Zobacz temat - [R416] Przeskoczył rozrząd.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Przeskoczył rozrząd.

pasozyt23 - Nie Kwi 12, 2009 13:54
Temat postu: [R416] Przeskoczył rozrząd.
Witam,

przeskoczył mi rozrząd i nie wiem czy przy jego wymianie, muszę wymienić napinacz?
Z góry dziękuje za pomoc! :beczy:

Raptile - Nie Kwi 12, 2009 13:58

jak przeskoczył rozrząd to kolego pół silnika masz do wymiany o ile nie spotkały się zawory z tłokami
NEOSSS - Nie Kwi 12, 2009 14:15

pasozyt23, nie lepiej zrobic SWAP'a?
szoso - Nie Kwi 12, 2009 16:18

Raptile napisał/a:
jak przeskoczył rozrząd to kolego pół silnika masz do wymiany o ile nie spotkały się zawory z tłokami

a skąd to wiesz? zaglądałeś mu do silnika? :wink:
Panowie spokojnie dajcie mu napisać coś więcej a nie go straszycie :wink:
nie zawsze jak rozrząd przeskoczy to trzeba wymieniać pół silnika to zależy o ile przeskoczył a tego nie wiemy więc wstrzymajmy się z takimi opiniami :cool:
pasozyt23 napisz coś więcej o tym "przeskoczeniu"

pasozyt23 - Nie Kwi 12, 2009 16:45
Temat postu: [R416Si 96r]
Panowie bedę wiedzieć cos więcej we wtorek zobaczymy co tam sie stało w tym silniku.
Raptile - Nie Kwi 12, 2009 17:53

szosownik, bo ja jestem czarownik :) gdyż jest to silnik kolizyjny oczywiście nie życze tego koledze żeby nie było czekamy z niecierpliwością na dalsze info
szoso - Nie Kwi 12, 2009 18:16

Raptile napisał/a:
szosownik, bo ja jestem czarownik :) gdyż jest to silnik kolizyjny oczywiście nie życze tego koledze żeby nie było czekamy z niecierpliwością na dalsze info

czarownik popsuć mi się pokrętło od radia :lol:
wiem że to silnik kolizyjny ale może nie będzie tak źle :smile:

kadzaf - Nie Kwi 12, 2009 19:38

zalezy o ile przeskoczył jesli róznica 1 zebem to raczej nie powinno byc tak zle
fearless - Nie Kwi 12, 2009 19:54

kadzaf napisał/a:
zalezy o ile przeskoczył jesli róznica 1 zebem to raczej nie powinno byc tak zle

no nie do końca .. :( może się zdarzyć, że jak przeskoczy jeden to poleci dalej (siła bezwładności czy jakoś tak) , i tu powstaje problem .. :( Jeśli autko stało(silnik odmówił posłuszeństwa), to znaczy że rozrząd przeskoczył o jeden ząbek za dużo :( czyli silnik kolizyjny, czyli do wymiany poszczególne elementy - najlepiej SWAP.