Zobacz temat - [R 416 Si] Sony CDX-GT31U

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R 416 Si] Sony CDX-GT31U

Greg_Wu - Sob Mar 07, 2009 22:13
Temat postu: [R 416 Si] Sony CDX-GT31U
Witam, chcę się Was zapytać co sądzicie o tym modelu:
CDX-GT31U
Aha, głośniki w samochodzie są zdaje się fabryczne, rozbierałem ostatnio drzwi i nie zauważyłem żadnych oznaczeń :(

tetryk - Nie Mar 08, 2009 09:41

wbrew obiegowym opiniom radia sony nie są aż tak tragiczne jak niektórzy własciciele alpinów,clarionow i pionierów próbują nam wmówić... :mrgreen:
mam poprzednika i gra nienajgorzej-ale też bez rewelacji...przy cenie tego rada ma calkeim dobry stosunek akości do ceny,ja tylko od siebie mogę dodac że warto zmienić głośniki...jesli nie jesteś "złotouchym" to u mnie to gra z blaupunktami gtx-3 drożnymi-przody i tyły,jakiś czas temu kupiłem parę/100 pln-tak że wydatek nie był jakiś kosmiczny,a poprawa dźwieku była znaczna.......tylko z przodu w drzwiach musiałem dorobić ramkę z mdf-bo chcialem mieć 16 z przodu i tyłu.....

[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 09:43 ]
p.s. brałem pod uwagę blaupunkta-bo napewno ma znacznie lepszy tuner,ale niestety stylistyka blaupunkta nie przypadła mi do gustu-wydaje mi sie taka jakaś "odpustowa",a sony fajnie komponuje się z kokpitem w r400.....

Greg_Wu - Nie Mar 08, 2009 10:13

No tak, "złotouchym" nie jestem :) , te fabryczne głośniki z przodu nawet całkiem dobrze grają (na jakimś kaseciaku Pioneera, nie wiem jakim bo wytarty okrutnie jest) A co do tylnych głośników to zastanawiam się nad kupnem ale ciśnienia jakiegoś nie mam :)
Myślę nad kupnem tego Soniaka bo właśnie dobrze wygląda z czerwonym podświetleniem i ma USB (warunek żony :D )
Dzięki za odpowiedź

michone - Nie Mar 08, 2009 23:24

ja niestety slyszalem a nawet mialem w pewnym momencie kilka sztuk soniakow. Jedyna ich zaleta jest ze latwo je sprzedac :) mi sie osobiscie nie podobaja. Strasznie przebarwiony dzwiek + kilka decybeli na niskie tony i ta wycofana srednica :/ moze cos z pioneera?? kilka osob poleca je w klasie buzetowej
tetryk - Pon Mar 09, 2009 06:32

powiem tak w r200/r400 niewarto "sapać" nad sprzetem bo jaky to powiedzieć -auta te delikatnie mówiąc są słabo wygłuszone/wyciszone-i przy fabrcznym wyciszeniu to raczej niuansów brzmienia się nie usłyszy........chyba że ktoś dobrze wygłuszy przegrodę czołową to można się bawić......ale wiadomo ile roboty z tym jest......
ja jestem zdania że muzyką to można "delektować" się w domu...w aucie poprostu muzyka "jest" i "gra"........ :roll: pozatym koledze zależy na mp3-a co by nie powiedzieć to nie jest "audiofilski" format dżwięku.... :mrgreen: ,kto nie wierzy proponuje posłuchac gitary i fortepianu....no chyba że ktoś słucha tylko bum,bum,łup,cup............ :razz:

Greg_Wu - Pon Mar 09, 2009 23:04

tetryk napisał/a:
...poza tym koledze zależy na mp3-a co by nie powiedzieć to nie jest "audiofilski" format dżwięku.... :mrgreen: , kto nie wierzy proponuje posłuchac gitary i fortepianu... no chyba że ktoś słucha tylko bum, bum, łup, cup...:razz:

No właśnie, a u mnie ma grać DM, EBM i Metallica, więc będzie trochę bum, trochę łup i trochę iijjoouu :mrgreen: Ten soniak chyba powinien dać radę :lol:

michone - Pon Mar 09, 2009 23:14

Greg_Wu napisał/a:
tetryk napisał/a:
...poza tym koledze zależy na mp3-a co by nie powiedzieć to nie jest "audiofilski" format dżwięku.... :mrgreen: , kto nie wierzy proponuje posłuchac gitary i fortepianu... no chyba że ktoś słucha tylko bum, bum, łup, cup...:razz:

No właśnie, a u mnie ma grać DM, EBM i Metallica, więc będzie trochę bum, trochę łup i trochę iijjoouu :mrgreen: Ten soniak chyba powinien dać radę :lol:
no wokalu to na tym radiu nie uslyszysz... znaczy sie uslyszysz ale zobaczysz jak milo :P dla mnie to radio jest robione pod dresiarzy :P aby baaaassss wyginał...
tetryk - Wto Mar 10, 2009 06:46

Greg_Wu napisał/a:
Metallica
-to nie jest bum,bum,bum,takie które miałem na myśli......... :mrgreen: ,też słucham M.........