|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Hasło do połączenia
Rowan - Pią Mar 27, 2009 20:56 Temat postu: Hasło do połączenia Mam taki sobie problem....
Jako, że posiadam internet z netii i modem Linksys WAG54G, musiałem przeprowadzić aktywacje na stronie Netii, no i tam jak wiadomo dostałem nazwe do połączenia i hasło. Jak to zwykle bywa nie chciało mi się go zapisac na kartce, więc w pliku tekstowym zapisałem w dokumentach i sobie leżało. No, ale że przydarzył mi się format, no to się usunęło. No i teraz powiedzcie co mam zrobić, żeby odzyskać to hasło, tak na czarną godzinę odpukać. Nazwa to pikuś, bo jest zapisana w modemie i ją odczytam, ale hasło jest pod kropkami. Poradźcie co zrobic...
azer - Pią Mar 27, 2009 21:02
podejrzewam, że telefon do Netii wystarczy
Rowan - Pią Mar 27, 2009 21:06
azer, z tego co wiem, to oni nie moga podac takich info przez telefon.
azer - Pią Mar 27, 2009 21:15
to możemy spróbować inaczej ugryźć problem mianowicie odzyskać dane, mi wiele razy uratował tyłek program Ontrack Easy Recovery, z tym że musiałbyś poszukać gdzieś pirata np na thepiratebay.org bo program nie jest darmowy. Dawno z niego korzystałem, ale jak znasz angielski to bez problemu sobie poradzisz.
jednak zaczął bym od telefonu do Netii i wyżaleniu się im, jakieś proste rozwiązanie przecież musi istnieć. Na pewno nie tobie pierwszemu taki przypadek się zdarzył
boss.007 - Pią Mar 27, 2009 21:16
Rowan napisał/a: | z tego co wiem, to oni nie moga podac takich info przez telefon. |
Podasz wszystkie dane,numer buta itp i napewno ci pomogą
Rowan - Pią Mar 27, 2009 21:34
azer napisał/a: | mi wiele razy uratował tyłek program Ontrack Easy Recovery, |
No dobra mam, ale choć znam angielski to nie wiem która opcja tego programu mi pomoże
azer - Pią Mar 27, 2009 21:37
postaram się odpisać koło 23ciej co dokładnie zrobić jak będę przy swoim komputerku. Ewentualnie jutro jeżeli dzisiaj zapomne
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 23:07 ]
ok więc tak, ja zawsze robiłem advanced recovery ale widzę że jest też opcja format recovery więc jak ją wybierzesz to zaznaczasz sformatowany dysk i system plików (ntfs/fat) i next..teraz czekamy..u mnie pokazuje że do końca godzinka więc może potem odpiszę co dalej
w każdym razie powinno pojawić się pełne drzewo z plikami w takiej formie jak miałeś przed formatem, tam znajdujesz plik gdzie miałeś hasło i odrazu możesz inne rzeczy o których zapomniałeś, wskazujesz miejsce gdzie ma się zgrać (koniecznie inna partycja) i gotowe
Rowan - Sob Mar 28, 2009 07:31
azer, wielkie dzięki udało się
misi3k - Sob Mar 28, 2009 18:44
Rowan, leniwy jesteś i tyle , jakbyś zadzwonił na infolinię Netii to byś się nie motał. Na przyszłość ze strony Netii:
Cytat: | Jeśli nie posiadasz zapisanej nazwy użytkownika oraz hasła przejdź ponownie proces aktywacji. |
Rowan - Sob Mar 28, 2009 20:47
misi3k napisał/a: | Rowan, leniwy jesteś i tyle |
Fakt
|
|