Zobacz temat - [R 200 1998] Półka bagażnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1998] Półka bagażnika

hubosza87 - Sro Kwi 15, 2009 17:16
Temat postu: [R 200 1998] Półka bagażnika
Witam, problem nie jest poważny, ale być może ma ktoś z Was sposób jak pozbyć się podskakiwania półki przy poprzecznych nierównościach, zaznaczam że moja półka jest kompletna (nic jej nie brakuje) a pomimo to czasem podskakuje i wkurza :/
Evil3k - Sro Kwi 15, 2009 17:59

Ja osobiście poradziłem sobie z tym problemem skracając sznurki trzymające półkę bagażnika i teraz mam ciszę podczas jazdy po nierównościach, chociaż raz na jakiś czas coś podskoczy, ale to bardzo rzadko ;)
jasiu87 - Sro Kwi 15, 2009 18:02

ja mam ten sam problem, ale ja mam głośniki w półce...
hubosza87 - Sro Kwi 15, 2009 21:23

Evil3k, zastosuje sie do Twojej rady i skrócę sznurki
Krzysi3k - Sro Kwi 15, 2009 21:50

hubosza87, pochwal się potem czy dało efekty ;)
hubosza87 - Sro Kwi 15, 2009 21:52

nie omieszkam sie pochwalić ;)
faecd - Sro Kwi 15, 2009 21:57

albo mozecie uszczelke taka w castoramie czy innym budowlanym kupic, uszczelke gumowa do drzwi czy wzor E czy D to w zaleznosci. Obkleic półke badz plastik na styku polki i cichosza;)

mialem polke kiedys z drewna w civicu dorabiana i stukalo nie milosiernie, zalozylem uszczelke i cichutko bylo:)

a uszczelke zawsze mozna odkleic:)

hubosza87 - Sro Kwi 15, 2009 22:18

myslę że dzieki waszej pomocy nie bede juz słyszał pułki (pewnie usłysze nowe hałasy)
MaReK - Sro Kwi 15, 2009 22:24

Ja ten problem rozwiazalem stosujac takie czarne gumki co sie nakleja na drzwi zeby nie halasowaly. Po dwie sztuki na strone i cisza byla...
Asia - Sro Kwi 15, 2009 22:24

oo :D ja tez przy okazji skorzystam z tych rad :P
bo niestety mam ten sam problem ..
hubosza87, powodzenia ;)

bandieta - Sro Kwi 15, 2009 22:31

Mi udało się chyba najprościej ...
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki ... i jest zajebiście cicho :) . A jeśli chodzi o skracanie sznórków to po otwarciu klapy nie będą za krótkie, przez co półka podniesie się wyżej ... ?

MaReK - Sro Kwi 15, 2009 22:39

Cytat:
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki

Prosciej bym tego nie zrobil ;)

bandieta - Sro Kwi 15, 2009 23:00

MaReK napisał/a:

Wujek "cięta riposta" ;) - ja tam nie wiem co ty na drzwi nakleiłeś ;) ... ale z twojego obszernego opisu krajobrazu wnioskuję, że raczej użyłeż uszczelek podłużnych, (wsuwanych na rant drzwi), zakładając je na półkę po bokach (po dwie ?) ... chyba, że wyciszasz drzwi przyklejając jakieś kółka - whatever ;)

xtek - Czw Kwi 16, 2009 07:11

bandieta napisał/a:
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki ... i jest bardzo fajnie cicho :) . A jeśli chodzi o skracanie sznórków to po otwarciu klapy nie będą za krótkie, przez co półka podniesie się wyżej ... ?

bandieta napisał/a:
MaReK napisał/a:

Wujek "cięta riposta" ;) - ja tam nie wiem co ty na drzwi nakleiłeś ;) ... ale z twojego obszernego opisu krajobrazu wnioskuję, że raczej użyłeż uszczelek podłużnych, (wsuwanych na rant drzwi), zakładając je na półkę po bokach (po dwie ?) ... chyba, że wyciszasz drzwi przyklejając jakieś kółka - whatever ;)

Człowieku, weźże pisz po polsku, bo aż oczy bolą.

faecd - Czw Kwi 16, 2009 12:48

Dla mniej inteligentnych...bez obrazy...

przyklej cos gumowego i bedzie cicho:mrgreen:

tian - Czw Kwi 16, 2009 13:01

albo wywal półke :]
hubosza87 - Pią Kwi 17, 2009 16:17

wstawiłem dwie miękkie gumki - pomogło, ale tak jak się spodziewałem teraz słychać inne irytujące dźwięki ;/ mrd, Twój pomysł jest świetny - pewnie wielu użytkowników R się do tego zastosuje