|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [220 Sdi 98'] Pytanie o sprzęgło
Marko - Sro Kwi 08, 2009 22:32 Temat postu: [220 Sdi 98'] Pytanie o sprzęgło Jak wam chodzi sprzęgło bo ja mam tak :
wciskam 2-3 cmi idzie lekko potem do końca juz idzie cięzko ,a przy puszczaniu łapie mi praktycznie od samego początku czy tak ma być czy mam coś nie tak ,jak puszczam sprzegło szybko to mi autem szarpnie i to na pierwszych cm. w innych samochodach łapie dużo wyżej i lżej chodzi jak to jest w roverach
beldo - Sro Kwi 08, 2009 23:01
Mam tak samo, ale niech sie jeszcze inni wypowiedzą
Szymek123456 - Sro Kwi 08, 2009 23:10
ja rowniez mam podobnie, dodam ze dopiero co wymienilem kompletne sprzeglo wiec bez obaw
Marko - Sro Kwi 08, 2009 23:20
ok to juz coś wiem ,po trasie to mnie troszke noga boli ,będe dalej walczył z tym sprzęgłem
ps. czy wam tez w SDi te silniki tak głośno chodzą ,bo u mnie to jest masakra ,chciał bym mieć porównanie z innym roverkiem ,moze ktoś ma na śląsku takiego
beldo - Czw Kwi 09, 2009 09:53
Mi sie tez tak zdaje ze chodzi głośno w porównaniu z TDi taty. Ale chyba nasze roverki juz tak maja:) Jak chcesz porównać sobie autko to ja mieszkam w Alwerni
Raptile - Czw Kwi 09, 2009 10:57
Uroki R200 ja do 120 km/h nie narzekam z głośnością U mnie bardziej słychać pęd powietrza niż silnik
Perez - Czw Kwi 09, 2009 12:14
Nie wiem jak jakie jest sprzeglo w R200 i czy jest z regulacja czy bez, ale opowiem o moich podobnych przypadkach. Sprzeglo w Citroenie BX dawalo taki sam efekt, okazalo sie, ze docisk padl, kilka dni temu zmienilem linke i sprzeglo w seicento, po paru kilometrach tez lapalo zaczelo lapac od ziemi, podciagnalem linke i mam spokoj. Ustawilem sobie tak, zeby lapalo mniej wiecej w polowie i jest OK. U mnie w Rovku sprzglo lapie w polowie i chodzi jak po maselku, ale ja mam Rovka hondy, wiec nie wiem jak jest w 200, a tym bardziej w ropniaku.
Raptile - Czw Kwi 09, 2009 15:19
mi tam wszystko lekko wchodzi i nie łapie za nisko
|
|