|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - R 200 głośniki czy potrzebny wzmacniacz
Michal - Pon Mar 30, 2009 19:22 Temat postu: R 200 głośniki czy potrzebny wzmacniacz Witam, mam takie pytanie ponieważ chciałbym wyciszyć/wygłuszyć drzwi przedniego swojego Roverka i przy okazji wymienić głośniki na nowe czy do takiego zestawu odseparowanego Pioneer'a trzeba koniecznie wzmacniacz? Link podaje tutaj do aukcji:http://www.allegro.pl/item594848697_pioneer_ts_e170ci_polecam_nowe.html
tommyyogi - Pon Mar 30, 2009 19:28
Zagrają bez problemu na samym radyjku. Oby to radyjko mialo przynajmniej 4x 50w. Oczywiście ze wzmacniaczem zagrały by lepiej ale jezeli nie jesteś audiofilem to samo radio wystarczy.
Michal - Pon Mar 30, 2009 19:32
Jeśli chodzi o radyjko to mam Pioneer DEH-3000MP, wzmaka ma 4x50W MOSFET. Jeszcze jedno pytanie do zwrotnicy podłączam zamiast wzmaka przewody które idą od radia, tak?
tommyyogi - Pon Mar 30, 2009 19:47
dokladnie tak.
Botanix - Wto Mar 31, 2009 05:20
Cytat: | Oczywiście ze wzmacniaczem zagrały by lepiej ale jezeli nie jesteś audiofilem to samo radio wystarczy. |
Oczywiście, że nie jest bo nie zadawałby takiego pytania. Poza tym ani to radio ani głośniki to nie sprzęt audiofilski .
michal21dna
Jeśli pytasz czy uciągnie Ci te głośniki to uciągnie ale czy Ci to wystarczy nie wiem . Wiadomo, ze znacznie głośniej i trochę czyściej zagra na wzmacniaczu.
|
|