Zobacz temat - [R420] Czy awaryjne wyłączenie immo wyłącza też alarm?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Czy awaryjne wyłączenie immo wyłącza też alarm?

szoso - Czw Kwi 09, 2009 10:35
Temat postu: [R420] Czy awaryjne wyłączenie immo wyłącza też alarm?
Witam
Jeśli np.zgubię pilota i wprowadzę awaryjny kod immo to alarm też się wyłączy?
Jeśli nie to jaki jest sposób na jego wyłączenie nie mając pilota?

sTERYD - Czw Kwi 09, 2009 10:41

alarm sie wyłaczy jesli uzyjesz kluczyka w zamku kierowcy :cool:
szoso - Czw Kwi 09, 2009 11:12

Dzięki uspokoiłeś mnie bo nie dawało mi to spokoju :smile:
Czyli podczas wprowadzania kodu immo kluczykiem też się wyłączy bo się go wprowadza zamkiem od kierowcy :razz:

sTERYD - Czw Kwi 09, 2009 11:51

do wprowadzania kodu służy ten sam stycznik przy bębenku, który słuzy do wyłączenia alarmu :cool:
szoso - Czw Kwi 09, 2009 12:56

sTERYD napisał/a:
do wprowadzania kodu służy ten sam stycznik przy bębenku, który słuzy do wyłączenia alarmu :cool:

z jednej strony to dobre rozwiązanie a z drugiej to ktoś kto ma dorobiony kluczyk kradnie mi furę bez żadnego problemu a ja nawet nie usłyszę alarmu :/

kryspin69 - Czw Kwi 09, 2009 13:03

mam rovera od poniedziałku i mam pytanie! mam od niego generalnie wszystkie papiery , łącznie z instrukcją, czy możecie mi powiedzieć gdzie ewentualnie mogę znaleźć kod do immo , ponieważ przy zakupie nie otrzymałem go!
szoso - Czw Kwi 09, 2009 13:04

kryspin69 napisał/a:
mam rovera od poniedziałku i mam pytanie! mam od niego generalnie wszystkie papiery , łącznie z instrukcją, czy możecie mi powiedzieć gdzie ewentualnie mogę znaleźć kod do immo , ponieważ przy zakupie nie otrzymałem go!

jeśli nie masz papierowej karty z kodem podobnej do kredytowej to tylko podłączenie pod komputer T4 cię ratuje i odczytanie nim tego kodu

Lechos - Czw Kwi 09, 2009 13:40

kryspin69 napisał/a:
gdzie ewentualnie mogę znaleźć kod do immo , ponieważ przy zakupie nie otrzymałem go!
przeszukaj wszystkie papiery ktore dostales przy kupnie. W moim przypadku kod immo podany byl na holenderskiej fakturze kupna-sprzedazy. Musisz szukac kodu 4-ro cyfrowego bez zera.
sTERYD - Czw Kwi 09, 2009 13:45

szosownik napisał/a:
ktoś kto ma dorobiony kluczyk kradnie mi furę bez żadnego problemu a ja nawet nie usłyszę alarmu :/

tylko jeśli zna kod, lub przyjechał z lawetą ;)

zresztą da sie to obejść zakładając ukryty wyłacznik, który odłączałby ten stycznik. wtedy w razie awarii pilota alrm wyłby tylko przez chwilę :cool:

szoso - Czw Kwi 09, 2009 13:47

Cytat:
tylko jeśli zna kod

gorzej jeśli immo jest wyłączone i otwieram i zamykam auto kluczykiem bo nie mam np.pilota :neutral:

sTERYD - Czw Kwi 09, 2009 13:48

fakt, gorzej :/
szoso - Czw Kwi 09, 2009 13:54

sTERYD napisał/a:
fakt, gorzej :/

no i wystarczy mu wtedy tylko kluczyk i odjeżdża :/
ale pociesza mnie fakt że Roverów nie chcą kraść tylko rabują VW i Audi :wink:

[ Dodano: Czw Kwi 09, 2009 15:39 ]
zastanawia mnie jedna rzecz czemu nie sygnalizuje mi prowadzenia błędnego kodu immo a robiłem to według procedury czyli przytrzymałem kluczyk na zamknięciu 5 sekund i później w prawo w lewo w prawo w lewo i na koniec w prawo by otworzyć auto i nic żadnej reakcji :???:

paput - Czw Maj 07, 2009 15:57

sTERYD napisał/a:
alarm sie wyłaczy jesli uzyjesz kluczyka w zamku kierowcy :cool:

U mnie w chwili obecnej alarm się włącza po otwarciu drzwi od kierowcy. Pilot przestał działać. Co to może być?