Zobacz temat - [R75] Niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?

krzysztof_kann - Wto Mar 10, 2009 03:08
Temat postu: [R75] Niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?
Witam!

Czy ktoś z Was może wie, co to za otwór (zaznaczony strzałką) w skrzyni biegów-automat, który odkryłem po zdemontowaniu obudowy filtra powietrza, otwór jest bezpośrednim niezabezpieczonym wejściem do skrzyni, wokół jest mnóstwo jakiejś mazi, chyba olej z kurzem. Dziwnie to wygląda, jakby czegoś brakowało...? Dzięki za wasze info

azer - Wto Mar 10, 2009 04:16

nie dodałeś omawianego screena
SeniorA - Wto Mar 10, 2009 06:40

tu jest tylko wlew oleju ,który powinien być przytkany korkiem gumowym.Srednica otworu około 10 mm.
krzysztof_kann - Czw Mar 12, 2009 06:40
Temat postu: [R75 2.5KV6 01] niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?
raz jeszcze odnośnie powyższego problemu, tym razem na załączonym zdjęciu dla pewności, czy aby to tylko brakujący korek wlewu oleju.....? Pozdro

"Czy ktoś z Was może wie, co to za otwór (zaznaczony strzałką) w skrzyni biegów-automat, który odkryłem po zdemontowaniu obudowy filtra powietrza, otwór jest bezpośrednim niezabezpieczonym wejściem do skrzyni, wokół jest mnóstwo jakiejś mazi, chyba olej z kurzem. Dziwnie to wygląda, jakby czegoś brakowało...? Dzięki za wasze info"

SeniorA - Czw Mar 12, 2009 07:52

tak , to jest otwór do wlewania oleju.Zatkaj jak najszybciej i następnie wyczyść dokładnie skrzynię w tym rejonie.Ja wymieniłbym jeszcze olej w przekładni.