Zobacz temat - [R420] Wyciek przy filtrze oleju

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Wyciek przy filtrze oleju

szoso - Czw Mar 05, 2009 19:35
Temat postu: [R420] Wyciek przy filtrze oleju
Witam
Z racji tego że zaczęło ciąć mi nowy pasek wieloklinowy wymieniłem rolkę napinacza która gruchała mi w rękach taki był dźwięk jak nią potrząsałem na plastikową japońską-ile na niej polatam? :smile:
Zauważyłem że jest mokro przy filtrze oleju i chciałem się zapytać z czego to :???:

mcteusz - Czw Mar 05, 2009 19:44

Czyżby poluzowała Ci się śruba widoczna na pierwszym i drugim zdjęciu i trzeba by ją dokręcić?
szoso - Czw Mar 05, 2009 20:28

mcteusz napisał/a:
Czyżby poluzowała Ci się śruba widoczna na pierwszym i drugim zdjęciu i trzeba by ją dokręcić?

ale co to jest? z czego to leci?
dokręcić? no nie wiem,żeby gorzej nie zrobić

kadzaf - Czw Mar 05, 2009 20:31

nie idzie czasem tym przewodem olej do albo z filtra oleju?? tak mi sie wydaje (jutro otworze mache i dokładnie ci powiem) :wink:
Brt - Czw Mar 05, 2009 20:58

rolka .... to zależy od łozyska głównie i od stanu napinacza (zużyty bardziej będzie obciążał rolkę) Jeden z zamienników rolki u Skiby wytrzymał raptem kilka kkm, orginalna rolka u mnie wytrzymała 80kkm za mojej kadencji :ok:

co do wycieku, to właśnie ten wąż idzie do chłodnicy oleju i wszystkie diesle jakie ogladałem od spodu miały tam mokro ;) jak uszczelnić .... nie wiem :bezradny:

szoso - Czw Mar 05, 2009 21:11

Brt napisał/a:
rolka .... to zależy od łozyska głównie i od stanu napinacza (zużyty bardziej będzie obciążał rolkę) Jeden z zamienników rolki u Skiby wytrzymał raptem kilka kkm, orginalna rolka u mnie wytrzymała 80kkm za mojej kadencji :ok:

co do wycieku, to właśnie ten wąż idzie do chłodnicy oleju i wszystkie diesle jakie ogladałem od spodu miały tam mokro ;) jak uszczelnić .... nie wiem :bezradny:

za rolkę dałem 50zł(nie wiem od czego jest ale pasuje idealnie) i zrobili mnie w jajo bo miała być metalowa a przyszła plastikowa made in japan :/
a wyciekiem w takim razie nie będę się przejmował bo nie ja pierwszy i nie ostatni
a dokręcał nie będę bo znając mnie dokręcę z takim momentem że znowu gwint pójdzie :smile:

[ Dodano: Czw Mar 05, 2009 21:27 ]
nowy napinacz w Focie znalazłem za 215zł SKF-a bodajże także i tak zszedłem z 400zł w poszukiwaniach :smile: