|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Silnik dławi się, gubi zapłony, szarpie
TomekBugajski - Pon Kwi 06, 2009 20:32 Temat postu: [R416] Silnik dławi się, gubi zapłony, szarpie Witam
Mam Rovera 1,6si.
Silnik to 1.6 16v.
I mam problem silnik na wolnych obrotach dławi sie wpada w wibracje i ewidentnie gubi zapłony. Podczas jazdy na wolnych obrotach do 2500 czasami masakrycznie szarpie.
Ale czasami nie ma tego efektu.
Pogoda nie ma znaczenia ani paliwo lpg czy pb.
Wymienilem swiece i wn, mam zamiar wymienic kopolke i palec chociaz wydaje mi sie ze ich stan jest oki.
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?????
Prosze o pomoc
irons122 - Wto Kwi 07, 2009 11:15
mam to samo byłem na warsztacie i nic nie znaleźli wymienili tylko świece i jest trochę lepiej ale tylko trochę w zeszłym tyg wymieniłem kopółke ale nie pomogło pod koniec tego tyg wymieniam cewkę palec w kopółce i zobaczymy ew jeszcze wsadze nowe kable wn a jak nie to pokombinuję z sonda lambda
TomekBugajski - Wto Kwi 07, 2009 16:09
Witam
Bardzo prosze o napisanie co było przyczyną. Bo cewka min 150 a lambda min 280:(
Teoretyczne koles sprawdzal mi lambde i ma grac.
Mi sie wydaje ze ten samochod ma cos za aparatem zapłonowym zjebane. Na bank:(
AndrewS: prosze stosowac sie do regulaminu forum i lepiej dobierac slownictwo
AndrewS - Wto Kwi 07, 2009 23:12
TomekBugajski napisał/a: | Bo cewka min 150 |
ile ??????
z ktorego roku samochod
http://www.tomateam.pl/sk...&m_dzial=&c=849
ostatecznie pasuje nawet od poloneza z silnikiem rovera
darek_SSS - Sro Kwi 08, 2009 17:00
Tomek,jeżeli w twoim aucie jest przepływomierz to można też go sprawdzić.Przynajmniej ja miałem taką usterkę z podobnymi objawami
AndrewS - Sro Kwi 08, 2009 19:06
darek_SSS napisał/a: | eżeli w twoim aucie jest przepływomierz |
nie ma
darek_SSS - Sro Kwi 08, 2009 19:33
no to nie wiem jaka może być przyczyna,chyba raczej nie pomogę.sorry.
serwacy82 - Sro Kwi 08, 2009 20:03 Temat postu: Re: [Rover 416si] silnik dławi się, gubi zapłony, szarpie
TomekBugajski napisał/a: | Witam
Mam Rovera 1,6si.
Silnik to 1.6 16v.
I mam problem silnik na wolnych obrotach dławi sie wpada w wibracje i ewidentnie gubi zapłony. Podczas jazdy na wolnych obrotach do 2500 czasami masakrycznie szarpie.
Ale czasami nie ma tego efektu.
Pogoda nie ma znaczenia ani paliwo lpg czy pb.
Wymienilem swiece i wn, mam zamiar wymienic kopolke i palec chociaz wydaje mi sie ze ich stan jest oki.
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?????
Prosze o pomoc |
witam ja mam ten sam problem tylko w moim przypadku tylko na LPG. sonde wymieniłem, świece, kable 2X, kopułke i palec, wyczyściłem prawie wszystko (oprócz przepływomierza) i nic nie pomogło. w piątek jade do gazownika bo mnie już coś bierze.
AndrewS - Sro Kwi 08, 2009 21:46
serwacy82 napisał/a: | (oprócz przepływomierza) |
przeciez napisalem wyzej, ze w tych silnikach NIE MA przepływomierza
przemek_w - Czw Kwi 09, 2009 06:28
Miałem tak jak opisujecie. I to była cewka. A wcześniej wymieniłem wszystko inne. Pisałem o tym.
|
|