|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Przeskoczył rozrząd.
pasozyt23 - Nie Kwi 12, 2009 13:54 Temat postu: [R416] Przeskoczył rozrząd. Witam,
przeskoczył mi rozrząd i nie wiem czy przy jego wymianie, muszę wymienić napinacz?
Z góry dziękuje za pomoc!
Raptile - Nie Kwi 12, 2009 13:58
jak przeskoczył rozrząd to kolego pół silnika masz do wymiany o ile nie spotkały się zawory z tłokami
NEOSSS - Nie Kwi 12, 2009 14:15
pasozyt23, nie lepiej zrobic SWAP'a?
szoso - Nie Kwi 12, 2009 16:18
Raptile napisał/a: | jak przeskoczył rozrząd to kolego pół silnika masz do wymiany o ile nie spotkały się zawory z tłokami |
a skąd to wiesz? zaglądałeś mu do silnika?
Panowie spokojnie dajcie mu napisać coś więcej a nie go straszycie
nie zawsze jak rozrząd przeskoczy to trzeba wymieniać pół silnika to zależy o ile przeskoczył a tego nie wiemy więc wstrzymajmy się z takimi opiniami
pasozyt23 napisz coś więcej o tym "przeskoczeniu"
pasozyt23 - Nie Kwi 12, 2009 16:45 Temat postu: [R416Si 96r] Panowie bedę wiedzieć cos więcej we wtorek zobaczymy co tam sie stało w tym silniku.
Raptile - Nie Kwi 12, 2009 17:53
szosownik, bo ja jestem czarownik gdyż jest to silnik kolizyjny oczywiście nie życze tego koledze żeby nie było czekamy z niecierpliwością na dalsze info
szoso - Nie Kwi 12, 2009 18:16
Raptile napisał/a: | szosownik, bo ja jestem czarownik gdyż jest to silnik kolizyjny oczywiście nie życze tego koledze żeby nie było czekamy z niecierpliwością na dalsze info |
czarownik popsuć mi się pokrętło od radia
wiem że to silnik kolizyjny ale może nie będzie tak źle
kadzaf - Nie Kwi 12, 2009 19:38
zalezy o ile przeskoczył jesli róznica 1 zebem to raczej nie powinno byc tak zle
fearless - Nie Kwi 12, 2009 19:54
kadzaf napisał/a: | zalezy o ile przeskoczył jesli róznica 1 zebem to raczej nie powinno byc tak zle |
no nie do końca .. może się zdarzyć, że jak przeskoczy jeden to poleci dalej (siła bezwładności czy jakoś tak) , i tu powstaje problem .. Jeśli autko stało(silnik odmówił posłuszeństwa), to znaczy że rozrząd przeskoczył o jeden ząbek za dużo czyli silnik kolizyjny, czyli do wymiany poszczególne elementy - najlepiej SWAP.
|
|