i powiedzmy w niedziele jakieś zwiedzanie Pragi czy coś takiego ?
maniaq - Nie Kwi 19, 2009 23:36

moja porpozycja byla taka, by nie zostawac w miejscowosci Most, tylko przeniesc sie do Pragi na nocne lazenie po knajpkachi latwiej nastepnego dnia o zwiedzanie ;)

co wy na to ?

http://www.hostels.com/fi...public&Search=1

ze znalezieniem nie bedzie problemu, raczej z wyborem ;) to tak na szybko sprawdzone

Perez - Pon Kwi 20, 2009 14:21

Ja jestem za! Mam co prawda zrobiona rezerwacje z Cascade, ale nic nie placilem. Napewno wole jechac grupa niz sam, a szczegolnie dlatego, ze pozniej nie bedziemy musieli sie szukac na imprezie.

[ Dodano: Pon Kwi 20, 2009 15:28 ]
Moge poszukac noclegu w Pradze i zrobic rezerwacje dla calej grupy, ale potrzebuje wiecej info. Chcemy hotel, czy hostel. Jak hotel to ile gwiazdek. Czy zalezy nam tylko na tym, zeby sie przespac i umyc??? Ile pokoji i po ile osob???

maniaq - Pon Kwi 20, 2009 21:40

ja jestem za jakims hostelem , bo po taniosci. po 2 w hotelu pewnie i tak spedzimy tyle czasu co prysznic i spanie ;) wiec nadal nie za wiele :D

haaaaaaaaalo odzywac sie i zglaszac propozycje :)

trzeba dac znac organizatorom wiec sie streszczac porsze
kto jedzie

1. maniaq - chce smigac po torze nei tylko byc. .....

Perez - Wto Kwi 21, 2009 13:32

Poszukam czegos w takim razie na noc z 9 na 10 maja.

2. pereziu - chce smigac po torze nei tylko byc. ..... :razz:

[ Dodano: Wto Kwi 21, 2009 14:34 ]
Moze byc???
http://www.noclegi-tanie....hp?idobiekt=255
Jak wyrazicie zgode to bede dzwonil i rezerwowal.

llygas - Wto Kwi 21, 2009 14:47

2. pereziu - chce smigac po torze nei tylko byc. .....
3. llygas - chce smigac po torze nei tylko byc. .....

pereziu napisał/a:
Moze byc???
http://www.noclegi-tanie....hp?idobiekt=255
Jak wyrazicie zgode to bede dzwonil i rezerwowal.

A moze by tak jakies miejsce gdzie beda pokoje z lazienkami?

Perez - Wto Kwi 21, 2009 18:12

http://www.holeckova.net/ Moze to?
llygas - Sro Kwi 22, 2009 10:23

pereziu napisał/a:
http://www.holeckova.net/ Moze to?

Dla mnie OK. Jak sie da to dla mnie i mojej lepszej połówki rezerwuj 2 os pokój ;)

maniaq - Sro Kwi 22, 2009 13:13

jezeli pereziu nei problem to prosilbym o rowniez rezerwacje 1 miejsce ;)

$ na spocie moge najblizszym oddac.

wreszcie cos sie rusza.
to tylko 4 osoby smigaja? wysle maila do kolegi czecha pod koniec tyg, albo w weekend , wiec prosba o ogarniecie tematu do tego czasu :D

potem na wlasna reke wyjazd :P

Perez - Sro Kwi 22, 2009 13:38

Dobra robie rezerwacje. 3 pokoje jeden 1 os i dwa po 2 os.

maniaq kase zaplacisz na miejscu, bo nie chca przedplaty

[ Dodano: Sro Kwi 22, 2009 15:03 ]
ogolnie lipa, dowiedzialem sie, ze 9 maj to weekend majowy i wyprzedane wszystko, bede szukal, ale boje sie, ze bedziemy skazani na Most i hotel Cascade

[ Dodano: Sro Kwi 22, 2009 15:13 ]
Obdzwonilem 5 hoteli i hostelow i wszystko zarezerwowane. Moze jednak sie zdecydujemy na ta ubojnie w Most? Zawsze mozemy obstawiac jakies pole namiotowe w ostatecznosci :/

llygas - Sro Kwi 22, 2009 14:28

pereziu napisał/a:
[ Dodano: Sro Kwi 22, 2009 15:03 ]
ogolnie lipa, dowiedzialem sie, ze 9 maj to weekend majowy i wyprzedane wszystko, bede szukal, ale boje sie, ze bedziemy skazani na Most i hotel Cascade

[ Dodano: Sro Kwi 22, 2009 15:13 ]
Obdzwonilem 5 hoteli i hostelow i wszystko zarezerwowane. Moze jednak sie zdecydujemy na ta ubojnie w Most? Zawsze mozemy obstawiac jakies pole namiotowe w ostatecznosci

O cholera faktycznie w Czechach 8 maj jest świetem narodowym i mają dugi weekend.
Oby w Mostach mieli miejsca. Bo mi nawet na maila z odpisali a na rozmowe z nimi sie nie zdecyduje ;)

Perez - Sro Kwi 22, 2009 14:35

Ja gadam juz dzisiaj caly dzien. Jestem wsciekly, bo minuta z orange kosztuje krocie, a wszedzie mi mowia: poczekaj...................musze sprawdzic...........................a jednak nie mamy miejsc. Do Cascade sie nie moge dodzwonic, nikt nie odbiera. Jeden hostel w Pradze powiedzial, ze 5-osoby pokoj by sie znalazl, ale kazal napisac na maila to i powiedzial, ze sprawdzi i w poniedzialek odpisze. Napisalem maila , bo nic nie zaszkodzi, ale caly czas szukam dalej. Zaladowalem popa i dzialam!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
maniaq - Czw Kwi 23, 2009 10:08

ale lipa z tym weekendem, chociaz my w PL tez korzystamy z dlugiego weekendu
O_o

llygas - Czw Kwi 23, 2009 10:15

maniaq napisał/a:
ale lipa z tym weekendem, chociaz my w PL tez korzystamy z dlugiego weekendu

Maniaq a moze napisz do "naszych" Czechów ze mamy problem z noclegiem. Jesli pisali ze w tym hotelu w Mostach beda nocowali to moze sa w stanie zalatwic jeszcze miejsca dla nas. Lepsze to niz nic.

maniaq - Czw Kwi 23, 2009 10:26

napisane ;)

5 osob, jak we wpisie. jezeli ktos inny bedzie chcial dolaczyc , to na wlasna reke wtedy ;)

napisalem o 3 autach R75, R600, MG ZR :)

[ Dodano: Pią Kwi 24, 2009 00:22 ]
Kolega Martin z czech przyslal mi info ze:

dzenkuje za regystracje i vasze ubytovanie jest rezerwowane...w CASCADE/Most to jest s nami, roweristy ;-)

Numery startowe:
maniaq = 71
pereziu = 72
Ilygas = 73

Prosze zaslac nummer rejystracijny vaszich samochodow (napr. WW-A123), dzenkuje.

Przejeme ladnu jazdu do Mostu i zapraszame.

prosze o potwierdzenie i numery rej na PW ;)

ilygas moze na spocie sie zobaczymy to dogadamy sie co i jak, moze pereziu tez podjedzie to by byl komplet teamu polska ;)

Joa - Pią Kwi 24, 2009 00:03

podbijam :)
Perez - Pią Kwi 24, 2009 00:23

Panie i Panowie stala sie rzecz straszna. Mianowicie dokladnie pol godziny temu wracajac roverkiem po naprawie blacharskiej moj szanowny kolega wbil mi sie w bok. :cry: Teraz mam do wymiany prawe drzwi przod/tyl. Z powodu tych wlasnie komplikacji obawiam sie, ze nie bedzie mnie stac na wycieczke do Most :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
MaReK - Pią Kwi 24, 2009 00:28

pereziu napisał/a:
Teraz mam do wymiany prawe drzwi przod/tyl. Z powodu tych wlasnie komplikacji obawiam sie, ze nie bedzie mnie stac na wycieczke do Most

Chyba kolega mial OC? TO pociagnij z jego ubezpieczenia...

maniaq - Pią Kwi 24, 2009 08:56

pereziu , nie wiem jakie masz zniszczenia, ale tak jak pisze marek to zmartwienia finansowe twojego kolegi .

ale jak mowisz , ze nie dasz rady pojechac to zaraz wysle @ do kolegi z czech ;)

llygas - Pią Kwi 24, 2009 09:07

maniaq napisał/a:
ale jak mowisz , ze nie dasz rady pojechac to zaraz wysle @ do kolegi z czech

ale Joa chyba sie pisze na wyjazd

maniaq - Pią Kwi 24, 2009 09:09

a to ja nic na ten temat nie wiem :bezradny:

JOOOOOOOOOAAAAAAAA daj znac o co chodzi ;)

llygas - Pią Kwi 24, 2009 09:10

a sorki mój błąd. Ona tylko temat podbijała :(
Perez - Pią Kwi 24, 2009 10:12

Kolega jechal moim sluzbowym seicento. Wiec sprawa wyglada tak: Musze zaplacic za naprawe sejaka, bo dalem go prowadzic osobie nie upowaznionej, a z oc sejaka nie wiem czy mi wyplaca za rova, bo w pzu wiedza, ze ja jestem uzytkownikiem sejaka. Bede probowal, ale wiem, ze szanse moga byc male :cry: Najgorsze jest to, ze nie dojechalem nawet do domu spod tego Garwolina. Wczorajszy dzien masakryczny. Nie dosc, ze nie jestem do konca zadowolony z naprawy to jeszcze ta cholerna kolizja. Moze gdybym mial taki refleks jak kolega z 200 po drodze na spalarnie to by nic nie bylo, bo sytuacja wygladala podobnie, tylko kolega jechal pasem obok mnie i chcial skrecic w lewo.

Pechowe jakies to auto...........

maniaq - Pią Kwi 24, 2009 10:43

jak do wieczora nikt nie wskoczy na to miejsce to wysylam @ do kolegi z czech .

przykra sprawa pereziu z tym spotkaniem na drodze O_o

pozdr.

Perez - Pią Kwi 24, 2009 12:22

No przykra, ale mam nadzieje, ze kolega Neosss poratuje drzwiami w kolorze, z tym ze to dopiero w maju. Mam nadziej, ze na zlot ogolnopolski pojade. Dobra konczyc to trzeba uzalanie sie, bo sie OT robi. :wink:
MaReK - Pią Kwi 24, 2009 12:50

Jesli nie bylo policji, to przeciez mozesz napisac, ze wjechales w swojego Rovera badz nawet w Rovera tego na kogo jest zarejestrowany, fiatem.
Perez - Pią Kwi 24, 2009 15:41

Hmmm..... pomysle, pomysle. Pogadam z ta babka.... Dzieki Marku za pomysl :grin:
MaReK - Sob Kwi 25, 2009 07:26

pereziu napisał/a:
Hmmm..... pomysle, pomysle. Pogadam z ta babka.... Dzieki Marku za pomysl :grin:

Wlasciciel poprzedni nic nie traci. Traci jedynie wlasciciel Seicento, ale mozesz sie porozumiec z nim, ze zwracasz te 10%, ktore straci na przyszlym ubezpieczeniu i
pokrywasz koszta naprawy tego samochodu (Ty lub kolega ktory jechal).

Ostatecznie po to placimy ubezpieczenie, zeby z niego korzystac :)

Ps.
Twoj podpis w stopce mnie drazni :>
Napisz po prostu

Pozdrawiam, prosze, dziekuje .... ew. na koncu przepraszam ;P

llygas - Sro Maj 06, 2009 15:24

Maniaq... troche sie sprawy komplikuja bo mój R nadal stoi na warsztacie bez silnika...
Jutro sie rozstrzygnie czy bedzie sprawny czy nie...

Brt - Sro Maj 06, 2009 21:30

bez silnika ?? ... a co mu się stanęło ??
maniaq - Sro Maj 06, 2009 22:08

ulala ale wiesci z wieczora O_o

dawaj znac co i jak ;)

llygas - Czw Maj 07, 2009 07:33

Brt napisał/a:
bez silnika ... a co mu się stanęło

gubiłem olej i wymienia sie wlasnie oring na walku miedzy skrzynia a silnikiem,

Troche wiecej to trwa niz planowałem. Dzis go nie odbiore, moze dopiero jutro.
Jesli tak bedzie to jutro czeka mnie dluga trasa. Po pracy z Wawy do Zamoscia tam odbiór R i do Pragi. Jakies 1100 km

[ Dodano: Pią Maj 08, 2009 08:19 ]
No i wszytsko jasne. Rover do poniedziałku na warsztacie.
Musze zrezygnowac z wycieczki do CZ. :(

maniaq - Pią Maj 08, 2009 20:00

prosze napisz info do martina co i jak ---------> martin.mobile@mail-x.at

ja sie zbieram :D

relacja po :P

szerokosci i trzymajcie sie prawej ;)

[ Dodano: Pon Maj 11, 2009 00:41 ]
no to ja bylem i wrocilem caly i zdrowy , bez PKT ;)

wyjazd byl mega fajny :D ci co nei byli niech zaluja :P

[ Dodano: Pon Maj 11, 2009 12:42 ]
kilka fot na szybko....

http://picasaweb.google.c...t9052009Czechy#

lepsze beda pozniej ;)

kasjopea - Pon Maj 11, 2009 11:51

Fajne fotki :grin:
violla - Pon Maj 11, 2009 11:52

Maniaq, fotki jak zwykle super :smile: .
Mają zajefajny :wink: tor!

MaReK - Pon Maj 11, 2009 13:18

No! Wiedzialem, ze Maniaq jako jedyny w koncu przedstawiciel Polskiej grupy sie spisze ;)
Oczywiscie brakuje filmow, ale mam nadziej, ze koledzy z Czech tez dali rady skrecic ;)

Pozdrawiam,

maniaq - Pon Maj 11, 2009 22:30

narazie te foty nic nie poprawione , a bym powiedzial ze po szybkim zmniejszaniu jakosc siadla O_o ale nie mialem czasu na zabawe z nimi, na spokojnie zrobie najlepsze ;)

filmu mi brakowalo i to bardzo , ale niestety nie dorobilem sie kamery jeszcze ;(

nawet statywu na torze nie zdazylem zalozyc i sie balem ze przy pajacowaniu by polecial gdzies ;)