|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1,4i 99r] wyciągniecie radia
Lewis - Sro Mar 04, 2009 23:23 Temat postu: [R200 1,4i 99r] wyciągniecie radia Witam chciałbym sie dowiedziec jak dostac sie do radia zeby je wyjąć ,jak nie dam rady to pojade do elektryka czekam na odpowiedz:D stare radio Pionier na kasety
Firq - Sro Mar 04, 2009 23:26
Pewnie po bokach masz z lewej i prawej dziurki z pionie i wkładasz tam jakieś patyczki bądź drut np jakiś twardy w 4 otwory na raz i wyciągasz radio
Chyba że to jakiś inny radziecki wynalazek
boros - Czw Mar 05, 2009 10:00
do kazdego radia sa jakies wyjmaki specjalne, mozna poszukac wzoru w necie ale najlatwiej bedzie jak jakiegos zlodziejaszka oni potrafia wszystko
Pat - Czw Mar 05, 2009 12:33
Ja podobny problem rozwiazalem w taki sposob:
poszedlem do media-marktu .. znalazlem Pana ktory byl na odpowiednim dziale ... zagadalem do niego ze mam radio clariona i nie moge wyjac z nowokupionego auta , on spojrzal na mnie troche podejrzliwie .. ale zaraz powiedzial "w clarionach sa z boku takie mocowania .. trzeba 2 blaszki wcisnac" ... ja mowie no ok .. ale gdzie .... ja nie wiem co i jak ... moze mi Pan pokazac na jakims radiu jak to wyglada i jak wygladaja te "kluczyki-blaszki" do wyciagania radia no byl szczal w 10 .. Pan wzial opakowanie od radia clarion znalazl blaszki .. pokazal i wszystko bylo jasne ja wiedzialem w ktorym miejscu nacisnac i czym przede wszystkim
po powrocie do domu z powodu braku tych blaszek improwizujac przy uzyciu "zamienika" (czytaj - noza , srubokreta) wycignalem radio bez problemu
dlatego jesli nie dajesz sobie rade polecam taka metoda ... bo kazdy producent radia ma troche inny patent na zabezpieczanie radia przed wyjeciem
|
|